ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Δεν έχετε εμπειρία, ούτε βιογραφικό, προσλαμβάνεστε!
MUST READ

Αλυσίδες κορυφαίων ευρωπαϊκών ξενοδοχείων προσλαμβάνουν εργαζόμενους χωρίς εμπειρία ή ακόμα και χωρίς βιογραφικό καθώς στελέχη παραδέχονται ότι οι πρακτικές χαμηλών αμοιβών τα προηγούμενα έτη πλήττουν τον κλάδο, αφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters που υπογράφουν οι Andrew Mills, Corina Pons και Catarina Demony, από την Ντόχα, την Λισαβόνα και την Μαδρίτη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τον κλάδο του τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί επέλεξαν να μην επιστρέψουν, βρίσκοντας υψηλότερες αμοιβές αλλού και αφήνοντας τους ξενοδόχους αντιμέτωπους με μια απελπιστική έλλειψη.
Χωρίς προϋπηρεσία
O μεγαλύτερος διαχειριστής ξενοδοχείων στην Ευρώπη, η Accor δοκιμάζει μια νέα πρωτοβουλία για την πρόσληψη ατόμων χωρίς προϋπηρεσία στον κλάδο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sebastien Bazin σε συνέντευξη στο Reuters κατά την διάρκεια του οικονομικού φόρουμ του Κατάρ τον περασμένο μήνα.
Η Accor, που διαχειρίζεται αλυσίδες όπως οι Mercure, Ibis και Fairmont σε περισσότερες από 110 χώρες, χρειάζεται 35.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, είπε.
«Δοκιμάσαμε στη Λυών και στο Μπορντό πριν από δέκα ημέρες και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε συνεντεύξεις χωρίς βιογραφικό, χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και προσλαμβάνονται εντός 24 ωρών», είπε ο Bazin.
Βραχυπρόθεσμα, η Accor αναπληρώνει τα κενά της στη Γαλλία με νέους και μετανάστες, περιορίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως η μη λειτουργία εστιατορίων για μεσημεριανό γεύμα ή η λειτουργία τους μόνο πέντε ημέρες την εβδομάδα.
«Είναι φοιτητές, άνθρωποι που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική», είπε ο Bazin. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι εκπαιδεύονται για έξι ώρες και μαθαίνουν πάνω στη δουλειά, είπε. Το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού είναι ιδιαίτερα πιεστικό στην Ισπανία και Πορτογαλία, όπου ο τουρισμός, αντιστοιχούσε στο 13% και στο 15% της οικονομίας αντίστοιχα πριν την πανδημία. Οι ξενοδόχοι εκεί προσφέρουν μεγαλύτερες αμοιβές, δωρεάν διαμονή και προνόμια, όπως μπόνους και ασφάλιση υγείας.
Πηγή: ot.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.01.2026 | 10:02
Με το βλέμμα στραμμένο στην πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα οι αγρότες - ΒΟΛΟΣ | 02.01.2026 | 09:59
Πρωτοχρονιά με βουτιά στον Παγασητικό: Σταθερό σημείο αναφοράς η γιορτή του «Ιάσονα» στις Πλάκες Γορίτσας - ΕΛΛΑΔΑ | 02.01.2026 | 09:57
Η Λήμνος στο 100% της, ντυμένη στα λευκά: Η δορυφορική εικόνα που θυμίζει Αρκτικό Kύκλο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.01.2026 | 09:52
Πληρωμή για 102 εκμεταλλεύσεις στη Θεσσαλία λόγω απώλειας εισοδήματος από την ευλογιά - ΕΛΛΑΔΑ | 02.01.2026 | 09:51
2 Ιανουαρίου: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ, τράπεζες και καταστήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 09:42
Ντ. Γιαννακόπουλος: Σε έξαρση η γρίπη μέσα στις γιορτές (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 09:25
Τροχαίο με δύο τραυματίες έξω από το Μακρυχώρι Λάρισας το απόγευμα της πρωτοχρονιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.01.2026 | 09:16
Άγγιξε τους -4 βαθμούς το θερμόμετρο στη Λάρισα-Τακούδης: από αύριο αλκυονίδες (video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 12:08
Αρκετά χιόνια ακόμη και τα πεδινά και κρύο προβλέπει για τον Ιανουάριο ο Φάνης Χατζηγρίβας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 09:31 | video
Ρεβεγιόν στους δρόμους για τους αγρότες: Στο μπλόκο της Νίκαιας έστησαν σούβλες με ζεστό κρασί και ζωντανή μουσική (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 01:18
Λαμπερή υποδοχή για το 2026 από τον Δήμο Λαρισαίων με πυροτεχνηματα και συναυλία του Δώρου Δημοσθένους (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 09:58
Δεκάδες περιστατικά μεθης νεαρών αντιμετώπισε τη νύχτα της πρωτοχρονιάς το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 10:11
Αυτός είναι ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 10:34
Οι αστυνομικοί της Λάρισας τήρησαν για ακόμη μια χρονιά το έθιμο-έκοψαν την πίτα σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)

























![The Voice: Ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού [βίντεο]](include/docs/00500184919_a11.webp)
















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed