ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Pfizer: Η μεγάλη αλλαγή στο νέο εμβόλιο της που γράφει το οριστικό τέλος της πανδημίας
Οι μεταλλάξεις Ομικρον 4 και 5 έχουν ήδη αρχίσει και δείχνουν το αποτύπωμά τους με αύξηση κρουσμάτων

Οι μεταλλάξεις Ομικρον 4 και 5 έχουν ήδη αρχίσει και δείχνουν το αποτύπωμά τους με αύξηση κρουσμάτων - Ομως τα νέα είναι ευχάριστα
Ανήσυχοι για έκτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι εμφανίζονταν οι ειδικοί, μετά την κατάργηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς και με την αύξηση της κινητικότητας λόγω διακοπών και τουρισμού.
Οι επαναμολύνσεις ανθρώπων που είχαν ήδη νοσήσει στο παρελθόν είναι πλέον συχνότερες αφού οι μεταλλάξεις Ομικρον 4 και 5 έχουν ήδη αρχίσει και δείχνουν το αποτύπωμά τους. Οι ειδικοί θεωρούν πως οι μεταλλάξεις διαφεύγουν από τα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει. Ωστόσο φαίνεται πως θα βρεθεί κάτι να τις καταπολεμήσει.
Η BioNTech, συνεργάτης της Pfizer στα εμβόλια κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ότι οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους να διενεργούν σε ανθρώπους τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς που προστατεύουν από μια μεγάλη ποικιλία κορωνοϊών και άρα από τις μεταλλάξεις Ομικρον 4 και 5.
Η πειραματική τους εργασία σε εμβόλια που ξεπερνούν την τρέχουσα προσέγγιση περιλαμβάνει ενισχυτικά εμβόλια Τ-κυττάρων, σχεδιασμένα να προστατεύουν κυρίως από σοβαρές ασθένειες εάν ο ιός γίνει πιο επικίνδυνος, και εμβόλια κατά κάθε είδους κορονοϊού που προστατεύουν από την ευρύτερη οικογένεια των ιών και των παραλλαγών τους.
Σε διαφάνειες παρουσίασης που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της BioNTech για την ημέρα των επενδυτών της, η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ανέφερε ότι στόχος της είναι να «παρέχει διαρκή προστασία κατά της παραλλαγής».
Οι δύο εταίροι, κατασκευαστές του πιο ευρέως χρησιμοποιουμένου εμβολίου κατά της Covid-19 στον δυτικό κόσμο, συζητούν αυτήν τη στιγμή με τις ρυθμιστικές αρχές βελτιωμένες εκδόσεις του υπάρχοντος εμβολίου τους για καλύτερη προστασία από την παραλλαγή Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της.
Η επίμονη μετάλλαξη του ιού σε νέες παραλλαγές που διαφεύγουν πιο εύκολα της προστασίας των εμβολίων, καθώς και η εξασθένιση της ανθρώπινης ανοσολογικής μνήμης, συνέτειναν στην επείγουσα ανάγκη για την αναζήτηση από εταιρείες, κυβερνήσεις και φορείς υγείας πιο αξιόπιστων εργαλείων προστασίας.
Ως μέρος μιας ώθησης για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της για τις μολυσματικές ασθένειες, η BioNTech είπε ότι εργάζεται ανεξάρτητα πάνω σε αντιβιοτικά ακριβείας που σκοτώνουν υπερμικροβακτήρια τα οποία έχουν γίνει ανθεκτικά στα διαθέσιμα επί του παρόντος αντιλοιμώδη.
Η BioNTech, η οποία δεν είπε πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα τεστ, βασίζεται στην τεχνολογία της PhagoMed, την οποία απέκτησε τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο κατασκευαστής αντιβιοτικών με έδρα τη Βιέννη έχει κάνει εργασίες πάνω σε ένζυμα, που παράγονται από ιούς που σκοτώνουν τα βακτήρια, τα οποία διαπερνούν το βακτηριακό κυτταρικό τοίχωμα.
Οι ερευνητές δημόσιας υγείας ανέφεραν ότι ο συνδυασμένος αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν ετησίως από λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχεδόν 70.000.
Πηγή: instanews.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.02.2026 | 23:42
Βρέθηκε η διαρροή στον σωλήνα του προπανίου που προκάλεσε την έκρηξη στη Βιολάντα - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:37
H παράταξη του δημάρχου θανάση Μαμάκου «Η Λάρισα που μας αξίζει!» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:27
Συναγερμός στη Λάρισα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 6ου ορόφου- μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:56
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΙΚΗΣ παρουσία Δημ. Νατσιού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:32
«Λάρισα Θερμοηλεκτρική»: Ξεκινά στη Λάρισα η κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες ενεργειακές επενδύσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:26
Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Καπετάνιος παρουσιάζει φέτος το Φαρσαλινό Καρναβάλι με άρωμα… γύρου του κόσμου! - ΒΟΛΟΣ | 05.02.2026 | 19:18
Βόλος: Προσπάθησε να σφαχτεί με μαχαίρι και να πηδήξει από μπαλκόνι για να τελειώσει το μαρτύριό της… - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:02
Ενημερωτικό σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:27
Συναγερμός στη Λάρισα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 6ου ορόφου- μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.02.2026 | 08:29
Σε καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης οι πληγέντες από τον «Ντάνιελ» στο Ν. Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 07:37
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 16:48
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός άντρας που έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 10:58
Φάνης Τακούδης: Νέες καταιγίδες στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι στα παράλια Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:56
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΙΚΗΣ παρουσία Δημ. Νατσιού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.02.2026 | 17:20
«Έσβησε» στα 27 του ο Αλέξανδρος Αλεξίου, θλίψη στα Τρίκαλα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.02.2026 | 07:33
Όσο καθυστερούν τα έργα ορεινής υδρονομίας τόσο θα πλημμυρίζει η Θεσσαλία (video)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed