ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερντογάν: Μετά το κρεσέντο απειλών, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του
Λίγες ώρες μετά το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας

Μετά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.
Ειδικότερα, αφού παρακολούθησε την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Efes 2022» και έχοντας στον πλευρό τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε – στο πλαίσιο εκδήλωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) – ότι θα είναι ο «υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας», όπου συμμετέχει το ΑΚΡ μαζί με το Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), αρχηγός του οποίου είναι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Στη συνέχεια κάλεσε τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να ορίσει και εκείνος τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2023 και όχι νωρίτερα.
Ερντογάν: Η προσπάθεια της Ελλάδας «θα έχει καταστροφικό τέλος»
Πριν από λίγες ώρες, ο Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, επαναφέροντας εκ νέου το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, κάλεσε την Αθήνα «να σταματήσει τη στρατιωτικοποίηση νησιών» που δεν διέπονται από στρατιωτικό καθεστώς, αλλά και να «δρα σε συμφωνία με τις διεθνείς συμβάσεις».
«Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά. Αυτός ο λαός είναι αποφασιστικός, κι όταν αυτός ο λαός πει κάτι, ακολουθεί αυτά που λέει. Οι προσπάθειες να εντάξουν τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και τρίτες χώρες και να εμπλέξουν κι αυτές, δεν σημαίνει τίποτα πέρα από μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος. Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης κάνει τουριστική απόβαση στα νησιά. Δεν μπορεί να φτάσει κάπου», είπε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας:
«Τις προκλήσεις της Ελλάδας τις αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία, Ομως βλέπουμε πως αυτή η ψυχραιμία μας παρεξηγήθηκε απο την άλλη πλευρά. Η Τουρκία δεν καταπατά το δικαίωμα και το δίκαιο κανενός. Αλλα δεν επιτρέπει και να της καταπατηθούν και τα δικαιώματά της απο κανέναν. Αυτή η χώρα (η Ελλάδα) απο την ίδρυση της, βασιζόμενη στις πλάτες άλλων χωρών, εμπλέκεται στους υπολογισμούς άλλων χωρών. Καλούμε την Ελλάδα να συμμαζέψει τα μυαλά της, να μείνει μακριά απο τα όνειρα, τις δηλώσεις και τις ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα μετανιώσει, όπως συνέβη πριν απο έναν αιώνα. Συνέλθετε! Η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο. Όπως δεν θα σταματήσει, όταν χειραστεί, να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που της δίνει το διεθνές δίκαιο στο ζητημα της στρατιωτικοποίησης των νησιών».
Πρόσθεσε, δε, ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις μας για τους υδρογονάνθρακες. Σύμφωνα με τις εφαρμογές του ΟΗΕ και τo διεθνές εθιμικό δίκαιο. Στις ζώνες δικαιοδοσίας μας δεν θα επιτρέψουμε και δεν επιτρέψαμε να γίνει οποιοδήποτε σχέδιο ή ενέργειες».
Παράλληλα, σε μια ιδιαίτερα επιθετική ανάρτηση προχώρησε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Oμέρ Τσελίκ. «Ίσως έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», έγραψε στο Twitter, παραθέτοντας εικόνες από την άσκηση.
ΥΠΕΞ: Οι 16 χάρτες που εκθέτουν την Τουρκία
Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις δημοσιεύοντας 16 χάρτες που απεικονίζουν «με παραστατικό και αδιάψευστο τρόπο» τις τουρκικές παράνομες, μονομερείς ενέργειες και αιτιάσεις. Οι χάρτες ξεκινούν από το status quo που είχε κατοχυρωθεί με τις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947).
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, οι χάρτες αυτοί εκθέτουν για ακόμη μια φορά την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, τεκμηριώνουν την έκταση του τουρκικού αναθεωρητισμού με σκοπό την ανατροπή του status quo, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, απειλώντας την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.03.2026 | 13:17
Άγνωστοι ρήμαξαν μετασχηματιστές σε περιοχές του Δήμου Παλαμά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.03.2026 | 12:54
Εμπρηστική επίθεση σε βάρος Λαρισαίας επιχειρηματία - Από τη σπασμένη τζαμαρία… στο καμένο αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.03.2026 | 12:40
Λάρισα: Αναστάτωση απο ανάκληση λειτουργίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών - ΛΑΡΙΣΑ | 02.03.2026 | 12:34
Συνάντηση ΟΣΕΤΕΕ με Επιμελητήριο Λάρισας για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.03.2026 | 12:22
Χρ. Μπέσιος: Η πρόληψη της φωτιάς είναι πάντα προτιμότερη από την καταστολή όπως έδειξε και η τραγωδία στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.03.2026 | 12:09
Δέκα χρόνια φεστιβάλ Μουσικότροπο στη Λάρισα- ξεκινά το Σάββατο στις 7 Μαρτίου - ΛΑΡΙΣΑ | 02.03.2026 | 10:32
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απόψε παρουσιάζει τα πεπραγμένα του 2025 στην ΠΕ Λάρισας - ΔΙΕΘΝΗ | 02.03.2026 | 10:29
Κουβέιτ: Συνετρίβησαν αμερικανικά αεροσκάφη – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.03.2026 | 10:20
Όλοι οι παραγωγοί μηδικής εντός Νομού με κρούσμα και σε ακτίνα 40 χλμ δικαιούνται έκτακτη ενίσχυση - ΕΛΛΑΔΑ | 01.03.2026 | 19:20
«Ψόφα σαν σκυλί φώναζε ο 38χρονος στην 31χρονη έγκυο σύντροφό του που βρέθηκε νεκρή» λέει γειτόνισσα του ζευγαριού - ΛΑΡΙΣΑ | 01.03.2026 | 10:40
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.03.2026 | 11:31
Από 1η Νοεμβρίου το αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία χωρίς ΕΦΚ και ΦΠΑ - ΒΟΛΟΣ | 01.03.2026 | 10:51
Βολιώτες εγκλωβίστηκαν στο Ισραήλ – Εκδρομή στους Αγίους Τόπους εφιάλτης - ΛΑΡΙΣΑ | 01.03.2026 | 11:58
Η άνοιξη στον κάμπο του Συκουρίου έχει υπέροχο χρώμα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 01.03.2026 | 16:32
ΑΕΚ: Χαμός στον Βόλο, αποθεώθηκε ο Ηλιόπουλος – Μοίρασε κασκόλ στους μικρούς φίλους της (βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.03.2026 | 19:40
Αυξημένο πριμ για νέους αγρότες και επαγγελματίες με έδρα στην ύπαιθρο φέρνει η νέα προγραμματική περίοδος




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed