ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Φωτιά στο κρέας βάζουν πρώτες ύλες και ενέργεια
η τιμή που αγοράζει η βιομηχανία μοσχαρίσιο κρέας έχει αυξηθεί κατά 45%

Πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και η ΓΓ Βιομηχανίας, κ. Θ. Ευτυχίδου, συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος.
Αν και δεν έχουν γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης -ο υπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρεται στη μεγάλη συμβολή του κλάδου στην οικονομία και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του-, αυτή (η συνάντηση) συμπίπτει χρονικά με το ράλι που καταγράφει η τιμή του κρέατος. Αυξήσεις που έχουν αρχίσει να περνάνε από τη βιομηχανία και την παραγωγή στην κατανάλωση.
Όπως λέει στο Capital.gr στέλεχος της αγοράς κρέατος, η τιμή που αγοράζει η βιομηχανία μοσχαρίσιο κρέας έχει αυξηθεί κατά 45%, ενώ σταθερές είναι ακόμη οι τιμές στο χοιρινό. Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει ο ίδιος, το κόστος ενέργειας για τη βιομηχανία του έχει αυξηθεί τον Σεπτέμβριο κατά 55% ενώ αναμένει νέο κύμα ανατιμήσεων από τους παραγωγούς, προμηθευτές και εισαγωγείς από τους οποίους προμηθεύεται κρέας (λευκό και κόκκινο).
"Τι να κάνουν και αυτοί. Οι τιμές των πρώτων υλών έχουν εκτοξευθεί. Αρκεί να σου πω ότι ένας τόνος καλαμπόκι (χρησιμοποιείται για ζωοτροφές) από 160 ευρώ έχει φθάσει τα 300 ευρώ. Για να μην μιλήσω για το κόστος ενέργειας, εκεί έχει χαθεί το μέτρο", σημειώνει.
Σε ότι αφορά τους καταναλωτές παραδέχεται ότι θα πρέπει να αναμένουν γενναίες αυξήσεις τιμών στο κρέας που στην περίπτωση ενός κοτόπουλου μπορεί να φθάσει και το 1 ευρώ το κιλό, δηλαδή αύξηση της τιμής πάνω από 40%, αλλά και στο σουβλάκι το οποίο θα έπρεπε να πωλείται προς 3 ευρώ για να είναι βιώσιμα τα καταστήματα.
Ήδη οι πρώτες ανατιμήσεις της τάξεως του 6-8% στο κοτόπουλο έχουν περάσει στα σούπερ μάρκετ ενώ έπεται ένα δεύτερο κύμα της τάξεως του 6% τους επόμενους μήνες. Αυξήσεις έως και 20% έχουν περάσει και στο εθνικό μας προϊόν το σουβλάκι, η τιμή του οποίου υπολείπεται από την τιμή που πωλούν διάφορα σάντουιτς και τοστ γνωστές αλυσίδες.
capital.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.05.2026 | 17:23
Η Αναγέννηση κέρδισε τον Σύλλα Αιδηψού και πήρε την άνοδο (77-55) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.05.2026 | 17:17
FAO: Με στήριγμα τα ισχυρά αποθέματα η παγκόσμια αγορά σιτηρών - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.05.2026 | 17:09
Υποβιβάστηκε ο Πανσερραϊκός, 1-1 με τον Παναιτωλικό στις Σέρρες - Σώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης - ΕΛΛΑΔΑ | 17.05.2026 | 16:42
Ρόδος: Τραγωδία – Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα στ’ Αφάντου - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 16:19
Καταγγελία – σοκ Παύλου Ασλανίδη από τα Χανιά: Δεξαμενές Προπανίου κάτω από τη δικαστική αίθουσα στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.05.2026 | 16:14
Κόκκαλης για διαγραφή Πολάκη: «Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν προσωπικές πολιτικές στρατηγικές» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.05.2026 | 16:07
Εντυπωσιακό θέαμα στην Καρδίτσα με το Distinguished Gentlemans Ride (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΥΓΕΙΑ | 17.05.2026 | 15:56
Επιστρέφει ο φονικός Έμπολα: Το στέλεχος χωρίς εμβόλιο που ανησυχεί τον πλανήτη
- ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 18:13
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ηλίας Τσιάντας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 11:01
Τακούδης: Βροχερός ο υπόλοιπος Μάης και καλοκαίρι με ήπιους καύσωνες (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 16:56
Λουκέτο τη Δευτέρα στη μεγάλη πισίνα στο κολυμβητήριο με εντολή της εισαγγελίας Λάρισας- ανάστατοι οι γονείς - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:46
Ο πρώην παίκτης του Survivor Γιώργος Κατσαούνης μιλά για τον Σταύρο Φλώρο και το ατύχημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 16.05.2026 | 18:04
Καρδίτσα:Ηλικιωμένος νεκρός σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:43
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του- σώθηκε με ΚΑΡΠΑ– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:34
Βαθιά θλίψη σκορπίζει στον Βόλο η απώλεια 53χρονης μητέρας ενός παιδιού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.05.2026 | 17:54
Κάτω από τα μισά για τις συνδεδεμένες και eco- schemes τον Μάιο, κανονικά επιδοτήσεις και σε αγροτεμάχια με κωδικό «54350»





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed