ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Θρίλερ με τη συντριβή του Τσέσνα στη Σάμο: Νεκρός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Νετανιάχου
Ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ

Ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ - Νεκρή και η σύζυγός του - Το μικρό αεροσκάφος κατέπεσε χθες στη Σάμο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
Μάρτυρας στη δίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ήταν ο ένας από τους δύο Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν από την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο.
Σύμφωνα με τους «Τimes of Israel» πρόκειται για τον Haim Geron, πρώην αναπληρωτή διευθυντή στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και τη σύζυγό του, Esti.

Τα ονόματα του ζεύγους δόθηκαν σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα israelnationalnews οι δύο τους ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και έμεναν μόνιμα στο Τελ Αβίβ.
Το χρονικό της συντριβής
Το ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος, τύπου Cessna 172, προερχόμενο απο το Ισραήλ, προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε στη θέση Ποτοκάκι νότια της Σάμου, λίγο μετά τις 20:15.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες πήραν μέρος ελικόπτερο Super Puma, πλωτά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Frontex και ιδιωτικά σκάφη.
Το αεροσκάφος δεν είχε βυθιστεί πλήρως παρά το γεγονός οτι ο βυθός της περιοχής είναι στα 32 μέτρα, σύμφωνα με το samosvoice.gr. Το Τσέσνα όπως αναφέρουν μάρτυρες αντιμετώπισε πρόβλημα στο ύψος του αεροδρομίου «Αρίσταρχος», ταλαντεύτηκε στον αέρα, εξερράγη και κατέπεσε στη θάλασσα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας.
Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου.
Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους.
Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).
- ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΥΓΕΙΑ | 05.05.2026 | 22:34
Ποια δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε διπλάσιο βάρος χωρίς να τρώτε λιγότερο - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 22:28
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Γεωργιάδου λόγω τεχνικών εργασιών της ΔΕΥΑΛ - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 21:47
Απλήρωτα 930 εκ. από 1ο πυλώνα και 250 εκ. από 2ο πυλώνα, ενώ συνεχόμενα λάθη φέρνουν επιστροφές ενισχύσεων χωρίς ενημέρωση - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 21:41
Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν: Το νέο αμυντικό δόγμα της Ελλάδας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2026 | 21:34
Ανησυχία για νεκρά ψάρια στην Κάρλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.05.2026 | 20:55
Δείτε φωτογραφία: Τροχαίο με αγριογούρουνο έξω από τα Τρίκαλα
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:05
«Κίνησε το Κουμ παζάρ» στον Τύρναβο από σήμερα...(ΦΩΤΟ +video) - ΔΙΕΘΝΗ | 05.05.2026 | 09:47
Κηδεία με... πάρτι και χορεύτριες - Η τελευταία επιθυμία ενός 58χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 10:22
Σε απόγνωση οι αγρότες στην περιοχή Τυρνάβου από το φουζίκοκο που ρίχνει τους καρπούς στις ροδακινιές (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:41
Παίρνουν δείγμα για την ασθένεια στα δέντρα που αφανίζει σοδειές στον Τύρναβο για να τα στείλουν στο Μπενάκειο (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 08:32
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 11:32
Γέμισε ευχές και χαμόγελα το γραφείο της Ρένας Καραλαριώτου για την ονομαστική της εορτή (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 08:59
Σωρηδόν μηνύματα για επιστροφή ενισχύσεων 2023 από την ΑΑΔΕ, ακόμα και 2.500 ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed