ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Χωρίζοντας μια περιουσία 146 δισ. δολαρίων
STORIES

Η ανακοίνωση της λήξης του γάμου του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μετά την αρχική έκπληξη, προκάλεσε και το εύλογο ερώτημα: πώς θα χωρίσει το ζευγάρι την αμύθητη περιουσία του;
Πρόκειται για γρίφο για δυνατούς λύτες δεδομένου ότι, όπως αποκαλύπτει η αίτηση διαζυγίου, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι δυο τους δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο.
Ο 64χρονος Μπιλ και η 56χρονη Μελίντα γνωρίστηκαν το 1987 –την ίδια χρονιά που ο συνιδρυτής της Microsoft κέρδισε τον τίτλο του νεότερου δισεκατομμυριούχου στον κόσμο σε ηλικία μόλις 31 ετών. Παντρεύτηκαν στη Χαβάη το 1994 και απέκτησαν τρία παιδιά, την Τζένιφερ (25 ετών σήμερα), τον Ρόρι (21 ετών) και τη Φοίβη (18 ετών).
Το ζευγάρι, το οποίο διαθέτει περίπου 146 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, δεν έκανε καμία δημόσια τοποθέτηση για τα οικονομικά τους σχέδια, αν και τόνισαν ότι θα συνεργαστούν για να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό τους έργο.
Καθώς μάλιστα το ζευγάρι δεν έχει προγαμιαίο συμβόλαιο, φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που έχουν να κάνουν οι δικηγόροι για το μοίρασμα της περιουσίας τους - η οποία περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες, ιδιωτικό τζετ, εκπληκτική συλλογή έργων τέχνης και στόλο πολυτελών αυτοκινήτων - έχει ήδη γίνει, καθώς τα έγγραφα του διαζυγίου τους αναφέρονται επανειλημμένα σε ένα «συμβόλαιο χωρισμού» που και οι δύο έχουν υπογράψει. Το ίδιο το συμβόλαιο δεν έχει δημοσιευτεί.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι το διαζύγιο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς προβλέπει και ορισμένες περίπλοκες αποφάσεις σχετικά με τον διαμοιρασμό της τεράστιας περιουσίας μετά από 27 χρόνια γάμου.
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος κατά σειρά πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία ύψους 130,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.
Ο Γκέιτς εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για να ιδρύσει από κοινού με τον φίλο του από το σχολείο, Πολ Άλεν, το 1975, τη Microsoft.
Στον Γκέιτς ανήκε το 49% της Microsoft στην αρχική δημόσια προσφορά το 1986, γεγονός που τον έκανε άμεσα πολυεκατομμυριούχο.
Με την εκρηκτική ανάπτυξη της Microsoft, σύντομα έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Στη συνέχεια ωστόσο έχασε αυτόν τον τίτλο, εν μέρει δωρίζοντας χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά και λόγω της ανάπτυξης άλλων εταιρειών.
Σύμφωνα με το Forbes ο ιδρυτής της Amazon.com Inc, Τζεφ Μπέζος, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, Έλον Μασκ και ο ιδιοκτήτης της Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό και η οικογένειά του βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, με τον Γκέιτς να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.
Το ζευγάρι δημιούργησε το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς με έδρα το Σιάτλ το 2000. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, με έμφαση στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση και την κλιματική αλλαγή.
Οι επιχορηγήσεις του περιελάμβαναν περίπου 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για πρωτοβουλίες σχετικές με εμβόλια και έρευνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονωϊού.
Το ίδρυμα έκλεισε το 2019 με καθαρά περιουσιακά στοιχεία ύψους 43,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δαπάνησε πέντε δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 για προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, εξαιρουμένων των δαπανών διαχείρισης.
Από το 1994 έως το 2018, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έδωσαν στο ίδρυμα περισσότερα από 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία, ο Γουόρεν Μπάφετ έχει δωρίσει περισσότερα από 29 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του στο Ίδρυμα Γκέιτς από το 2006.
Το ζευγάρι, που έχει τρία παιδιά, έχει μία έπαυλη στη λίμνη Ουάσιγκτον η αξία της οποίας ανερχόταν το 2020 σε 130,8 εκατομμύρια δολάρια.
Η νομοθεσία στην Ουάσιγκτον ορίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν εντός γάμου ανήκουν από κοινού στο ζευγάρι και μοιράζονται ισομερώς σε περίπτωση διαζυγίου.
Οι σύζυγοι μπορούν επίσης να συμφωνήσουν ότι ορισμένα περιουσιακά στοιχεία αποτελούν ξεχωριστή ιδιοκτησία, που σημαίνει ότι ανήκουν σε έναν από τους δύο.
- ΒΟΛΟΣ | 05.11.2025 | 20:25
Μεγάλη απάτη στη Μαγνησία: Πως «εξαφανίστηκαν» 24.000 € από λογαριασμό 59χρονης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 20:10
Η τακτική της εγκατάλειψης σημαντικών έργων στο φθοροποιό χρόνο αποδίδει... - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 19:33
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Επίτροπος Γεωργίας στην Αθήνα στη σκιά του σκανδάλου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.11.2025 | 19:29
Ξαναζωντάνεψε το σοκαριστικό δυστύχημα στο Αερινό με θύμα 53χρονο Λαρισαίο – Στο εδώλιο ο οδηγός που σκόρπισε θάνατο - ΛΑΡΙΣΑ | 05.11.2025 | 19:24
Παρουσίαστηκε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Στυλιανού Χειρίδη «Ο Άνεμος της Καρδιάς» στη Λάρισα. - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.11.2025 | 19:20
Νταλίκα στο δρόμο Τρικάλων - Καρδίτσας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανετράπη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 17:57
Κώστας Τσιάρας: «Καμία χώρα που επέλεξε τον εμβολιασμό δεν εξάλειψε την ευλογιά» – Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης - ΛΑΡΙΣΑ | 05.11.2025 | 16:22
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ιατρός ψυχαναλυτής Κώστας Νασίκας
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.11.2025 | 10:02
Τρίκαλα: Έκλεβε επί τρία χρόνια το ταμείο fast food - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.11.2025 | 16:51
Τσιάρας στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν γνωρίζω τίποτα για δικογραφίες που με αναφέρουν - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 11:11
Διαμαρτυρία από τους διανομείς της Λάρισας- ενημερώνουν τον κόσμο με φυλλάδια στην κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 10:08
ΟΠΕΚΕΠΕ-Τσιάρας: Πότε θα πληρωθεί η Βασική – Ποιες άλλες πιστώσεις υπόσχεται το επόμενο διάστημα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 19:23
Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση μέτρων βιοασφάλειας για ευλογιά -στη Λάρισα τα περισσότερα κρούσματα -θανατώθηκαν 403.925 ζώα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.11.2025 | 14:34
Μεγάλη κατολίσθηση στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό της Γλύστρας Μεσοχώρας (φωτ.) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 09:57
Απάντηση από ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της Νιτρορύπανσης ζητούν οι Διαχειριστικές Αρχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.11.2025 | 12:51
Κουρέτας: Στρατηγικό σχέδιο για καταπολέμηση ευλογιάς με εμβόλια, μέτρα βιοασφάλειας (ΦΩTO)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed