ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Η κλιματική αλλαγή «έπνιξε» ήδη την Αλεξάνδρεια. Επόμενη η Ελλάδα;
Ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι η Μεσόγειος είναι ιδιαίτερα ευάλωτ

Μερικές από τις ορατές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου παρουσιάζει ο Guardian, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για την ζωντανή αναμετάδοση από «την πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής».
Το τελευταίο 24ωρο πριν την ορκωμοσία του εκλεγμένου πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και την κατάληψη σημαντικών κυβερνητικών θέσεων από αρνητές τις κλιματικής αλλαγής, η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας θα δημοσιεύει ιστορίες από τις περιοχές του πλανήτη όπου παρουσιάζονται οι πρώτες ορατές επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στο φυσικό περιβάλλον.
Στις ακτές της Αλεξάνδρειας, τα επίπεδα της στάθμης του νερού έχουν ανέβει αισθητά και οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να ανησυχούν ότι σύντομα θα πλημμυρίσουν οι επιχειρήσεις τους. Τα νερά έχουν ήδη καλύψει αρχαιολογικούς χώρους, ενώ το ασταθές έδαφος έχει οδηγήσει στην κατάρρευση πολλών σύγχρονων κτιρίων.
«Πριν πλημμυρίσουμε πριν από μερικά χρόνια, δεν πιστεύαμε ότι το νερό θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο υπεύθυνος μιας παραθαλάσσιας καφετέριας.
Στην Ροζέτα, η οποία απέχει 65 χλμ από την Αλεξάνδρεια, παρατηρούνται ιδιαίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι καταιγίδες πρωτοφανούς έντασης έχουν συχνά ξεριζώνουν δέντρα, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να επιδιορθώνουν συνεχώς τις στέγες των σπιτιών τους. Τέτοιου είδους ζημιές από τις βροχοπτώσεις ήταν σπάνιες στο παρελθόν, ενώ ακόμα και το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας επιβεβαιώνει ότι τα «ακραία φαινόμενα» οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.
Υπενθυμίζουμε ότι και η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι η Μεσόγειος είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και πως ως το 2080 περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι θα επηρεαστούν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων.
Πηγή huffingtonpost.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 04.03.2026 | 11:01
Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κύπρου - Απογειώθηκαν από Πάφο τα ελληνικά F-16 για αναχαίτιση - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.03.2026 | 10:31
Με 73,6 ευρώ η ειδική βάμβακος και το 2025, από την επόμενη ΚΑΠ συζητιέται αύξηση έως και 91,6 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 04.03.2026 | 10:18
Καλλιτεχνικό αφιέρωμα στους πελαργούς από τις Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.03.2026 | 10:18
Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Λαρισαίων από το 18ο Δημοτικό Σχολείο - ΛΑΡΙΣΑ | 04.03.2026 | 10:14
Επίσκεψη περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα στον Δήμο Κιλελέρ (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.03.2026 | 10:11
Ανησυχία στις αγορές μετά τη σύρραξη στη Μ. Ανατολή: Άνοδος στις τιμές σιτηρών, κίνδυνοι για λιπάσματα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.03.2026 | 10:01
Μέση Ανατολή: Ανησυχία και προβληματισμός στους Λαρισαίους για τις εξελίξεις (BINTEO) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.03.2026 | 10:00
Ενημέρωση Τακούδη για τους αγρότες: πότε περιμένουμε βροχές στη Θεσσαλία-δεν διαφαίνεται παγετός
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.03.2026 | 15:51
Θανατηφόρο τροχαίο μετά τη Νίκαια Λάρισας – Νεκρός 95χρονος οδηγός - ΛΑΡΙΣΑ | 03.03.2026 | 11:48
Δίκη για Τέμπη: Το κατηγορητήριο για τον μοιραίο σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.03.2026 | 10:14
Εκδρομείς από την Καρδίτσα εγκλωβισμένοι στο Ντουμπάι - ΛΑΡΙΣΑ | 03.03.2026 | 10:03
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.03.2026 | 19:52
Εκδήλωση Δήμου Κιλελέρ: «Γυναίκες στο Προσκήνιο: Η πρόκληση του να υπάρχεις» (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.03.2026 | 10:08
Άγγελος Συρίγος στη «Θεσσαλία ΤV»: «Αλλάζουν τα πάντα στην Μέση Ανατολή, θυμίζει μέρες κατάρρευσης της Σοβ. Ένωσης» (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 03.03.2026 | 11:05
Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει ο Κολυδάς – Πότε αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.03.2026 | 09:09
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed