ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ανατροπή και σπουδαία πρόκριση για Τσιτσιπά
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από σετ πίσω για να επικρατήσει του Γιαν-Λέναρντ Στρουφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από σετ πίσω για να επικρατήσει του Γιαν-Λέναρντ Στρουφ με 6-7(3), 6-3, 6-4 σε μια επικίνδυνη πρεμιέρα στο Erste Bank της Βιέννης.
Ακόμα ένας αγώνας του κόντρα στον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ χρειάστηκε τρίτο σετ ώστε να κριθεί στις λεπτομέρειες, ωστόσο, και πάλι ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως και νωρίτερα στη σεζόν στο Ντουμπάι, πήρε τη νίκη κόντρα στον Γερμανό με 6-7(3), 6-3, 6-4.
Μία νίκη που “ξεκλείδωσε” για τον Τσιτσιπά όταν κατάφερε, επιτέλους, να κάνει το πρώτο του break στο ματς στα τέλη του δεύτερου σετ και μετά να παίξει πολύ πιο ελεύθερα επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του ανωτερότητα κόντρα στον Στρουφ.
Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ καλά στο εναρκτήριο game του αγώνα φτάνοντας σε δύο break points αλλά δεν κατάφερε να πάρει νωρίς το πάνω χέρι στο ματς και πέρασε μπόλικη ώρα μέχρι να απειλήσει ξανά το σερβίς του Γερμανού.
Ο Στρουφ έπαιρνε τα πάνω του προϊόντος του σετ και έφτασε σε τρία set points στο 5-4 με τον Στέφανο να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, τα έχασε, αλλά ήταν καλύτερος του Τσιτσιπά στο tie break κάνοντας το 1-0 και στέλνοντας τον Στεφ στη δύσκολη αποστολή της ανατροπής.
Οι δυο τους πήγαιναν χέρι-χέρι στο δεύτερο σετ μέχρι, ευτυχώς για τον Τσιτσιπά, έρθει το πρώτο κακό service game του Στρουφ στο οριακό 4-3 του δεύτερου σετ.
Ο Γερμανός έκανε ένα διπλό λάθος και ένα ολέθριο λάθος σε ένα εύκολο βολέ και, εν πολλοίς, χάρισε το break στον Τσιτσιπά που δεν είπε…όχι και ισοφάρισε δευτερόλεπτα αργότερα.
Με το μομέντουμ από την κατάκτηση του δεύτερου σετ και με την διακοπή λόγω…κορδονιών στις αρχές του τρίτου σετ, ο Τσιτσιπάς έσπασε εντελώς τον ρυθμό του Στρουφ που υπέστη break νωρίς στο τελευταίο σετ και δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ μιας και ο Στεφ δεν του έδωσε την παραμικρή ευκαιρία στο σερβίς του!
Ξαφνικά, ο δρόμος του Τσιτσιπά μέχρι τα ημιτελικά έχει ανοίξει καθώς αντιμετωπίζει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον επόμενο γύρο (τον κέρδισε με 3-0 σετ στο Ρολάν Γκαρός πρόσφατα) ενώ μετά παίζει με έναν εκ των Έβανς-Ροντιόνοφ!
Και ο Γιανίκ Σίνερι ξεκίνησε πειστικά την Βιέννη κερδίζοντας τον Κάσπερ Ρουντ με 7-6(2), 6-3 και θα παίξει σούπερ ντέρμπι με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στους “16”!
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:51
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:50
Αγοραστός: Επικοινωνιακή υπεξαίρεση έργων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 23:47
Tέμπη: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα Δημήτρη Καρώνη - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 23:44
Στο Νοσοκομείο Βόλου 17χρονος μοτοποδηλάτης μετά από «μετωπική» με αυτοκίνητο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 22:29
Στο Νοσοκομείο ένα άτομο από τη φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου– Κάηκαν 10 στρέμματα δάσους - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 18:25
Φωτιά σε δάσος στο Νεοχώρι Πηλίου – Συναγερμός στην Πυροσβεστική - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 16:28
Ένα δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο από το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δεσμεύτηκαν ξενοδοχείο, βίλες αλλά και τάνκερ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:09
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:59
Συγκρούστηκαν ΙΧ με πατίνι στη Λάρισα- τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 10:35
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Kλειστό λιμάνι, μπλόκα, άδεια ράφια στα super market και ο ιός να ταξιδεύει σε όλο το νησί









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed