ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εγκλημα στο Ηράκλειο: "Τι έκανες ρε Μάνο;" - Η κραυγή της αδελφής του 51χρονου μητροκτόνου
Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο

Συχνές ήταν το τελευταίο διάστημα οι φασαρίες στο διαμέρισμα, στο Ατσαλένιο Ηρακλείου, όπου χθες το μεσημέρι εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία, με έναν 51χρονο να μαχαιρώνει την μητέρα και την δίδυμη αδερφή του, με την άτυχη 85χρονη να καταλήγει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.
Οι γείτονες περιγράφουν τον 51χρονο Μανόλη, ως έναν άνθρωπο που δεν δημιουργούσε προβλήματα. Όπως λένε, ο άνδρας, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, πήγαινε τα σκουπίδια, ήταν ευγενικός με τους γείτονες που συναντούσε, ενώ κάποιες φορές έβαζε δυνατά μουσική σε ακατάλληλες ώρες.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του creta24, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με περίοικους, στο διαμέρισμα επικρατούσε ένταση, αφού οι φωνές του ακούγονταν στη γειτονιά. Ο 51χρονος ζούσε με τη μητέρα του στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οικογενειακής πολυκατοικίας, με την ηλικιωμένη να τον φροντίζει, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και η ίδια.
Έτσι, όταν το μεσημέρι οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν φασαρία, από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου διαμένει η αδερφή του δράστη, δεν ανησύχησαν. Οι φωνές όμως σε δευτερόλεπτα μετατράπηκαν σε ουρλιαχτά. Όταν η 51χρονη ακούστηκε να φωνάζει "τι έκανες ρε Μάνο, τι έκανες ρε μ..", όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό και κάλεσαν την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα η 51χρονη φώναζε "αίματα".
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, βρήκαν κλειδωμένη την εξώπορτα, χτύπησαν το θυροτηλέφωνο και εικάζεται πως τους άνοιξε η αδερφή του 51χρονου.
Οι αστυνομικοί βρήκαν τις δύο γυναίκες μέσα σε μια λίμνη αίματος. Διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβασαν την 85χρονη Μαρία Γ. με τη βοήθεια ενός καροτσιού, την μετέφεραν στο φορείο και την έβαλαν στο ασθενοφόρο. Ήταν ακόμα ζωντανή παρά τις 20 μαχαιριές που είχε δεχτεί από τον ίδιο της τον γιο. Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο οι γιατροί στα ΤΕΠ έδωσαν μάχη για να την σταθεροποιήσουν προκειμένου να μπει στο χειρουργείο. Η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε. Ήταν τέτοια τα χτυπήματα που είχε δεχτεί -έφερε τραύμα από μαχαίρι και στο μάτι- που δεν πρόλαβε καν να μπει στο χειρουργείο.
Άλλες τόσες μαχαιριές έχει δεχτεί και η κόρη της. Η 51χρονη βγήκε περπατώντας με την βοήθεια των διασωστών από το σπίτι και μεταφέρθηκε και εκείνη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική.
Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύεται και ο 51χρονος δράστης, ο οποίος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα ψυχοφαρμάκων, ενώ φέρεται να προσπάθησε και να αυτομαχαιρωθεί, έχοντας σημάδια στην αριστερή πλευρά του σώματός του, κάτω από το στήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν οι αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα στο σπίτι φαινόταν χαμένος.
Πηγή thetoc.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 21.04.2026 | 23:06
Οριστικό: Ο Βανς δεν πάει στο Πακιστάν, δεν στέλνει διαπραγματευτές ούτε η Τεχεράνη - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 21:52
Συγκινητική η ανταπόκριση των Λαρισαίων για τον αγώνα «Run for autism» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 21:27
Περίπατο στη Γεωργική Σχολή διοργανώνει η Κίνηση «Λάρισα η πόλη μου» - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:53
Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από αλλοδαπούς στην Κάτω Τιθορέα – Τι λέει ο δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:47
Στους Νερόμυλους Αγιάς για ιδιωτική επίσκεψη ο πρόεδρος της Εσθονίας-ποιόν συνάντησε - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:45
Δήμος Λαρισαίων: Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Ψηφιακή Πύλη - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:41
Θρίλερ στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:24
Νέα τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή 47χρονη έπειτα από χρήση ναρκωτικών - Νοσηλεύεται ο σύντροφός της
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.04.2026 | 14:29
Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα 500 εκατ. από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ - Τα σενάρια στο τραπέζι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.04.2026 | 12:49
Τουρνάς, Κουρέτας: Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος λόγω βροχών και πυκνής βλάστησης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:03
Λ. Σαΐτης: Νέες προκλήσεις για τα βιομηχανικά φρούτα από γεωπολιτική ανάφλεξη και ανταγωνισμό χωρών τρίτου κόσμου(ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.04.2026 | 19:13
Επίδομα 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοινώνει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς θα μοιραστεί το πλεόνασμα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.04.2026 | 09:59
Ντογκούλης: Λείπουν φέτος από τη Θεσσαλία 150 εκατ. ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 19:18
Άφησε την οικογένειά της για την Χάλκη: Λαρισαία αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δηλώνει πως η μοίρα την έφερε στο νησί - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 09:19
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 18:15
Τουρνάς από τη Λάρισα: 100 drones πανελλαδικά για επιτήρηση - Πότε λήγει η προθεσμία για καθαρισμό οικοπέδων









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed