ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας στα «πράσινα κτίρια» της Περιφέρειας Θεσσαλίας
προϋπολογισμού 1.165.977,89 ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας», προϋπολογισμού 1.165.977,89 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης από το δικαιούχο του έργου που είναι ο Δήμος Λαρισαίων, για την έναρξη κατασκευής του έργου.
«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Γυμνασίου Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Εκσυγχρονίζουμε τις εκπαιδευτικές υποδομές σε όλη τη Θεσσαλία και χρηματοδοτούμε διαγενεακά έργα με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Συνολικά από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας επενδύουμε περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση 54 δημοσίων κτιρίων, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση». Κάνουμε ένα πραγματικό άλμα στην ενεργειακή εξοικονόμηση, μια πράσινη πολιτική με σημαντικά οφέλη για μαθητές, εργαζόμενους και τον κατασκευαστικό κλάδο. Όλα τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Οι παρεμβάσεις
Το κτίριο του 5ου Γυμνασίου Λάρισας είναι Ενεργειακής Κατηγορίας Η και αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε όλες τις όψεις, και τοποθέτηση μονώσεων στις διαχωριστικές επιφάνειες.
-Τοποθέτηση μονώσεων στο κενό μεταξύ πλάκας οροφής (β΄ορόφου) και κεραμοσκεπούς στέγης και αντικατάσταση της επικάλυψης στέγης με νέα πάνελ πολυουρεθάνης.
-Αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα με συστοιχία 3 επίτοιχων λεβήτων συμπύκνωσης.
-Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα που θα φέρουν λαμπτήρες τύπου LED.
Από την λειτουργία της πράξης αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 16:38
Υποδιοικητής ΔΥΠΑ στις «Ημέρες Καριέρας» στον Βόλο: Μείωση ανεργίας κάτω από 8% - ΒΟΛΟΣ | 07.02.2026 | 16:35
Βόλος: Τη Δευτέρα απολογείται η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία σε βάρος της κόρης της - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 16:05
Κόκκαλης στο έργο του φράγματος στον Αγιόκαμπο: Δρομολογήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έκτοτε κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 14:40
Διάλογος πολιτών για το μέλλον της Λάρισας στο AntifragiCity Forum (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.02.2026 | 14:37
Βιολάντα: Το ψυχικό αποτύπωμα που άφησε η τραγωδία και η δύσκολη πορεία της επόμενης μέρας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:39
Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο] - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.02.2026 | 11:34
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλία (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 11:29
Β. Κόκκαλης: «Βόμβα» από τον EFSA, τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 09:44
De minimis 95 ευρώ διεκδικεί η μηδική, βαμβάκι μέχρι 25 ευρώ το στρέμμα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 09:12
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 13:15
Παρέδωσαν σύγχρονο εξοπλισμό στην Παιδιατρική του ΓΝΛ οι Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:06
Βαρύ πένθος στη Μαγνησία: 54χρονος έφυγε πρόωρα από την ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 17:46
Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:08
Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο πασίγνωστου γιατρού από ανακοπή καρδιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 15:48
Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 15:53
Δήμος Λαρισαίων: Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφήνο και γλέντι με εδέσματα-κρασί


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed