ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Γιαννακόπουλος: RAPID TESTS σε σχολεία, μάσκες παντού, αναβολή εκδηλώσεων 28ης και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
Οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων

Σε δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων/νος Γιαννακόπουλος εκφράζοντας την ανησυχία του μετά την έκρηξη των κρουσμάτων covid που παρατηρήθηκε στη Λάρισα, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η κατάσταση επιφορτίζει πολίτες και πολιτεία με αυξημένη ευθύνη:
“Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στην Π.Ε. Λάρισας, με παράλληλη αύξηση των νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και των θανάτων μας ανησυχεί ιδιαίτερα.
Η αύξηση αυτή επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη τους συμπολίτες μας για την πιστή τήρηση των τριών μέτρων (μάσκα- αποστάσεις- καθαριότητα χεριών), αλλά και την Πολιτεία με την αύξηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, την ταχύτατη ιχνηλάτιση των θετικών κρουσμάτων και την περιχαράκωση των εστιών καθώς επίσης και την άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας με γενναία χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανανέωση και αγορά σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, επάρκεια υλικών και αντιδραστηριών, αύξηση κρεβατιών ΜΕΘ και κτηριακή αναβάθμιση εκεί όπου χρειάζεται.
Επικαιροποιώντας τις διαχρονικές προτάσεις μας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού προτείνουμε άμεσα προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους με RAPID TESTS σε όλα τα σχολεία, όπου επικρατεί ιδιαίτερη αναστάτωση με τα θετικά κρούσματα και την ηλιακή αυτή ομάδα, όντας συνήθως ασυμπτωματική ή ολιγοσυμπτωματική να μπορεί να διασπείρει τον ιό προς τους εκπαιδευτικούς (ιδιαίτερα τους ευάλωτους), αλλά και προς την οικογένεια (γονείς, παππούδες). Τα παραπάνω tests πρέπει να επεκταθούν και προς τις πλατείες ή άλλα σημεία συνωστισμού, καθόσον οι συμπολίτες μας που έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα δεν διαθέτουν το χρηματικό ποσό για να κάνουν test ιδιωτικά, με αποτέλεσμα η ιχνηλάτιση να είναι ελλιπής. Στην χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος θα πρέπει να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι της Π.Ε. Λάρισας.
Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για την κυκλοφορία των νεαρότερων ηλικιών σε χώρους αναψυχής και διασκέδασης κατά την ημέρα της αργίας της 28ης Οκτωβρίου .
Επιπρόσθετα θεωρούμε αναγκαιότητα την υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους καθώς και την διακοπή της κυκλοφορίας από τις 1:00 έως 5 τη νύχτα σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 3 (Πορτοκαλί).
Η σωστή ενημέρωση του κοινού από όλους τους συναρμόδιους επιστημονικούς φορείς θεωρούμε πως αποτελεί σημαντικό παράγοντα κατανόησης της συμπεριφοράς του ιού και αποφυγής της διασποράς του.
Σε κάθε περίπτωση όμως τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να λαμβάνονται πριν αρχίσει η υπέρ διασπορά, την οποία αποδεδειγμένα πλέον ευνοεί η χαλάρωση και ο υπέρμετρος εφησυχασμός. Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως κάπως έτσι θα πορευτούμε τους επόμενους μήνες με υφέσεις και εξάρσεις της πανδημίας.
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.06.2025 | 22:35
Μάγεψε τους εκατοντάδες Λαρισαίους ο Φοίβος Δεληβοριάς στο φεστιβάλ Πηνειού (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 22.06.2025 | 22:11
Μαίνονται οι φωτιές στη Χίο - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.06.2025 | 21:35
Καρδίτσα: Προβληματισμοί και επισημάνσεις για την οριστική μελέτη ανάπλασης του πρώην Στρατοπέδου Λουμάκη (φωτο) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.06.2025 | 21:27
ΚΥΣΕΑ: Σύνθετη και αβέβαιη γεωπολιτική συγκυρία, σε επαγρύπνηση οι ελληνικές αρχές -Οι οδηγίες για τα πλοία ελληνικής σημαίας - ΒΟΛΟΣ | 22.06.2025 | 21:16
Βόλος: 15χρονος κατήγγειλε τον παππού του για ενδοοικογενειακή βία - ΒΟΛΟΣ | 22.06.2025 | 21:00
Βόλος: Απέραντη λύπη για την απώλεια του καθηγητή Θεοδωρή Βουτσά - ΕΛΛΑΔΑ | 22.06.2025 | 20:18
Υπ. Ναυτιλίας για ενδεχόμενο κλείσιμο στενών του Ορμούζ: «Βρείτε ασφαλή λιμάνια και περιμένετε μέχρι νεωτέρας» - ΔΙΕΘΝΗ | 22.06.2025 | 20:15
Τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Συρία – Αναφορές για 15 νεκρούς, δείτε βίντεο
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.06.2025 | 12:24
Κινδυνεύει η Λάρισα από Ιρανικούς πυραύλους ως αντίποινα λόγω της αμερικανικής βάσης στην 110 ΠΜ; - ΛΑΡΙΣΑ | 22.06.2025 | 15:02
Αστυνομικός και πατέρας τριών παιδιών, ο άντρας που βρέθηκε απανθρακωμένος στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 22.06.2025 | 11:18
Έπεσε νεκρός 54χρονος αστυνομικός στον Αλμυρό - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.06.2025 | 18:23 | video
Όταν η ΑΕΛ άρχιζε να γράφει τη λαμπρή ιστορία της (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.06.2025 | 11:24
Λάρισα: «Μου είπε δεν θα την χειρουργήσω, αν δεν δώσεις 2.500 ευρώ», λέει η καταγγέλλουσα για τον γιατρό με το φακελάκι - ΔΙΕΘΝΗ | 22.06.2025 | 10:37
Οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο: Βομβάρδισαν με bunker-busters τα πυρηνικά εργοστάσια σε Φορντό, Νατάνζ, Ισφαχάν - ΕΛΛΑΔΑ | 22.06.2025 | 19:41
Γιος σκότωσε τους γονείς του με μαχαίρι στη Μεσσηνία - ΛΑΡΙΣΑ | 22.06.2025 | 11:15
Χάθηκε άνδρας στην παραλία του Πλαταμώνα – Μεγάλη κινητοποίηση με σκάφη και ελικόπτερο – ΦΩΤΟ