ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δεν καταθέτουν τα..όπλα για Αχελώο οι Αιτωλοακαρνάνες : «Ας τον αφήσουν στο ρου που η φύση όρισε»
Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου και εξέδωσε ψήφισμα κατά των εργων

Με τη συμμετοχή όλων των μελών της συνεδρίασε στο Δημαρχείο Αγρινίου η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στη Θεσσαλία.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της για τις πρόσφατες δηλώσεις Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων σχετικά με την επανεκκίνηση της συζήτησης που αφορά στην εκτροπή του Αχελώου ποταμού.
Στο διάλογο που ακολούθησε αποφασίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα, η Επιτροπή, να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη
Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Επιτροπής, καλούν τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, τα Πολιτικά Κόμματα και τα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο έγκλημα της εκτροπής.
Με το πέρας της συνεδρίασης τα μέλη της επιτροπής ομόφωνα εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, ήτοι:
«Το παρασκήνιο και οι μεθοδεύσεις Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων της Χώρας επαναφέρουν στην επιφάνεια το σενάριο της επανεκκίνησης των καταστροφικών έργων της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία.
Ένα σενάριο το οποίο έχει καταδικαστεί επανειλημμένως από την Ελληνική Δικαιοσύνη και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ενώ δεν προβλέπεται ούτε ως εναλλακτική λύση στα νόμιμα ισχύοντα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας.
Με άλλα λόγια, μιλάμε για μια τεχνική παρέμβαση φαραωνικής σύλληψης και μακιαβελικής εκτέλεσης, η όποια έχει ήδη προξενήσει ανυπολόγιστες ζημιές και επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον,στην Εθνική Οικονομία, αλλά και την Ελληνική κοινωνία.
Και όλα αυτά όταν, στα ισχύοντα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, έχουν θεσμοθετηθεί αποτελεσματικές λύσεις προκειμένου η Θεσσαλία να αποκτήσει επάρκεια υδάτων αλλά και να αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες κλπ.
Στον αντίποδα η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμμένει και επιμένει στην εκτροπή του Αχελώου. Η εφαρμογή εκ μέρους της των υφιστάμενων σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων με την κατασκευή μικρών φραγμάτων θα είχαν συμβάλει στην αύξηση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής αλλά και θα είχαν αποτρέψει τις πρόσφατες πλημμύρες.
Ας αφήσει λοιπόν το Αχελώο στο ρου, που η φύση από καταβολής της όρισε, και ας αξιοποιήσει όλα τα χρηματοοικονομικά και τα τεχνικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της.
Καλούμε την Κυβέρνηση,να σταματήσει κάθε συζήτηση, κάθε πρωτοβουλία και μεθόδευση, άμεση η έμμεση, η οποία θα επανέφερε στο προσκήνιο την επανέναρξη των καταστροφικών έργων της εκτροπής. Οι διαδοχικές απορριπτικές αποφάσεις του ΣΤΕ κατά της εκτροπής, δεν αποτελούν ένα απλό νομικό εμπόδιο για τη συνέχιση της αλλά την πεμπτουσία της νομιμότητας και της συνταγματικής έκφρασης της πατρίδας μας».
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, εκ μέρους της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος ο Αντιπερειφεριάρχης Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης, εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωσταντάρας, ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Αντώνης Αλετράς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριντζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, εκ μέρους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Καλλίμορφος και ο Γραμματέας της Επιτροπής Δημοσθένης Καπώνης.
- ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2026 | 09:48
Θεσσαλία: 102 παραβάσεις για μη χρήση κράνους σε μία εβδομάδα – Αρνητική πρωτιά της Λάρισας στα ηλεκτρικά πατίνια - ΔΙΕΘΝΗ | 15.09.2026 | 09:41
Το εστιατόριο που απαγορεύει τα κινητά – Η νέα «πολυτέλεια» που κοστίζει 650 ευρώ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.09.2026 | 09:17
Ηλίας Κασιδιάρης: Αποφυλακίζεται στις 12:00 - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί υπό προϋποθέσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 15.09.2026 | 09:07
Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση των Ιταλών για την Ελλάδα - «Μοιάζει με τον Ιανό του 2020» - ΒΟΛΟΣ | 15.09.2026 | 09:03
Σοκ στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή ο ορθοπαιδικός Γιάννης Σούρλας σε ηλικία 60 ετών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.09.2026 | 08:58
Τέλος εποχής για το «τσεκ» όπως το ξέρανε οι αγρότες - Στο στόχαστρο οι ετεροεπαγγελματίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.09.2026 | 08:49
Δύσκολα προκαταβολή τσεκ Οκτώβριο, στο Κτηματολόγιο κολλάνε οι ΕΑΕ, «ρεαλιστική προθεσμία» ζητούν τα ΚΥΔ της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 15.09.2026 | 08:43
Ε. Παπαδοπούλου: Πάνω από τα 2,10 η αμόλυβδη και τα 2,2 το ντίζελ κίνησης, έρχεται δύσκολος χειμώνας (video)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.09.2026 | 19:59
Δοντάς: Νέα άνοδος στο βαμβάκι – Πριν τα Χριστούγεννα το κρίσιμο timing για τους παραγωγούς (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.09.2026 | 10:30
Τετραπλό πακέτο για στήριξη Νέων Αγροτών, εξαψήφιο πριμ πρώτης εγκατάστασης, 10ετείς δεσμεύσεις στην ΚΑΠ - ΛΑΡΙΣΑ | 14.09.2026 | 11:09
Ενημέρωση για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των Εργαζομένων στο Γενικό Λάρισας-button για επιθέσεις σε εργαζόμενους(ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.09.2026 | 10:08
Τακούδης; Χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλία αυτή την εβδομάδα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυκλώνα - ΕΛΛΑΔΑ | 14.09.2026 | 09:38
Γιώργος Μαζωνάκης: «Δακρύζει» η Νίκαια για το δικό της παιδί – Χιλιάδες κόσμου αποχαιρετά τον τραγουδιστή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.09.2026 | 10:48
Τα καύσιμα «καίνε» τη Θεσσαλία-Από το χωράφι και τα φορτηγά μέχρι τα εργοστάσια και τις εξαγωγές - ΒΟΛΟΣ | 14.09.2026 | 21:57
Θλίψη στον Βόλο: Νεκρός 62χρονος εκπαιδευτικός - ΕΛΛΑΔΑ | 15.09.2026 | 09:07
Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση των Ιταλών για την Ελλάδα - «Μοιάζει με τον Ιανό του 2020»


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed