ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δεν καταθέτουν τα..όπλα για Αχελώο οι Αιτωλοακαρνάνες : «Ας τον αφήσουν στο ρου που η φύση όρισε»
Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου και εξέδωσε ψήφισμα κατά των εργων

Με τη συμμετοχή όλων των μελών της συνεδρίασε στο Δημαρχείο Αγρινίου η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στη Θεσσαλία.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της για τις πρόσφατες δηλώσεις Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων σχετικά με την επανεκκίνηση της συζήτησης που αφορά στην εκτροπή του Αχελώου ποταμού.
Στο διάλογο που ακολούθησε αποφασίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα, η Επιτροπή, να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη
Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Επιτροπής, καλούν τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, τα Πολιτικά Κόμματα και τα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο έγκλημα της εκτροπής.
Με το πέρας της συνεδρίασης τα μέλη της επιτροπής ομόφωνα εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, ήτοι:
«Το παρασκήνιο και οι μεθοδεύσεις Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων της Χώρας επαναφέρουν στην επιφάνεια το σενάριο της επανεκκίνησης των καταστροφικών έργων της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία.
Ένα σενάριο το οποίο έχει καταδικαστεί επανειλημμένως από την Ελληνική Δικαιοσύνη και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ενώ δεν προβλέπεται ούτε ως εναλλακτική λύση στα νόμιμα ισχύοντα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας.
Με άλλα λόγια, μιλάμε για μια τεχνική παρέμβαση φαραωνικής σύλληψης και μακιαβελικής εκτέλεσης, η όποια έχει ήδη προξενήσει ανυπολόγιστες ζημιές και επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον,στην Εθνική Οικονομία, αλλά και την Ελληνική κοινωνία.
Και όλα αυτά όταν, στα ισχύοντα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, έχουν θεσμοθετηθεί αποτελεσματικές λύσεις προκειμένου η Θεσσαλία να αποκτήσει επάρκεια υδάτων αλλά και να αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες κλπ.
Στον αντίποδα η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμμένει και επιμένει στην εκτροπή του Αχελώου. Η εφαρμογή εκ μέρους της των υφιστάμενων σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων με την κατασκευή μικρών φραγμάτων θα είχαν συμβάλει στην αύξηση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής αλλά και θα είχαν αποτρέψει τις πρόσφατες πλημμύρες.
Ας αφήσει λοιπόν το Αχελώο στο ρου, που η φύση από καταβολής της όρισε, και ας αξιοποιήσει όλα τα χρηματοοικονομικά και τα τεχνικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της.
Καλούμε την Κυβέρνηση,να σταματήσει κάθε συζήτηση, κάθε πρωτοβουλία και μεθόδευση, άμεση η έμμεση, η οποία θα επανέφερε στο προσκήνιο την επανέναρξη των καταστροφικών έργων της εκτροπής. Οι διαδοχικές απορριπτικές αποφάσεις του ΣΤΕ κατά της εκτροπής, δεν αποτελούν ένα απλό νομικό εμπόδιο για τη συνέχιση της αλλά την πεμπτουσία της νομιμότητας και της συνταγματικής έκφρασης της πατρίδας μας».
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, εκ μέρους της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος ο Αντιπερειφεριάρχης Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης, εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωσταντάρας, ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Αντώνης Αλετράς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριντζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, εκ μέρους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Καλλίμορφος και ο Γραμματέας της Επιτροπής Δημοσθένης Καπώνης.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.05.2026 | 13:49
Σε χαλαζόπληκτες περιοχές του Τυρνάβου στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΛΓΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 13:36
Τραγωδία στον Όλυμπο: Εντοπίστηκε νεκρός ο Ισπανός ορειβάτης που αγνοούνταν - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 13:18
Βρέθηκαν αρχαία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις εργασίες εκσκαφής για τη νέα συνδετήρια πτέρυγα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 12:24
Φάρσαλα: Έντονη βροχόπτωση με χαλάζι μεταξύ Δασολόφου και Κάτω Βασιλικών (ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.05.2026 | 12:05
Σοκ: Πέθανε στα 49 του ο Παρασκευάς Άντζας - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 11:32
Ανατροπή ΙΧ στην εθνική οδό στη Φθιώτιδα – Ο οδηγός βγήκε μόνος του από το διαλυμένο όχημα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 25.05.2026 | 11:26
Κρατικά «φέσια»: Πάνω από 3,8 δισ. ευρώ χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 11:23
Κρήτη: Επιχείρηση «μαμούθ» της ΕΛΑΣ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – 20 συλλήψεις και παράνομο οικονομικό όφελος άνω των 3 εκατ. ευρώ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 20:16
Τεράστια λίμνη τα χωράφια του Πλατυκάμπου από το μπουρίνι και μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:18
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Νικόλαος Μπότας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 17:56
Τραγωδία στην Καρδίτσα: Kατέρρευσε 46χρονος δρομέας κατά τη διάρκεια του 9ου Πλαστήριου Δρόμου - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:15
Απέτυχε η δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στη Λάρισα – Ο Δήμος θα τα επαναφέρει με χρέωση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 18:00
Νεκρός στη Θεσσαλονίκη 30χρονος Καρδιτσιώτης - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 19:33 | video
Σφοδρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι στον Τύρναβο προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες (ΦΩΤΟ+videο) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:03
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed