ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Αποκάλυψη «βόμβα» για Τραμπ από New York Times: Πλήρωνε φόρο μόλις 750 δολάρια το χρόνο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Είδηση «βόμβα» για τον Ντόναλντ Τραμπ, δημοσίευσαν οι New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος με διάφορους τρόπους έχει καταφέρει τουλάχιστον σε 10 από τα τελευταία 15 χρόνια, να μην πληρώσει φόρους, ενώ την χρονιά που κέρδισε την προεδρία, πλήρωσε μόλις 750 δολάρια!
Οι Νew York Times συγκέντρωσαν όλα τα φορολογικά στοιχεία του Ρεπουμπλικανού από τα τελευταία, τουλάχιστον, είκοσι χρόνια, αποκαλύπτοντας τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και το πως κατάφερε να κάνει τεράστιες διαγραφές χρεών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ πλήρωσε 750 δολάρια σε φόρους εισοδήματος τη χρονιά που κέρδισε την προεδρία, αλλά και την επόμενη μετά την επικράτησή του.
«Οι Νιού Γιορκ Τάιμς εξασφάλισαν φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του κ. Τραμπ όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία. Δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία υπόσχεται νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.
Η δικαιολογία για την οποία δεν πλήρωνε φόρους για τουλάχιστον δέκα από τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν πως επειδή δήλωνε ότι έχασε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα έβγαζε.
Την ίδια ώρα, οι NYT αναφέρουν πως στην διάρκεια που παιζόταν το ριάλιτι «The Apprentice», οι συμφωνίες που είχε κάνει για την εκπομπή, έφταναν τα 427,4 εκατ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα, πήγαν σε επιχειρήσεις, κυρίως σε εγκαταστάσεις γηπέδων γκολφ.
Ανακριβή τα στοιχεία λένε νομικοί του Τραμπ
Δικηγόρος του Οργανισμού Τραμπ, ανέφερε πως τα στοιχεία δεν είναι ακριβή και μάλιστα ζήτησε τα έγγραφα τα οποία διαθέτει η εφημερίδα, κάτι που οι NYT αρνήθηκαν να κάνουν προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πηγή τους.
«Την τελευταία δεκαετία ο πρόεδρος Τραμπ έχει πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους στο κράτος, συμπεριλαμβανόμενων και χρημάτων που αφορούν την καμπάνια του το 2015», ανέφερε ο Αλαν Γκάρτεν, νομικός των επιχειρήσεων του Τραμπ. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως εκκρεμεί μια δεκαετής μάχη ελέγχου με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, για τη νομιμότητα μιας επιστροφής φόρου 72,9 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέφερε πως έλαβε, ενώ την ίδια ώρα δήλωνε τεράστιες απώλειες.
Fake News λέει ο Τραμπ
Ο ίδιος ο Τραμπ έκανε λόγο, όπως συνηθίζει σε περιπτώσεις τέτοιων δημοσιευμάτων, για «fake news», δηλαδή «ψευδείς ειδήσεις», μόλις ενημερώθηκε για το δημοσίευμα.
«Fake news», «πρόκειται για απόλυτα ψευδείς ειδήσεις, απολύτως κατασκευασμένες», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.
«Πλήρωσα πολλά, και πλήρωσα επίσης φόρους στο εισόδημα σε επίπεδο πολιτείας, η πολιτεία της Νέας Υόρκης φορολογεί πολύ», πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αρνείται πάντα να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις και δίνει δικαστική μάχη για να μην αποκαλυφθούν, τροφοδοτώντας τη σεναριολογία.
Απέφευγε να πληρώνει φόρους παρουσιάζοντας ζημιές και εισέπραττε εκατομμύρια
Ο Τραμπ φέρεται να παρουσίαζε συστηματικά ζημιές στις επιχειρήσεις του, κάτι που του επέτρεπε να αποφεύγει την πληρωμή φόρων. Μάλιστα, την χρονιά που ξεκινούσε τα έργα στον Πύργο Τραμπ (1995), δήλωσε απώλειες 1 δις, με αποτέλεσμα να μην πληρώσει ούτε ένα σεντ ως το 2005.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το διάστημα 2005 -2007, πλήρωσε φόρους 70 εκατ. δολαρίων, αλλά και αυτά τα πήρε πίσω από το Κράτος το 2010 (και με τόκο) εκμεταλλευόμενος τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το 2010, ο Τραμπ είχε επιστροφή φόρου 72,9 εκατ. δολαρίων, με τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, να φέρεται πως κατέθεσε πέρυσι στο Κονγκρέσο ότι ο Τραμπ δεν πίστευε ότι το κράτος του επέστρεψε τέτοιο ποσό, χαρακτηρίζοντας τους ανθρώπους της κυβέρνησης «βλάκες».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται ένα ακόμη «χτύπημα» εν μέσω της προεκλογικής του εκστρατείας, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως ο Τζο Μπάιντεν είναι το φαβορί για να επικρατήσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων, με την προεκλογική εκστρατεία των Τραμπ και Μπάιντεν, να αποκτά ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον...
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.07.2025 | 00:45
Τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για ΟΠΕΚΕΠΕ,αποζημιώσεις, ευλογιά προβάτων, λειψυδρία - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.07.2025 | 00:32
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέα δικογραφία με «πολλά ονόματα βουλευτών» – Πότε αναμένεται στη Βουλή - ΒΟΛΟΣ | 14.07.2025 | 22:13
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από την ζωή 57χρονος - ΕΛΛΑΔΑ | 14.07.2025 | 22:10
Διασωληνωμένη 17χρονη που τραυματίστηκε με ηλεκτρικό πατίνι στα Γρεβενά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.07.2025 | 21:44
Με νέα ΚΥΑ θα πληρωθεί Φυτικό Κεφάλαιο Daniel πίεση για πίστωση Ιούλιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 21:39
Φιλιππής, Πρωτοψάλτης και Ζέρβα οι τρεις νέοι γενικοί γραμματείς ΥΠΑΑΤ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.07.2025 | 21:31
Ρένα Καραλαριώτου στην Αποκεντρωμένη στη θέση του Κώστα. Τζανακούλη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 21:23
Τσιάρας στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας : Οι ευρωπαίοι αγρότες ζητούν δίκαιους όρους
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 16:58
Η Κομισιόν ζητά απογραφή για όλες τις αγροτικές επιδοτήσεις- δύσκολα θα δοθούν τον Οκτώβριο (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.07.2025 | 13:30
Σε εξέλιξη η κρισιμη σύσκεψη για την ευλογιά-35.000 πρόβατα έχουν θανατωθεί στη Θεσσαλία- κτηνοτρόφοι: Τελείωσαμε! (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.07.2025 | 16:29
Ευλογιά προβάτων: Έγγραφο στο ΥΠΑΑΤ μέχρι την Πέμπτη και πανελλαδικό συλλαλητήριο κτηνοτρόφων 22 Ιουλίου στο Μαξίμου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.07.2025 | 01:49
Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δ. Πλατυκάμπου: «Ο πρωτογενής τομέας εκπέμπει SOS» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.07.2025 | 12:31
Το «άνοιξε κλείσε» στο θυρόφραγμα Παλαμά ενώ πιέζουν παραγωγοί βιομ. ντομάτας από ΤΟΕΒ Πηνειού και βαμβακοπαραγωγοί από Ιτέα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.07.2025 | 21:01
Μπλόκο στην παλιά Λάρισας- Βόλου στον κόμβο Πλατυκάμπου-έτοιμα τα τρακτέρ για κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ+βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 10:23
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη αύξηση μεταβιβάσεων γης τις τελευταίες ημέρες από αγρότες υπό το βάρος των ερευνών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 14.07.2025 | 10:17
Σοκ σε χωριό των Τρικάλων: 67χρονος συνελήφθη για βιασμό της μητέρας του