ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων -βροχές και καταιγίδες στη Δυτ. Θεσσαλία
Μέχρι την Τρίτη -Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είχε εκδοθεί την περασμένη Παρασκευή (25/09) προχώρησε η ΕΜΥ σύμφωνα με την οποία έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/09) και το Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια το μέτωπο θα κινηθεί δυτικότερα.
Συγκεκριμένα:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Βίντεο: Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας
Την ίδια ώρα, οδηγίες προς τους πολίτες για την επιδείνωση του καιρού εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το εν ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού παρατείνεται έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία εάν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.07.2025 | 00:45
Τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για ΟΠΕΚΕΠΕ,αποζημιώσεις, ευλογιά προβάτων, λειψυδρία - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.07.2025 | 00:32
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέα δικογραφία με «πολλά ονόματα βουλευτών» – Πότε αναμένεται στη Βουλή - ΒΟΛΟΣ | 14.07.2025 | 22:13
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από την ζωή 57χρονος - ΕΛΛΑΔΑ | 14.07.2025 | 22:10
Διασωληνωμένη 17χρονη που τραυματίστηκε με ηλεκτρικό πατίνι στα Γρεβενά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.07.2025 | 21:44
Με νέα ΚΥΑ θα πληρωθεί Φυτικό Κεφάλαιο Daniel πίεση για πίστωση Ιούλιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 21:39
Φιλιππής, Πρωτοψάλτης και Ζέρβα οι τρεις νέοι γενικοί γραμματείς ΥΠΑΑΤ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.07.2025 | 21:31
Ρένα Καραλαριώτου στην Αποκεντρωμένη στη θέση του Κώστα. Τζανακούλη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 21:23
Τσιάρας στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας : Οι ευρωπαίοι αγρότες ζητούν δίκαιους όρους
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 16:58
Η Κομισιόν ζητά απογραφή για όλες τις αγροτικές επιδοτήσεις- δύσκολα θα δοθούν τον Οκτώβριο (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.07.2025 | 13:30
Σε εξέλιξη η κρισιμη σύσκεψη για την ευλογιά-35.000 πρόβατα έχουν θανατωθεί στη Θεσσαλία- κτηνοτρόφοι: Τελείωσαμε! (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.07.2025 | 16:29
Ευλογιά προβάτων: Έγγραφο στο ΥΠΑΑΤ μέχρι την Πέμπτη και πανελλαδικό συλλαλητήριο κτηνοτρόφων 22 Ιουλίου στο Μαξίμου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.07.2025 | 01:49
Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δ. Πλατυκάμπου: «Ο πρωτογενής τομέας εκπέμπει SOS» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.07.2025 | 12:31
Το «άνοιξε κλείσε» στο θυρόφραγμα Παλαμά ενώ πιέζουν παραγωγοί βιομ. ντομάτας από ΤΟΕΒ Πηνειού και βαμβακοπαραγωγοί από Ιτέα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.07.2025 | 21:01
Μπλόκο στην παλιά Λάρισας- Βόλου στον κόμβο Πλατυκάμπου-έτοιμα τα τρακτέρ για κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ+βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.07.2025 | 10:23
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη αύξηση μεταβιβάσεων γης τις τελευταίες ημέρες από αγρότες υπό το βάρος των ερευνών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 14.07.2025 | 10:17
Σοκ σε χωριό των Τρικάλων: 67χρονος συνελήφθη για βιασμό της μητέρας του