ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Γενική συνέλευση των Μουσικών της Λάρισας στις 12.00 το μεσημέρι στην αυλή του Μύλου του Παππά
Τι δικεικούν

«Τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα!
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ»
12:00 το μεσημέρι – ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ (αύλειος χώρος)
Συνάδελφοι,
Στις 10 του Σεπτέμβρη στην πανελλαδική – πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση συμμετείχαν 31 σωματεία εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Την ίδια ώρα σε συντονισμένη προσπάθεια Μέσων Ενημέρωσης θάφτηκε κυριολεκτικά αυτή η μεγαλειώδη διαμαρτυρία σε όλη τη χώρα. Κάποιοι μάλιστα μας παρουσίασαν ως «ανακουφισμένους» από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, «συνέταιρους» στο έργο της.
Κόντρα λοιπόν στον καιρό οι καλλιτέχνες της Θεσσαλίας έστειλαν για άλλη μια φορά μαχητικό μήνυμα ! Η συγκλονιστική πορεία καλλιτεχνών στο Βόλο και οι παρεμβάσεις σε Τρίκαλα και Λάρισα ήταν καθοριστικές για την επιτυχία αυτής της πανελλαδικής προσπάθειας. Στην Αθήνα οι συνάδελφοι αψήφησαν τις απαγορεύσεις της αστυνομίας και σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο δηλώσανε πως «Είμαστε εδώ».
Στις 21 Σεπτεμβρίου σε έκτακτη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο εργασίας στην Αθήνα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και σωματεία του χώρου απαίτησαν δεσμεύσεις. Μπροστά σε αυτή μας τη στάση η Κυβέρνηση παρέταξε διμοιρίες των ΜΑΤ για να επιβάλλουν την αδιαλαξία της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, που αρνιόταν οποιαδήποτε συζήτηση. Η επιμονή και μαχητικότητα όλων των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση, τους υποχρέωσε σε υποχώρηση. Μας έκλεισαν συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου την επόμενη μέρα όπου και γράφονται αυτές οι γραμμές.
Καταλαβαίνουμε ότι η δύναμη του Σωματείου μας σε αυτές τις συζητήσεις με τα Υπουργεία είναι η μαχητική διεκδίκηση του κλάδου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σταματήσουμε τον πολύμορφο αγώνα μας, αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και αλλού, είναι σε εξέλιξη δράσεις ενημέρωσης, παραστάσεις διαμαρτυρίας ώστε να μεγαλώσει η πίεση!
Αυτοί αδιαφορούνε για το πώς θα ζήσουμε αφήνοντας το 80% των εργαζόμενων στον Πολιτισμό χωρίς καμία επιδότηση. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση βάζει όριο στις συναθροίσεις περιορίζοντας το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε. Τους απαντάμε πως αυτό θα σπάσει στη πράξη! Ο αγώνας είναι δίκαιος γιατί είναι δίκαια τα αιτήματα:
1. Να επιδοτηθούν όλοι οι συνάδελφοι. Γιατί όλοι πλήττονται ανεπανόρθωτα
2. Να ανασταλούν τα χρέη σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ.
3. Να επιδοτηθούν όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι.
Προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεσή μας και την ανοχή μας, να ρίχνουμε ευθύνες μόνο σε πρόσωπα και να γινόμαστε μπαλάκι στα υπουργεία. Θέλουν να δεχθούμε ότι θα πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Το επάγγελμά μας δεν έχει άλλα περιθώρια. Ακόμα και πριν την εκδήλωση της κρίσης η πλειοψηφία ήταν στα όρια της επιβίωσης. Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα αδιέξοδο γι’ αυτό δε θα κάνουμε βήμα πίσω στις πιέσεις της Κυβέρνησης και της μεγάλης εργοδοσίας του κλάδου.
Η προηγούμενη γενική συνέλευσή μας ήταν ουσιαστική για την οργάνωση της μάχης στις 10/9 ως συνέχεια των προηγούμενων, καθώς και για το περιεχόμενο του αγώνα που δίνουμε! Τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα, συνεχίζουμε, σχεδιάζουμε τη δράση μας με ορίζοντα το τέλος του έτους!
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.03.2026 | 21:26
Βρέθηκε απαγχονισμένος 70χρονος σε χωριό της Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 21:11
Λάρισα: Οι Ρομά που εμπλέκονται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχαν μέχρι και… ελικοδρόμιο! (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 10.03.2026 | 21:08
Τραγωδία στην Πάτρα: Bρήκαν την 25χρονη κόρη τους νεκρή σε χωράφι - ΕΛΛΑΔΑ | 10.03.2026 | 21:00
Τραγωδία στην Αχαΐα: Τραυματίστηκε με τσεκούρι ενώ έκοβε ξύλα και πέθανε από αιμορραγία - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 20:55
Διοργάνωση 2ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού για μαθητές της Α-θμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 10.03.2026 | 20:52
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημέρα Καριέρας στον Βόλο με συμμετοχή 40 κορυφαίων εταιριών - ΒΟΛΟΣ | 10.03.2026 | 20:47
Κων-νος Σκρέκας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας: «Έτοιμη η κυβέρνηση να ανακόψει κάθε πιθανό κύμα ακρίβειας» - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 20:43
«Ο Δήμος Κιλελέρ απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς της επικής μάχης του υψώματος 731»
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.03.2026 | 09:16
Συναγερμός σε ΕΥΠ: ψάχνει μυστικούς πράκτορες-ύποπτες κινήσεις γύρω από τις βάσεις και σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο - ΕΛΛΑΔΑ | 09.03.2026 | 22:45
Καιρός: Το ECMWF προβλέπει κυκλώνα με εκτεταμένες βροχές,κρύο και χιόνια στα Βαλκάνια - Πότε επηρεάζει την Ελλάδα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.03.2026 | 08:40
Ωριμάζουν οι συνθήκες για ράλι στο βαμβάκι, ακριβαίνει καθημερινά η συνθετική ίνα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.03.2026 | 12:00
Δοντάς: Φέτος θα ειναι η χρονιά του βαμβακιού - πως ο πόλεμος στον κόλπο ευνοεί την αύξηση της τιμης του (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.03.2026 | 10:03
Τακούδης για αγρότες: Βροχές την επόμενη εβδομάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.03.2026 | 08:34
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.03.2026 | 08:36
Τύρναβος: Τράκαρε με λαγό, πάρκαρε και έφυγε χωρίς να καταλάβει ότι τον… κουβαλούσε - ΕΛΛΑΔΑ | 09.03.2026 | 21:25
Νέες αποκαλύψεις για την καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό: «Έβαζαν θρανία μπροστά στην πόρτα να μην μπορεί να βγει»



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed