ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Γενική συνέλευση των Μουσικών της Λάρισας στις 12.00 το μεσημέρι στην αυλή του Μύλου του Παππά
Τι δικεικούν

«Τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα!
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ»
12:00 το μεσημέρι – ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ (αύλειος χώρος)
Συνάδελφοι,
Στις 10 του Σεπτέμβρη στην πανελλαδική – πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση συμμετείχαν 31 σωματεία εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Την ίδια ώρα σε συντονισμένη προσπάθεια Μέσων Ενημέρωσης θάφτηκε κυριολεκτικά αυτή η μεγαλειώδη διαμαρτυρία σε όλη τη χώρα. Κάποιοι μάλιστα μας παρουσίασαν ως «ανακουφισμένους» από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, «συνέταιρους» στο έργο της.
Κόντρα λοιπόν στον καιρό οι καλλιτέχνες της Θεσσαλίας έστειλαν για άλλη μια φορά μαχητικό μήνυμα ! Η συγκλονιστική πορεία καλλιτεχνών στο Βόλο και οι παρεμβάσεις σε Τρίκαλα και Λάρισα ήταν καθοριστικές για την επιτυχία αυτής της πανελλαδικής προσπάθειας. Στην Αθήνα οι συνάδελφοι αψήφησαν τις απαγορεύσεις της αστυνομίας και σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο δηλώσανε πως «Είμαστε εδώ».
Στις 21 Σεπτεμβρίου σε έκτακτη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο εργασίας στην Αθήνα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και σωματεία του χώρου απαίτησαν δεσμεύσεις. Μπροστά σε αυτή μας τη στάση η Κυβέρνηση παρέταξε διμοιρίες των ΜΑΤ για να επιβάλλουν την αδιαλαξία της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, που αρνιόταν οποιαδήποτε συζήτηση. Η επιμονή και μαχητικότητα όλων των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση, τους υποχρέωσε σε υποχώρηση. Μας έκλεισαν συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου την επόμενη μέρα όπου και γράφονται αυτές οι γραμμές.
Καταλαβαίνουμε ότι η δύναμη του Σωματείου μας σε αυτές τις συζητήσεις με τα Υπουργεία είναι η μαχητική διεκδίκηση του κλάδου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σταματήσουμε τον πολύμορφο αγώνα μας, αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και αλλού, είναι σε εξέλιξη δράσεις ενημέρωσης, παραστάσεις διαμαρτυρίας ώστε να μεγαλώσει η πίεση!
Αυτοί αδιαφορούνε για το πώς θα ζήσουμε αφήνοντας το 80% των εργαζόμενων στον Πολιτισμό χωρίς καμία επιδότηση. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση βάζει όριο στις συναθροίσεις περιορίζοντας το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε. Τους απαντάμε πως αυτό θα σπάσει στη πράξη! Ο αγώνας είναι δίκαιος γιατί είναι δίκαια τα αιτήματα:
1. Να επιδοτηθούν όλοι οι συνάδελφοι. Γιατί όλοι πλήττονται ανεπανόρθωτα
2. Να ανασταλούν τα χρέη σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ.
3. Να επιδοτηθούν όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι.
Προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεσή μας και την ανοχή μας, να ρίχνουμε ευθύνες μόνο σε πρόσωπα και να γινόμαστε μπαλάκι στα υπουργεία. Θέλουν να δεχθούμε ότι θα πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Το επάγγελμά μας δεν έχει άλλα περιθώρια. Ακόμα και πριν την εκδήλωση της κρίσης η πλειοψηφία ήταν στα όρια της επιβίωσης. Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα αδιέξοδο γι’ αυτό δε θα κάνουμε βήμα πίσω στις πιέσεις της Κυβέρνησης και της μεγάλης εργοδοσίας του κλάδου.
Η προηγούμενη γενική συνέλευσή μας ήταν ουσιαστική για την οργάνωση της μάχης στις 10/9 ως συνέχεια των προηγούμενων, καθώς και για το περιεχόμενο του αγώνα που δίνουμε! Τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα, συνεχίζουμε, σχεδιάζουμε τη δράση μας με ορίζοντα το τέλος του έτους!
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 18:24
Επιβλητικός ο ΑΣΚ κέρδισε τη Μύκονο κι έκανε βήμα παραμονής (103-77) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 18:08
Σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι: Πέντε χρόνια, αναμονής, γραφειοκρατίας και με κλήσεις από τον Εισαγγελέα - ΒΟΛΟΣ | 07.03.2026 | 18:02
Στο έλεος της Hellenic Train Βολιώτες που μετακινούνται στη Λάρισα οδικώς - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 18:00
Νίκη ανάσα με 100άρα για τον ΑΣ Καρδίτσας απέναντι στη Μύκονο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.03.2026 | 17:57
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύει τη νέα γενιά αρχιτεκτόνων - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 17:53
Πώς δρούσε η οικογενειακή συμμορία στη Λάρισα που άρπαξε πάνω από 1 εκατ. ευρώ κάνοντας κομπίνα με «χρυσές» λίρες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 17:48
Αύξηση παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος το 2025 παρά τις χιλιάδες θανατώσεις - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 17:43
«Καρφιά» Καραμανλή: Όσο η αγροτική πολιτική εξαντλείται σε εξαγγελίες αποσπασματικών μέτρων η κρίση θα ανακυκλώνεται
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 11:32
Έλλη Παπαδοπούλου: Πάμε για τα 2 ευρώ το λίτρο στο ντίζελ- οι Λαρισαίοι σπεύδουν να φουλάρουν - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 14:43
«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Συκέας Ελασσόνας, Θύμιος Κλεισιάρης - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 17:53
Πώς δρούσε η οικογενειακή συμμορία στη Λάρισα που άρπαξε πάνω από 1 εκατ. ευρώ κάνοντας κομπίνα με «χρυσές» λίρες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 09:48
Σοβαρό τροχαίο στη Λάρισα με 3 τραυματίες: Καραμπόλα 4 οχημάτων, ενεπλάκη και περιπολικό - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 12:20
Η Λάρισα γκρεμίζει τα παλιά κτίρια και κατασκευάζει νέες πολυκατοικίες -σε ποιές γειτονιές - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 15:00
Τραγωδία στον Τύρναβο: 33χρονος νεκρός από ηλεκτροπληξία - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 09:42
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 10:40
Ο κίνδυνος οι αγρότες να σπείρουν με υψηλά κόστη σε πετρέλαιο, λιπασματα και να θερίσουν με χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed