ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καντερές: Πιο δυνατό το κυμα κακοκαιρίας της Δευτέρας-βρέχει σήμερα και στη Θεσσαλία
Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Βρέχει από τα ξημερώματα στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία στις πλημμυριμένες περιοχέ τω Φαρσάλων και της Καρδίτσας. Ωστόσο προς το παρόν η βροχή είναι ήπια και απορροφάται στα καταληκτικά σημεία του κάμπου στον Παλαμά, όπως μα ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Σακλλαρίου, ενώ σε Βλοχό και Μεταμόρφωση από χθες έχει υποχωρήσει αισθητά η στάθμη των ποταμών.
Η μεγαλύτερη ανησυχία παντως σύμφωνα με τον Καρδιτσιώτη μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ δεν ειναι για τη σημερινή βροχή σε ότι αφορατην περιοχή μας, αλλά για αυτή της Δευτέρας και της Τρίτης που αναμενται δυνατή και στην Καρδίτσα, χωρίς ωστόο να συγκρίνεται με το προηγούμενο κύμα καοκαιρίας. Μα΄λιστα ο κ. Καντερές σημείωε ότι από Τετάρτη φτιάχνει ο καιρός ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία μέχρι και την Κυριακη, διάστημα ικανό για να στεγνωσουν τα πλημμυρισμένα χωράφια στον καμπο.
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική, τη βόρεια και πρόσκαιρα την κεντρική Ελλάδα.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η υπηρεσία, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη νύχτα της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά.
Το Σάββατο τα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους, εντάσεως έως και 8 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τα δυτικά αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία και το απόγευμα στη Θράκη, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Στη Μακεδονία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θράκη από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη βόρεια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βόρεια το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
- ΕΛΛΑΔΑ | 28.07.2026 | 10:51
Νέα θερμή εισβολή στις αρχές Αυγούστου - Πόσο θα διαρκέσει - ΛΑΡΙΣΑ | 28.07.2026 | 10:36
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ζημιάς ΕΛΓΑ για ανεμοθύελλα και χαλάζι στην ΠΕ Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 28.07.2026 | 10:30
Τέμπη: Ομόφωνα το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναβολή της δίκης - ΒΟΛΟΣ | 28.07.2026 | 10:20
Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Βόλου για την παραμονή της ογκολόγου - ΕΛΛΑΔΑ | 28.07.2026 | 09:48
Λαμία: 17χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους φίλους του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.07.2026 | 09:38
«Ιστορικά» δικαιώματα τέλος και Βασική σε 3 δόσεις – Τα ποσά για Συνδεδεμένες του 2026 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.07.2026 | 09:33
Κρυφά χαμόγελα για τους παραγωγούς βαμβακιού στον κάμπο- ανοδικά οι τιμές, ικανοποιητικά η καλλιέργεια - ΒΟΛΟΣ | 28.07.2026 | 09:02
Βόλος: Έτρεχε στα στενά για να γλυτώσει τη σύλληψη ο άνδρας που τραυμάτισε τον πατέρα του με μπαλτά
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 09:21
Κατεβαίνει η Αναγέννηση Καρδίτσας με νέο «αφεντικό» τον Μουρμούρα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 09:31
Λάρισα: Σοβαρές καταγγελίες εκπαιδευτικών για παράνομες τοποθετήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 08:03
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 14:43
Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ένας νεκρός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.07.2026 | 16:48
Κορινθία: Πώς έγινε η τραγική έκρηξη στο εργοστάσιο - Ένας 25χρονος νεκρός και μία εγκαυματίας - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 17:22
Τραγωδία στην Ηλεία: Τον βρήκε η κόρη του νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος – Φέρει τραύμα στον λαιμό από αλυσοπρίονο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 11:55
Θρήνος στην Καλαμπάκα: “Έφυγε” στα 59 της η Χριστίνα Τσιαντούλα-Τάτσιου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2026 | 17:38
Ο ΑΣΚ απέκτησε τον Κρις Σμιθ και ενισχύεται ακόμη περισσότερο





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed