ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καντερές: Πιο δυνατό το κυμα κακοκαιρίας της Δευτέρας-βρέχει σήμερα και στη Θεσσαλία
Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Βρέχει από τα ξημερώματα στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία στις πλημμυριμένες περιοχέ τω Φαρσάλων και της Καρδίτσας. Ωστόσο προς το παρόν η βροχή είναι ήπια και απορροφάται στα καταληκτικά σημεία του κάμπου στον Παλαμά, όπως μα ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Σακλλαρίου, ενώ σε Βλοχό και Μεταμόρφωση από χθες έχει υποχωρήσει αισθητά η στάθμη των ποταμών.
Η μεγαλύτερη ανησυχία παντως σύμφωνα με τον Καρδιτσιώτη μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ δεν ειναι για τη σημερινή βροχή σε ότι αφορατην περιοχή μας, αλλά για αυτή της Δευτέρας και της Τρίτης που αναμενται δυνατή και στην Καρδίτσα, χωρίς ωστόο να συγκρίνεται με το προηγούμενο κύμα καοκαιρίας. Μα΄λιστα ο κ. Καντερές σημείωε ότι από Τετάρτη φτιάχνει ο καιρός ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία μέχρι και την Κυριακη, διάστημα ικανό για να στεγνωσουν τα πλημμυρισμένα χωράφια στον καμπο.
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική, τη βόρεια και πρόσκαιρα την κεντρική Ελλάδα.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η υπηρεσία, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη νύχτα της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά.
Το Σάββατο τα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους, εντάσεως έως και 8 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τα δυτικά αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία και το απόγευμα στη Θράκη, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Στη Μακεδονία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θράκη από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη βόρεια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βόρεια το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.01.2026 | 18:45
Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Πύλης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 18:43
Κόκκαλης: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε από το 2019 έως το 2025 – Ότι και να κάνουν η αλήθεια θα βγει στο φως - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 18:31
Βόλος: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών από σπίτι – Δικογραφία σε βάρος 19χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΔΙΕΘΝΗ | 20.01.2026 | 17:38
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.01.2026 | 15:11
Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 15:08
Ανακαίνιση θερμοκηπίου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας - Έργο με κοινωνικό αποτύπωμα στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικά κύματα μέχρι τέλη του μήνα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 08:22
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 18:54
Μαντάμ Mercosur και βαμβάκι-γράφει ο Μωχάμεντ Νταράουσε - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 15:52
Χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Αγιάς και επιλεκτικά στα παράλια (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ)

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
