cosmos

Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Kαι βλέπω καρδούλες για την Καρδίτσα...

Γράφει ο διαδικτυακός φίλος από την Καρδίτσα Δημήτρης Τσεκούρας

Kαι βλέπω καρδούλες για την Καρδίτσα...
25.09.2020 | 20:26
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Γράφει ο διαδικτυακός φίλος από την Καρδίτσα Δημήτρης Τσεκούρας τις παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνεις για την πόλη του που χτυπήθηκε σκληρά από τη θεομηνία:

Και βλέπω καρδούλες με την Καρδίτσα, και προτροπές όλοι να κάνουν διακοπές στην Καρδίτσα, και όλοι να ψωνίζουν από την Καρδίτσα, και να υπάρχει αλληλεγγύη για την Καρδίτσα....Σαφώς και δεν διαφωνώ με όλα αυτά....αλλά.... υπάρχουν πολλά αλλά....
Θα σας πω τώρα ένα αληθινό περιστατικό που μου έτυχε πριν λίγο καιρο, πριν την καταστροφή. Μπαίνει που λέτε μέσα στο κατάστημα ένα ζευγαράκι (μες στα μέλια) για να εξυπηρετηθεί και πάνω στην κουβέντα μου είπαν ότι ηρθαν για τρεις ημέρες στη Λ .Πλαστήρα και ότι ότι ήρθαν να δουν και την πόλη μας. Εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος της Λίμνης και της άγριας ομορφιάς των βουνών μας ,ήταν έτοιμοι να εξερευνήσουν και να θαυμάσουν τις ομορφιές της πόλης μας. Με ρώτησαν λοιπόν , τι μπορούμε να δούμε και τι αξιοθαύμαστο έχει η Καρδίτσα..
Κόλλησα, έπαθα σοκ που δεν μπορούσα να τους πω ό,τι εκτός από το Παυσίλυπο και το Μουσείο δεν υπήρχε κάτι άλλο να επισκεφτούν. Άρχισα να μασάω τα λόγια μου και να προσπαθώ να πάω την κουβέντα στην ιστορία της Καρδίτσας, στην ιστορία της Λ. Πλαστήρα, στα λουκάνικα με πράσο και στην μπατζίνα.
Είμαστε από τους φτωχότερους Νομούς της Ελλάδος. Ο κύριος οικονομικός ιστός του Νομού προέρχεται από τη γεωργία και μετά από το εμπόριο. Και τα δύο καταστράφηκαν όπως καταλάβατε παντελώς και θα αργήσουν να "σηκώσουν κεφάλι " .
Όλοι εσείς που περάσατε από και είστε σε θέσεις "κλειδιά " στην κεντρική, στην περιφερειακή και στην τοπική εξουσία δεν κάνατε κάτι ώστε ο επισκέπτης να έχει έναν λόγο να μείνει στην πόλη, να περάσει όμορφα , να τραβήξει τις φωτογραφίες του "ρε αδερφέ" και να ξοδέψει. Ναι Κύριοι και Κυρίες, να ξοδέψει. Και όπως είπε μία πολύ καλή μου φίλη που έχει κατάστημα στο κέντρο :""Δημήτρη μου έτυχε μία Κυριακή να φτιάχνω βιτρίνα και άφησε ένα τουριστικό λεωφορείο κόσμο για 2 ώρες περίπου να κάνουν βόλτα στο κέντρο και μου αφήσανε 150€"".. Αυτά τα 150€ αξίζουν μία περιουσία για την πόλη γιατί δεν είναι χρήματα ανακυκλώσιμα των κατοίκων της.
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας ,πρέπει να το καταλάβετε και εσείς οι τοπικοί άρχοντες ότι με μόνο με τα παγώνια και τα ποδήλατα δεν θα πάμε μπροστά. Η πόλη χρειάζεται ένα θεματικό πάρκο (κάπου άκουσα ότι υπάρχουν χρήματα για κάτι τέτοιο στη Θεσσαλία), ένα σημείο αναφοράς, που να κεντρίζει το ενδιαφέρον των τουριστών. Εμείς οι επαγγελματίες πρέπει να γίνουμε πιο "επαγγελματίες " ώστε η εμπειρία του επισκέπτη να είναι μοναδική όταν θα μπει στις επιχειρήσεις μας. Οι κάτοικοι της πόλης, πρέπει να είναι αυτοί οι μπροστάρηδες που θα ζητήσει ο τουρίστας να τραβήξει φωτογραφία μαζί του. Να είμαστε ευγενείς και να δίνουμε αξία σε αυτό που λέμε "ήρθε να αφήσει τα χρήματά του". Να φτιαχτεί ένα ανοιχτό πολιτιστικό κέντρο, ένα ανοιχτό θέατρο (τύπου Μητρόπολης) , να έρχεται κόσμος για χορευτικές, θεατρικές, συναυλιακές κτλ εκδηλώσεις. Χρειαζόμαστε "ξένα " χρήματα.....
Ας δούμε λοιπόν όλη αυτή την καταστροφή που μας έτυχε, σαν ευκαιρία να "ξαναχτίσουμε" την πόλη μας και να την κάνουμε σημείο αναφοράς. Κύριοι τοπικοί άρχοντες πιέστε, διεκδικήστε και μην φοβάστε να τσαλακωθείτε,να "σπάσετε τα αυγά " με την κεντρική εξουσία ώστε να αφήσουμε πίσω τις "λάσπες". Δεν νομίζω για τις γενιές που υπάρχουν τώρα να υπάρξει άλλη τέτοια ευκαιρία για την αναγέννηση του Νομού.....Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^