cosmos

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο -αγωνία στα αναχώματα

Μία εβδομάδα μετά και τα νερά δεν λένε να υποχωρήσουν...

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο -αγωνία στα αναχώματα
24.09.2020 | 09:43
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Deree Roadshow 2020 Online
Ζαγορίν
Animus Benefits
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Εφιαλτική είναι η κατασταση στα Καλογριαννα του δήμου Παλαμά και στα Ορφανά και το Φύλλο, καθώς τα λασπόνερα παραμενουν μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη πλημμύρα της Παρασκευής μέσα σε σπίτια και χωριά, οι δρόμοι ειναι εξαφανισμένοι  και οι κάτοικοι περνούν δύσκολες ώρες, αφού τα νερά δεν λένε να υποχωρήσουν, εφτά μέρες μετά τη συμφορά.

 Ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενισχυθούν τα αναχώματα, καθώς οι προβλέψεις της ΕΜΥ κάνουν λόγο για βροχές το Σαββατοκύριακό στην περιοχή και καταιγίδες Τρίτη και Τετάρτη.

 

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο

 

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο

 Στα Καλογριαννά τα νερά του Πάμισου έφτασαν σε ύψος τα δύο μέτρα μεσα στα σπίτια, όπου οι κάτοικοι, προσπαθούν με κόπο, ξάγρυπνοι, για έβδομη συνεχή ημέρα να διώξουν τις λάσπες από τα σπίτια, έξω από τα οποία εχουν εναποθεσει το βιος τους που έχει καταστραφέι. Στρώματα, κρεβάτια, έπιπλα, τηλεοράσεις, πλυντήρια, κουζινικά, όλα μέσα στη μούχλα κατεστραμμένα.

Όλα τα υπάρχοντα κολυμπούσαν στο νερό για τρεις ημέρες και στη συνέχεια το σκηνικό έγινε ακόμη πιο μακάβριο στα Καλογριαννά από τη μούχλα και τη δυσωδία από τα νεκρά ζώα.

Οι καταστροφές ειναι τεράστιες σε όλο το δήμο του Παλαμά, ενώ ενδεικτικό είναι πως και χθες για 4η νύχτα οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης εκκένωσαν το χωριό, καθώς τα νερά του Ιταλικού δεν λένε να υποχωρήσουν. Αν δεν ενισχυθούν τα αναχώματα στα ποτάμια, θα θρηνήσουμε ζωές, δηλώνει ο δήμαρχος Παλαμά, καθώς αυτά πλέον έχουν μαλακώσει από το νερό και είναι έτοιμα να καταρρεύσουν

 

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο

Αν το 1994, ήταν η Μεταμόρφωση ο τόπος του μαρτυρίου, το 2020 αναμφίβολα το σύμβολο της καταστροφής από τη μανία του Ιανού είναι τα Καλογριαννά.

 Παρομοια ειναι η κατάσταση σε Ορφανά και Φύλλο, όπου τα σπίτια στο χωριό πατήθηκαν από τα ορμητικά νερά του Ενιπέα.

 Χιλιάδες στρεμματα με βαμβάκι στο κατεξοχήν βαμβακοχώρι του θεσσαλικού κάμπου το Φύλλο, έχουν καταστραφεί, αγροτικά μηχανήματα χάθηκαν στα λασπόνερα μιας απέραντης λίμνης που έχει σχηματιστεί από τις παρυφές της Ιτεας, που συνεχίζει στο Φύλλο, στα Ορφανα και τη Λεύκη, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στην Αστρίτσα...

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο

 Η αποζημίωση για τις οικοσκευες , τη χαμένη αγροτική παραγωγή , τα πνιγμένα ζώα που συνεχίζου  να κοίτονται άταφα και να μολύνουν την ατμόσφαιρα, μέχρι να δεήσουν οι εκτιμητές κτηνίατροι του ΕΛΓΑ  να την επισκεφθούν, επείγει για να μπορεσουμε να βγαλουμε το χειμώνα, δηλώνουν οι κατοικοι των χωριών στον κάμπο του Παλαμά, που δοκιμάστηκαν σκληρά από τη θεομηνία...

 Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή και σε κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ οι μελισσοκόμοι βουτούν στα λαζσπόνερα της απέραντης λίμνης που σκεπάζει το δήμο Πλαμά για να σώσουν τα μελίσσια τους.

 Η καταστροφή ειναι ολοκληρωτική για την τοπική οικονομία του κάμπου που θα αργήσει να συνέλθει...

 

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο

 Χαρακτηριστές είναι οι εικόνες απο drone που δείχνουν από αέρος το μέγεθος της κατσστροφης στα Καλογριαννά:

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το ΦύλλοΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Thema - Scavolini
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^