ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Μωσαϊκό με παγωτό στο κέντρο
Γεύση

Ετοιμάζουμε ένα δροσερό γλυκό επιλέγοντας όποια γεύση παγωτού θέλουμε ως γέμιση.
Μωσαϊκό με παγωτό στο κέντρο
Προετοιμασία 20΄, Αναμονή τουλάχιστον 5 ώρες και 20΄
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 10 φέτες)
150 γρ. παγωτό βανίλια
150 γρ. παγωτό φράουλα
250 γρ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. κοσκινισμένο κακάο
3 κ.σ. ρούμι ή μπράντι (κονιάκ)
1 πακέτο πτι μπερ ή μπισκότα τύπου Digestive
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας ή σε μεμβράνη τις δύο γεύσεις παγωτού και τους δίνουμε σχήμα σαλαμιού- πρέπει να είναι λίγο πιο κοντό και πιο λεπτό από το μέγεθος της φόρμας στην οποία θα βάλουμε τον κορμό. Το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο (να μην κάψει). Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο, το ρούμι ή το μπράντι και ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα στα 4 ή στα 6, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μισό μείγμα. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το ξετυλίγουμε και το βάζουμε από πάνω. Το σκεπάζουμε αδειάζοντας από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Το απλώνουμε καλά να καλυφθεί το παγωτό και το τυλίγουμε με λαδόκολλα.
Βάζουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες για να σφίξει προτού σερβίρουμε.
Πηγή in.gr

- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.12.2025 | 18:51
Τρίκαλα: Αποχώρησαν από την Elite League – Με 15 ομάδες συνεχίζεται η δεύτερη κατηγορία - ΒΟΛΟΣ | 08.12.2025 | 18:47
Σε αναβρασμό οι αγρότες της Μαγνησίας – Πρόσκληση σε φορείς για συμμετοχή στον αποκλεισμό του λιμανιού Βόλου - ΒΟΛΟΣ | 08.12.2025 | 18:44
ΔΕΥΑΜΒ: Ικανοποίηση για την απόδοση των νέων δικτύων ομβρίων και των παρεμβάσεων στο σύνολο του δικτύου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.12.2025 | 17:41
Δ. Κουρέτας “Να προχωρήσουν άμεσα τα έργα ορεινής υδρονομίας για σωθεί η Θεσσαλία” (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 08.12.2025 | 17:33
Ταυτοποιήθηκαν όσοι εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου– Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 08.12.2025 | 16:29
Καρδίτσα: Κινητοποίηση με τρακτέρ από τους αγροκτηνοτρόφους του μπλόκου στο γραφείο του Κ. Τσιάρα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.12.2025 | 16:21
Συμπαράταξη Λαρισαίων: Η Θεσσαλία σε νέα πραγματικότητα – Ώρα ευθύνης για όλους - ΛΑΡΙΣΑ | 08.12.2025 | 14:39
Κουρέτας: Να γίνει επιτέλους το φράγμα του Ενιπέα-την επόμενη φορά μπορεί να μην είμαστε τυχεροί (ΦΩΤΟ+video)
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.12.2025 | 11:29
Σοκ στα Τρίκαλα: 52χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 21:38
Λήξη συναγερμού για τη Λάρισα- έφτασε στα 6 μέτρα η στάθμη του Πηνειού και σταθεροποιείται - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 20:44
Δείτε βίντεο από την πλημμυρισμένη περιοχή στο φράγμα της Γυρτώνης - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 14:26
5,30 μέτρα η στάθμη του Πηνειού και...ανεβαίνει- κορμοί δέντρων και φερτά στη γέφυρα στο άλσος φράζουν τη ροή (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.12.2025 | 11:24 | video
Στα 4.70 μετρα η στάθμη του Πηνειού στη Λάρισα με ρυθμό ανόδου 10 εκατ. την ώρα -σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΛ - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.12.2025 | 21:26
Φάνης Τακούδης: Γιατί ο Byron ήταν μικρός DANIEL ; - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.12.2025 | 10:30
Σαββάτο βράδυ στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας στον Ε-65-η οργάνωση ανά χωριό και Αγροτικό Σύλλογο (ΦΩΤΟ)










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed