ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Μήνυμα Μακρόν στην Αγκυρα: Γαλλικά Rafale στην Κρήτη -Πέταξαν πάνω από την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΦΟ

Την απόλυτη στήριξη, αλλά και αλληλεγγύη στην Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δείχνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Μετά την πρωτοβουλία του να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και το μήνυμα συμπαράσταση στην Ελλάδα, ο κ.Μακρόν προχώρησε και στην πράξη.
Δύο γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη Rafale απογειώθηκαν από την Πάφο και μετέβησαν στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ελληνική επικράτεια εισήλθαν οι γαλλικές δυνάμεις που προανήγγειλε ότι θα στείλει ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς στην Κρήτη έφτασαν ένα ελικοφόρο πλοίο και δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale.
Τα δύο Rafale που ήταν σε αεροπορική βάση της Πάφου, απογειώθηκαν σήμερα το πρωί με κατεύθυνση προς την Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την περιοχή που έχει δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX η Τουρκία και στην οποία πλέει το Oruc Reis.
Με αυτήν την κίνηση ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε και στην πράξη σαφές μήνυμα πως η Γαλλία παρακολουθεί στενά την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
To διπλό μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά, στο Twitter
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Μακρόν για δεύτερη φορά έκανε ανάρτηση στα ελληνικά, διπλή μάλιστα, στο Twitter, δηλώνοντας την στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, απέναντι στην Ελληνική προκλητικότητα, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της χώρας του.
«Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε θέματα πετρελαϊκής έρευνας προκαλούν εντάσεις. Αυτές πρέπει να σταματήσουν ώστε να ευοδωθεί ένας ήρεμος διάλογος μεταξύ χωρών γειτονικών και συμμάχων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», αναφέρει στο πρώτο tweet.
«Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα», σημειώνει στο δεύτερο.
Το ευχαριστώ Μητσοτάκη σε Μακρόν
Με ένα μήνυμα στο twitter και στα γαλλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την αλληλεγγύη που επέδειξε στην Ελλάδα στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.
Στο μήνυμά του ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρει «Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας αλλά και ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».
- ΔΙΕΘΝΗ | 17.12.2025 | 21:54
Λονδίνο: Τρακτέρ στο κέντρο της πόλης , κινητοποιήσεις των Βρετανών αγροτών - ΕΛΛΑΔΑ | 17.12.2025 | 21:37
Αλεξανδρούπολη: Από καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας πέθανε το 3χρονο παιδί - ΕΛΛΑΔΑ | 17.12.2025 | 21:31
Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο 42χρονος οδηγός μοτοσικλέτας - ΒΟΛΟΣ | 17.12.2025 | 21:11
Βαθιά οδύνη στον Βόλο για την απώλεια της Γεωργίας Μπισακού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.12.2025 | 20:35
Εξισωτική, Μέτρο 23, παλαιά υπόλοιπα ΠΑΑ, έκτακτες ενισχύσεις σε αιγοπροβατοτρόφους - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.12.2025 | 20:22
Τι απαντά ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς - «Είχα λάθος αντίδραση» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.12.2025 | 20:14
Τα μπλόκα Νίκαιας και Ε-65 στην Καρδίτσα αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων- δεν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.12.2025 | 20:01
Σάλος με τον Νίκο Παππά που ξυλοκόπησε δημοσιογράφο -Τον διαγράφουν ΣΥΡΙΖΑ και Left
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.12.2025 | 09:06
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 49 ετών ο Κωνσταντίνος Τσιοτινός - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.12.2025 | 09:29
Διευκρίνηση από ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα παρακρατηθεί η εισφορά του ΕΛΓΑ από την βασική-μέχρι το μεσημέρι η εξόφληση - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.12.2025 | 13:21
Χρ. Κέλλας: «Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση στους αγρότες - Εκ παραδρομής παρακρατήθηκαν οι εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.12.2025 | 16:22
Πληρωμές αγροτών: Επιλύθηκε το πρόβλημα - Κανονικά οι καταβολές των χρημάτων χωρίς παρακράτηση από ΕΛΓΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.12.2025 | 13:27
Ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι η πληρωμή της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης, νωρίτερα «μπήκε» και η Αναδιανεμητική - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.12.2025 | 20:14
Τα μπλόκα Νίκαιας και Ε-65 στην Καρδίτσα αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων- δεν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.12.2025 | 10:06
Καιρός: «Καταρρέει» ο αντικυκλώνας – Πρόβλεψη για Χριστούγεννα με κακοκαιρία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.12.2025 | 09:00
Μέχρι το μεσημέρι εξόφληση βασικής και αναδιανεμητικής 2025, ο ΕΛΓΑ παρακράτησε από λάθος την εισφορά









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed