ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μαγιορκίνης: Ηρθε το δεύτερο κύμα κορονοϊού - 600 κρούσματα τη μέρα αν συνεχίσουμε έτσι
Αν ξεπεράσουμε ημερησίως τα 300 κρούσματα και τους 50 νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ, το... ποτάμι δεν θα γυρίζει πίσω

Αν ξεπεράσουμε ημερησίως τα 300 κρούσματα και τους 50 νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ, το... ποτάμι δεν θα γυρίζει πίσω, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ
Το δεύτερο κρούσμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι ήδη εδώ. Δεν αναμένεται, δεν απέχουμε, δεν... σώνεται. Η Ελλάδα έχει μπει με το... ενάμισι πόδι στη δεύτερη φάση της πανδημίας σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος τόνισε μιλώντας στο Open TV ότι αν συνεχίσουμε να μην τηρούμε τα μέτρα, ο ρυθμός δείχνει ότι τα ημερήσια κρούσματα σε 10 μέρες, θα είναι 600 με 700.
Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι αν μπει μπροστά το 3 στις εκατοντάδες των κρουσμάτων (σ.σ.: χθες καταγράψαμε 262 κρούσματα σε ένα 24ωρο) και οι ΜΕΘ φτάσουν στους 50 νοσηλευόμενους (σ.σ.: χθες είχαμε 24) τότε η κατάσταση δύσκολα θα αναστραφεί.
Προβληματισμό προκαλεί επίσης ο κίνδυνος συγχρωτισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ενώ όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη. Στο τραπέζι υπάρχουν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες εισηγήσεις για λήψη σκληρότερων μέτρων τόσο από την πλευρά των επιδημιολόγων, όσο και από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία όπως φαίνεται δύσκολα θα αποφευχθούν.
Λινού: «Είμαστε σε πόλεμο»
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, αποτύπωσε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κρισιμότητα της κατάστασης, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο». Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε: «Είμαστε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην εντατική για να πάρουμε μέτρα. Έχουμε ξεπεράσει το 1 στον δείκτη μετάδοσης», ανέφερε. Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, αν δεν πάρουμε μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.
Όπως είπε η κυρία Λινού «μας ανησυχεί επειδή τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και είναι εύκολο, όπου και αν πας, μπορείς να κολλήσεις. Για πολλές ημέρες αφού πάρεις τον ιο, δεν έχεις συμπτώματα, μπορεί να βγει και αρνητικό το τεστ, για αυτό ο μόνος τρόπος είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Θα έπρεπε να είναι γενικευμένη χρήση μάσκας, γιατί δεν ξέρεις από που θα πάρεις τον ιό και που θα τον μεταδόσεις. Είναι κινούμενη και μυστική βόμβα, για αυτό χρειάζονται τα μέτρα ατομικής προστασίας».
Αναφερόμενη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρχει όριο σε εκείνους που μπορούν να κατέβουν στην αποβάθρα στο μετρό. Κάποιος μπορεί να δώσει κουπόνια για ταξί. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιούσουν και στρατιωτικά οχήματα».
- ΔΙΕΘΝΗ | 29.03.2026 | 23:26
Βρετανός οικονομολόγος προειδοποιεί: Έρχεται ενεργειακή κρίση στα τέλη Απριλίου στην Ευρώπη - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 29.03.2026 | 23:21
ΟΠΕΚΑ: Μεγάλη πληρωμή για 17 επιδόματα – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς - ΒΟΛΟΣ | 29.03.2026 | 22:48
Στην Ευαγγελίστρια Αλμυρού ο Δημητριάδος Ιγνάτιος (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 22:44
Ο Δήμος Κιλελέρ τίμησε στη Νίκαια το νεκρό αγρότη Αποστόλη Μπατάλα που έπεσε στην εξέγερση του 1910 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.03.2026 | 22:35
Σοκ και δέος - Θηλιά Πιτσιλή στο κύκλωμα απάτης του ΟΠΕΚΕΠΕ που πήγε να τον εγκλωβίσει - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.03.2026 | 22:31
Τροχαίο με ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Καλαμπάκας – Ιωαννίνων - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 29.03.2026 | 22:26
Γενετική ομοιομορφία των ύστερων Νεάντερταλ ίσως οδήγησε στην εξαφάνισή τους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 20:56
Σκιές νόσων στις εξαγωγές φέτας-Το φάντασμα της ευλογιάς «σβήνει» τις ελληνικές επιγραφές από τα ράφια του εξωτερικού
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 11:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 16:32
Κολυδάς: «Προσοχή στη Θεσσαλία» για την επικίνδυνη κακοκαιρία που θα κορυφωθεί την Τετάρτη - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 13:30
Με τρακτέρ στο Κιλελέρ οι αγροτες έδωσαν όρκο τιμής να συνεχίσουν τον αγώνα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.03.2026 | 11:09
Σπάζουν τα τηλέφωνα στα ΚΥΔ για σύνθετο οικοσχήμα που δίνει πριμ μέχρι 94 ευρώ το στρέμμα στο σκληρό - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.03.2026 | 19:24
Γιορτή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 29.03.2026 | 00:33
«Ήταν ανήθικο για μια γυναίκα»: To λάθος για τη Μαρινέλλα στην ταινία «Υπάρχω» που κανείς δεν παρατήρησε - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.03.2026 | 20:29
Λίμνη Πλαστήρα: Στα 790+ μέτρα η στάθμη - Η φύση αναδεικνύει όλη της την ομορφιά (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 15:25
Προσοχή: Mεγάλες πιθανότητες για καταιγίδες την Τετάρτη στη Θεσσαλία (χάρτες)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed