ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η κακοκαιρία χτυπά την Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια, εγκλωβισμένοι, πληροφορίες για 86χρονη νεκρή
Η «ΘΑΛΕΙΑ» ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Εύβοια.
Από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί με βροχές και καταιγίδες έχουν προκληθεί προβλήματα σε πολλές περιοχές με τα μεγαλύτερα, ωστόσο, να εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους πολίτες, ενώ σύμφωνα με το Mega μια 86χρονη γυναίκα η οποία διέμενε σε ισόγεια κατοικία στα Πολιτικά, έχασε τη ζωή της από πνιγμό.
Προβλήματα στο Μπούρτζι
Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.
Προβλήματα με πλημμύρες καταγράφοτναι και στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.
Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, πολλά σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα μετακινήθηκαν από τα ορμητικά νερά, μάντρες έσπασαν, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι της περιοχής και γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.
Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή:


Πλημμύρες στο δήμο Διρφύων Μεσσσαπίων
Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.
Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και και αστυνομίας.
Ηρωική είναι η ολονύκτια προσπάθεια διάσωσης εγλωβισμένων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Προβλήματα και στα Πολιτικά
Ανεξέλεγκτη είναι, σύμφωνα με το eviathema.gr η πλημμύρα λόγο της βροχής στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας καθώς και στην περιοχή Άγιος Πανοράματος.
Αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά σημεία των περιοχών. Όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους.
Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό τουλάχιστον 1,5 μέτρο καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη περνώντας η ώρα…
Στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.
Ενώ την ίδια ώρα όχημα βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση παρόμοια. Έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε όχημα της Πυροσβεστικής και τον απεγκλώβισε οδηγώντας τον σε ασφαλές σημείο.
Διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης
Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, στην Έξω Παναγίτσα, στο ύψος του καταστήματος "Σταθμός", όπου στο οδόστρωμα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού και υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.
Η Τροχαία Χαλκίδας διέκοψε πριν από λίγο την κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της βροχόπτωσης.
Διεκόπη η κυκλοφορία προς τα Ψαχνά
Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Ψαχνών. Η καταρρακτώδης βροχή, που πέφτει από το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και υπάρχουν πολλές αναφορές για εγκλωβισμένους και δεκάδες εκκλήσεις για βοήθεια.
Πριν από λίγο η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων προς Ψαχνά, αφού εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τους οδηγούς και επιπλέον πρέπει να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι για την κίνηση οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή: iefimerida.gr

- ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 21:32
Καρυστιανού: «Δόλιος ελιγμός» η αποχή δικαστού για να κρυφτεί η αλήθεια στα Τέμπη – Είναι ξεκάθαρη αρνησιδικία - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 21:27
Ψεκασμός στο Δήμο Κιλελέρ για αγριόχορτα δίπλα σε σχολεία- η ανάρτηση Νίκου Ράπτη (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.04.2026 | 21:06
Φωτιά σε μηχανή λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας στο ύψος της Ξυνιάδας (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 21:02
«Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει»: Τι είπε ο Μητσοτάκης για την απομάκρυνση του Τσιάρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.04.2026 | 20:49
Δήμος Λαρισαίων: Προληπτικά μέτρα στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού – Κλειστές δίοδοι, λόγω υπερχείλισης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 19:21
Στο Γυμνάσιο Αμπελώνα ο Δήμαρχος Τυρνάβου – Μίλησε με τους μαθητές για αυτοδιοίκηση και αγροτικά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 19:03
Δ. Παπαγιαννίδης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ 190€. ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 19:00
Έτοιμη για την πρώτη μάχη των play out η ΑΕΛ
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:24
«Οι Βιλανάκηδες δεν είναι τέρατα» λέει η πρώην σύντροφος του Μάρκου Βιλανάκη, την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταγγελίες - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:21
Χωρίς Θεσσαλό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- Μετά τον Τσιάρα που παραιτήθηκε και ο Κέλλας εκτός κυβέρνησης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 09:39
Αυτή είναι η αστυνομικός στη Λάρισα που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:43
Ποιός είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 11:39
Συναγερμός για τη στάθμη του Πηνειού, έφτασε στα 5,3 μέτρα- απομάκρυνση φερτών στη γέφυρα της Γιάννουλης(ΦΩΤΟ +video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 09:32
Τακούδης: Σε Απιδιά Καρδίτσας, Ζαγορά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής-νερό ενός μήνα στα ορεινά Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:50
Κωνσταντοπούλου: Θα μηνύσω την πρόεδρο που δήλωσε αποχή, μας κλείδωσαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, βίντεο - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 09:17
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed