ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κορονοϊός: ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα στον πλανήτη!
Οι νεκροί ξεπέρασαν πλέον τους 700.000

Ο παγκόσμιος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασε σήμερα τους 700.000 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, με τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία κα το Μεξικό να καταγράφουν τις περισσότερες από τις νέες απώλειες.
Σχεδόν 5.900 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19 κατά μέσον όρο, κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου, που βασίζονται σε δεδομένα που ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ο αριθμός αυτός ισούται με 247 θανάτους ανά ώρα, ή έναν κάθε 15 δευτερόλεπτα.
Η Λατινική Αμερική αποτελεί το νέο επίκεντρο της πανδημίας, μαζί με τις ΗΠΑ. Οι αρχές στις λατινοαμερικάνικες χώρες, όπως και στις ΗΠΑ, δυσκολεύονται να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Αρχικά, η πανδημία εξαπλωνόταν με βραδύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική, όπου ζουν περίπου 640 εκατομμύρια άνθρωποι, απ’ ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο. Όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία όταν ο ιός άρχισε να διασπείρεται στις φτωχογειτονιές των πυκνοκατοικημένων πόλεων των χωρών της περιφέρειας αυτής.
Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στη Λατινική Αμερική ζουν σε παραγκουπόλεις, σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς. Πολλοί βρίσκουν δουλειά μόνο στον ανεπίσημο τομέα, δεν έχουν ασφάλιση ή άλλο δίχτυ ασφαλείας και συνέχισαν να εργάζονται παρά την πανδημία, διότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν άλλο τρόπο να εξασφαλίζουν τα προς το ζην.
Οι ΗΠΑ των περίπου 330 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, παρότι είναι ένα από τα πλουσιότερα κράτη στον πλανήτη.
Ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός, έκρινε προχθές Δευτέρα ότι οι αμερικανικές πολιτείες όπου υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλλουν ξανά lockdown διότι, όπως εξήγησε, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κρίσιμο να μειωθεί προτού ξεκινήσει η περίοδος της εποχικής γρίπης, το φθινόπωρο.
Ακόμη και σε χώρες του κόσμου που έμοιαζαν να έχουν θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της πανδημίας, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης, γεγονός που καθιστά σαφές ότι η μάχη απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, η Βολιβία, το Σουδάν, η Αιθιοπία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα νέα ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Πηγή ant1news.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.01.2026 | 20:15
Σοκ: 30χρονος έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου στην Καρδίτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.01.2026 | 19:58
Κ. Αγοραστός: «Η περιφερειακή αρχή διαχειρίζεται ένα πλήρως εγκεκριμένο πρόγραμμα έργων» - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 19:56
Μαρούδας: Θα πάμε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με διεκδικητικό πλαίσιο και αισιοδοξία - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 19:50
Αυτή είναι η βασίλισσα του Τυρναβίτικου καρναβαλιού - ΒΟΛΟΣ | 15.01.2026 | 19:46
Βόλος: Τα ήπιε για την γιορτή του, έπεσε σε τρία αυτοκίνητα κι έχασε και τη δουλειά του - ΕΛΛΑΔΑ | 15.01.2026 | 19:40
Θλίψη στη Χαλκίδα: Πέθανε από γρίπη 13χρονη μαθήτρια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 13:46
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εως τρία χρόνια φυλακή με αναστολή σε 7 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις -Επέστρεψαν 165.000 ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 15.01.2026 | 13:39
Η Ελλάδα υποδέχθηκε με τιμές τη φρεγάτα «Κίμων» -Μητσοτάκης: Χρέος να παραδώσω μια πατρίδα ασφαλέστερη από ό,τι την παρέλαβα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.01.2026 | 11:13
Τακούδης: Χιόνια και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας από Κυριακή μέχρι Τετάρτη- θα χιονίσει και στη Λάρισα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.01.2026 | 20:15
Σοκ: 30χρονος έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 10:39
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 13:06
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ξεπέρασαν τις 400 χιλιάδες τα θανατωμένα ζώα-8 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 13:46
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εως τρία χρόνια φυλακή με αναστολή σε 7 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις -Επέστρεψαν 165.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 11:25
Μέσα στο 2026 παραδίδεται η νέα Παιδιατρική κλινική στο πανεπιστημιακό- επιθεώρηση εργασιών από Καραλαριώτου, Σερέτη (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 15.01.2026 | 19:46
Βόλος: Τα ήπιε για την γιορτή του, έπεσε σε τρία αυτοκίνητα κι έχασε και τη δουλειά του - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 12:29
Άνοιξαν την αερογέφυρα στον μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες - πως γίνεται η κίνηση προς Θεσσαλονίκη

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
