ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Τουρκία: Νέα μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού -Πάνω από 1.000 σε μία μέρα
ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ, ΚΗΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Οι αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ ότι θα προχωρούν πλέον σε επιθεωρήσεις και θα επιδιώξουν ακόμη αυστηρότερη τήρηση των μέτρων και των συστάσεων, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 1.000 μέσα σε ένα 24ωρο, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις εβδομάδες.
Το γεγονός αυτό ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα το χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» εξέλιξη, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.
Τούρκοι ειδικοί θεωρούν ότι τα τεστ που γίνονται δεν επαρκούν και παροτρύνουν την Άγκυρα να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση. Η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην άρση του lockdown τον Ιούνιο κι έκτοτε ασκεί πιέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου ώστε να επιτρέψουν σε τουρίστες να επισκέπτονται την Τουρκία, ώστε η οικονομία της να συνέλθει.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταστήσει σαφές πως θεωρούσε τα 1.000 κρούσματα το όριο που θα την ωθούσε να επανεξετάσει τους κανόνες που όρισε.
Χθες Τρίτη η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται καθημερινά επιθεωρήσεις της καραντίνας, ότι θα επιβλέπεται η ιχνηλάτηση των επαφών σε όλες τις πόλεις, ότι θα λαμβάνονται μέτρα σε γάμους, κηδείες και άλλες συγκεντρώσεις κόσμου, πάντως απέφυγε την αναστολή λειτουργίας τομέων της οικονομικής δραστηριότητας.
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι οι νέοι κανόνες σε εθνικό επίπεδο — περιλαμβανομένης της επιβολή προστίμων σε παραβάτες των μέτρων — απαιτούνταν για την ευόδωση της προσπάθειας περιορισμού της πανδημίας.
Η Τουρκία καταγράφει επίσημα 5.765 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 234.934 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, κατατάσσεται 17η στον κόσμο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.
Η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει πόσοι είναι οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση ή πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από την 29η Ιουλίου και εξής, εγείροντας αμφιβολίες σε ορισμένους ειδικούς, μολονότι η Άγκυρα διαβεβαιώνει πως διενεργούνται πάνω από 40.000 τεστ ημερησίως.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 15:09
Έκοψαν το ρεύμα σε άπορα αδέλφια με προβλήματα υγείας στον Τύρναβο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 15:05
Μαρούδας (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας): «Κλιμάκωση σημαίνει ακόμα και blackout, θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο» - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 14:56
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για έγκριση προϋπολογισμού (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.12.2025 | 14:47
Βράβευσε τον Ευάγγελο Σούρλα η περιφέρεια (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 14:19
Δήμος Λαρισαίων: Εκδήλωση αφιερωμένη στο Διάστημα – Κεντρικός ομιλητής από ο ιατρός Αδριανός Γολέμης - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 14:12
Οριστική δικαστική δικαίωση των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου κατά του Υπουργείου Παιδείας - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 13:38
Λάρισα: Αντίστροφη μέτρηση για τη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 13:36
Τσιάρας: «Είμαι διαθέσιμος να πάω στα μπλόκα για διάλογο, αρκεί να υπάρχει διάθεση από τους αγρότες»
- ΒΟΛΟΣ | 28.12.2025 | 11:06
Θλίψη στον Βόλο: 63χρονος γνωστός επαγγελματίας έφυγε από την ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων - ΛΑΡΙΣΑ | 28.12.2025 | 09:10
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.12.2025 | 10:20
Με χιόνια και στα πεδινά της Θεσσαλίας θα μας αποχαιρετήσει το 2025 -Τσουχτερό κρύο από σήμερα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.12.2025 | 21:34
Τακούδης επικαιροποίηση: Χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας την Τετάρτη, πολικές θερμοκρασίες - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.12.2025 | 10:34
Θλίψη στα Τρίκαλα: Έφυγε στα 46 της η Αικατερίνη Τζουρτζιώτη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.12.2025 | 18:34
Στάχτη οι κόποι μιας ζωής για κτηνοτρόφο από τους Γοργοβίτες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.12.2025 | 09:17
ΟΠΕΚΕΠΕ: 17 ανύπαρκτα χωράφια φέρεται να δήλωνε ο αγροτοσυνδικαλιστής Μπότας για να παίρνει επιδοτήσεις – Τι έδειξε το πόρισμ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.12.2025 | 10:30
Τρίκαλα: «Δεν ήξερα πού πήγε» - Συγκινεί η μητέρα της δασκάλας που σκοτώθηκε στα Βαρδούσια










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed