ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό, με εντολή Χρυσοχοΐδη
«ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε «θεωρίες συνομωσίας» για τον κορωνοϊό.
Θεωρίες οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Χρυσοχοϊδης: Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας
Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.
«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία»
Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.10.2025 | 21:11
 Κυβερνητικές πηγές για ΕΛΤΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταβίβασε τις μετοχές στο Υπερταμείο -Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.10.2025 | 21:08
 ΟΠΕΚΕΠΕ: Γυναίκα-κτηνοτρόφος από την Καλαμπάκα έβοσκε κοπάδι στην Αρκαδία – Νοίκιαζε αγροτεμάχια από… νεκρό.
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.10.2025 | 21:01
 Ληστές μπήκαν σε σπίτι στη Σαλαμίνα και σκότωσαν γυναίκα - Τη βρήκε νεκρή η κόρη της
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 19:59
 Νασίκας για το κλείσιμο του ταχυδρομείου: «Δεν θα δεχθεί σιωπηρά τον αποκλεισμό της από βασική υπηρεσία η τοπική κοινωνία»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 19:57
 Κ. Τσιάρας: Μέσα στον επόμενο μήνα θα καταβληθούν στους αγρότες περισσότερα από 900 εκ. ευρώ
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:49
 Λαρισαίος επιτέθηκε με κουτουλιά σε αστυνομικό που του ζήτησε τα στοιχεία
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:44
 Σε διεθνείς εκδηλώσεις στη Σλοβακία η «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει»
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:39
 Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βετεράνων πάλης Απ. Στάμος στον Δήμαρχο Λαρισαίων
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:07
 Θρίλερ στη Λάρισα: Την κυνήγησε με τσεκούρι για χρήματα που χρωστούσε ο συζυγός της
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:56
 Βγήκαν οι δικαιούχοι στο Μέτρο 23 προς πληρωμή Νοέμβριο, ακριβώς 178,5 εκατ. ευρώ η τελική δαπάνη
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
 Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:47
 Ορόσημο η Τρίτη για την έναρξη πληρωμών του 2025, μεταβατικό σύστημα φέτος
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:49
 Λαρισαίος επιτέθηκε με κουτουλιά σε αστυνομικό που του ζήτησε τα στοιχεία
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 12:52
 Kοινή διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ Λάρισας δημάρχων Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών για το κλείσιμο τοπικων καταστημάτων (ΦΩΤΟ)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 19:24
 Η απάντηση του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στον ΥΠΑΑΤ Κώστα Τσιάρα για ευλογιά και εμβόλιο
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:13
 Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι




































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed