ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνος Τσακλόγλου: Η έκπληξη του ανασχηματισμού προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ως η μόνη έκπληξη των «λειτουργικών βελτιώσεων στο κυβερνητικό σχήμα» θεωρείται η υπουργοποίηση του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος ήταν μέλος της Επιτροπής Πισσαρίδη.
Ο κ. Τσακλόγλου αποτελεί μια ακόμη επιλογή από τον χώρο της κεντροαριστεράς και δείχνει τη διάθεση του κ. Μητσοτάκη (μετά τις «μεταγραφές» των κκ Πιερρακάκη, Χρυσοχοΐδη, Μενδώνη, Θεοδωρικάκου κ.α.) να συντηρήσει το άνοιγμα που κάνει προς το χώρο της κεντροαριστεράς. Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος με πολλές δημοσιεύσεις. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα, έχει διατελέσει σύμβουλος πρωθυπουργών, πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με ειδίκευση σε ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας και οικονομικού αποκλεισμού.
Με την τοποθέτησή του στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα μπορέσει να βοηθήσει τα μέγιστα στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης καθώς έχει προωθημένες θέσεις οι οποίες αποτυπώθηκαν άλλωστε και στο πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη.
Ποιος είναι
Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικός Εταίρος στο Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και Hellenic Observatory (LSE, London). Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και αναδιανεμητικού ρόλου του κράτους. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (μεταξύ των οποίων και στα Quarterly Journal of Economics, Economic Journal, Journal of Development Economics, Journal of Policy Analysis and Management, Review of Income and Wealth, Economics of Education Review and Journal of European Social Policy) και συλλογικούς τόμους, έχει παρουσιάσει εργασίες του σε περίπου 200 συνέδρια και ημερίδες και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 ερευνητικά και συμβουλευτικά προγράμματα. Είναι μέλος των εκδοτικών επιτροπών των περιοδικών Journal of Economic Inequality και Politica Economica – Journal of Economic Policy.
Πρόεδρος (2012-2014) και μέλος (2002-2004 και 2009-2012) του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
Σύμβουλος των Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου (2010-2011) και Λ. Παπαδήμου (2011-2012) σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής.
Μέλος της Economic and Financial Committee (EFC) της ΕΕ και του Eurogroup Working Group (EWG) και αναπληρωματικό μέλος των Ecofin and Eurogroup (2012-2014) και μέλος της Economic Policy Committee (EPC)της ΕΕ (2010-2011). Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005), του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-2002) και της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (2006-2009).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά Προγράμματα και δίκτυα και είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Review of Income and Wealth και Journal of Economic Inequality.
Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα Οικονομικής Ανισότητας, Φτώχειας, Κοινωνικού Αποκλεισμού, Οικονομικών Αποδόσεων της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής (κυρίως Αναδιανεμητικού Ρόλου του Κράτους).
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 01:11
Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο-στη Θεσσαλία θα βρέχει για σχεδόν 24 ώρες - ΒΟΛΟΣ | 31.01.2026 | 01:02
Ισχυρό μήνυμα για ανάπτυξη, ασφάλεια ανθεκτικότητα από την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στην κοπή της πίτας (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 30.01.2026 | 20:58
Κρίσιμη Θεσσαλική κόντρα του Βόλου με την ΑΕΛ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 20:25
Έρχονται επικίνδυνες ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 20:18
Το Θέατρο ΟΥΗΛ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του-αυτοψία Κουρέτα, Μαμάκου (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 20:09
Σοφία Ζαχαράκη από τον Βόλο: Το 2026 θα είναι ένα πολύ θετικό και αισιόδοξο έτος για τα ελληνικά Πανεπιστήμια - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 20:06
Απάτη στον Πλάτανο Αλμυρού με λεία χρυσαφικά: Κρατούσαν απασχολημένη 80χρονη, λέγοντας ότι την παρακολουθούν με drone - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 20:00
Τρία χρόνια μετά το Daniel ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Λάρισας (ΦΩΤΟ)
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:46
Θλίψη στα Τρίκαλα: Κηδεύεται σήμερα ο Λεωνίδας Λόϊος-Μπούρης – «Έφυγε» σε ηλικία 36 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 11:21
Τακούδης: Προσοχή για ενδεχόμενο πλημμυρών σε Πήλιο, Βόλο την Κυριακή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:50
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η συγκινητική ανάρτηση για τη «Βιολάντα»: «Χρωστάμε σε αυτές τις γυναίκες να δούμε τι πήγε λάθος» - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 14:15
Επεισόδια με κρότου -λάμψης κατά φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο στη Σύνοδο των Πρυτανεων στην Αγριά (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.01.2026 | 10:00
Ευεργετικές βροχές και χιόνια: 2 μέτρα «ψήλωσε» η λίμνη Πλαστήρα μέσα στον Ιανουάριο! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 20:25
Έρχονται επικίνδυνες ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.01.2026 | 09:45
Ξεκινούν σήμερα οι αποζημιώσεις 6,4 εκατ. ευρώ σε πληγέντες παραγωγούς από τον παγετό της άνοιξης 2025



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed