ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Eλληνο-αμερικανική εταιρεία: Κοκτέιλ αντισωμάτων της «φρέναρε» τoν κορονοϊό σε ζώα
Tα θετικά αποτελέσματα σε ζώα δεν εγγυώνται ανάλογη επιτυχία και στους ασθενείς

Tα θετικά αποτελέσματα σε ζώα δεν εγγυώνται ανάλογη επιτυχία και στους ασθενείς
Η αμερικανική εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο παίζουν Ελληνοαμερικανοί και Έλληνες επιστήμονες, ανακοίνωσε ότι το «κοκτέιλ» αντισωμάτων κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει, προστάτευσε δύο είδη πειραματόζωων (36 μαϊμούδες μακάκους και 50 τρωκτικά χάμστερ) να αρρωστήσουν, ενώ παράλληλα θεράπευσε όσα είχαν τη λοίμωξη.
Η εταιρεία σύμφωνα με το ΑΠΕ, έκανε γνωστό ότι ο συνδυασμός των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων «σχεδόν μπλόκαρε τελείως τη μόλυνση από τον ιό». Επίσης, το «κοκτέιλ» μπόρεσε να ελαχιστοποιήσει τη λοίμωξη σε μια δεύτερη μελέτη, όπου τα ζώα είχαν μολυνθεί με πολύ μεγαλύτερο ιικό φορτίο. Η προφυλακτική δράση ήταν πολύ μικρότερη με τη χαμηλότερη δόση του φαρμάκου.
Η Regeneron, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του φαρμάκου της είναι ανάλογα ή ανώτερα σε σχέση με τα αντίστοιχα των εμβολίων κατά της Covid-19 σε πειραματόζωα. Η εταιρεία θεωρεί ότι, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, το φάρμακο της μπορεί να παρέχει κλινικά οφέλη τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία της νόσου.
Όμως αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μετά τη δοκιμή του «κοκτέιλ» σε ανθρώπους, καθώς -όπως δείχνει η εμπειρία- τα θετικά αποτελέσματα σε ζώα δεν εγγυώνται ανάλογη επιτυχία και στους ασθενείς. Η Regeneron έχει ήδη αρχίσει κλινικές δοκιμές τρίτου σταδίου σε ανθρώπους, ενώ έχει υπογράψει με την αμερικανική κυβέρνηση συμβόλαιο προμήθειας ύψους 450 εκατ. δολαρίων, αν το φάρμακο αποδειχθεί αποτελεσματικό.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Η Regeneron βρίσκεται στην πρωτοπορία της δημιουργίας τέτοιων αντισωμάτων. Συνιδρυτής, εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας είναι ο Ελληνο-αμερικανός Τζορτζ Γιανκόπουλος (με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Ν.Υόρκης), πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Ελληνο-αμερικανός Ρόι Βάγκελος (Πίνδαρος Βαγιέλος) και επικεφαλής της έρευνας για τα αντισώματα ο ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος Χρήστος Κυρατσούς.
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 11:54
Εργατικό δυστύχημα στην Ελασσόνα: 59χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 20 μέτρων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.12.2025 | 11:45
Το “Σπίτι των Χριστουγέννων” στους Σοφάδες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 11:29
Ξεκινά η δίκη για το βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας- στα δικαστήρια και Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Καρυστιανού (ΦΩTO) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.12.2025 | 11:15
Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι- Τα σημεία κλειδιά και τι θα γίνει με την έξοδο των Χριστουγέννων - ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 11:09
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.12.2025 | 10:13
Τα δύσκολα Χριστούγεννα της Θεσσαλίας.... - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.12.2025 | 09:26
Κάηκε ΙΧ έξω από την Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.12.2025 | 08:41
Από που προέρχεται και πως θα μοιρασθεί τελικά το κονδύλι των 80+80 εκατ. ευρώ για βαμβάκι, σιτηρά και κτηνοτροφία
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 09:36
Πόση είναι η μοναδιαία αξία ανά στρέμμα για τη βασική ενίσχυση (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 10:46
ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 487,9 εκατ. – Τι αφορούν τα 600 εκατ. που θα πληρωθούν έως 31-12 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.12.2025 | 10:14
Τακούδης: Από 28 Δεκεμβρίου εισβάλλει ο χειμώνας στη Θεσσαλία με κρύο και χιόνια (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 13:41
Νεκρός βρέθηκε 59χρονος στο σπίτι του στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 07:43
Σοβαρό τροχαίο στη Λάρισα με τραυματισμό μιας γυναίκας - Εκτροπή αυτοκινήτου έπειτα από σύγκρουση - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 07:33
Θλίψη στη Λάρισα: Σήμερα η κηδεία του 57χρονου υπαστυνόμου - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 11:36
Όχι στην υποβάθμιση του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας βροντοφώναξαν γιατροί και νοσηλευτές (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 09:49
Το application του αγρότη-πως θα γίνεται επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στην αντλία










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed