ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στα 25 λεπτά έκλεισε τα σιτάρια ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σημάντρων Χαλκιδικής.
τιμή παραγωγού

Στα 25 λεπτά το κιλό τιμή παραγωγού έκλεισε το σκληρό σιτάρι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (Α.Σ.) Σημάντρων Χαλκιδικής.
Αν και είχε φέτος ένα καλό ξεκίνημα στα αλώνια στη συνέχεια το τελευταίο 15ήμερο η τιμή «έκατσε», με αποτέλεσμα ο Συνεταιρισμός να δώσει την παραγωγή στα 25 λεπτά το κιλό αντί να περιμένει τον Σεπτέμβριο.
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Α.Σ.Σημάντρων, Ευάγγελος Μισαηλίδης, «η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται μια πολύ καλή όσο αναφορά την παραγωγή αλλά και η τιμή το 25 για ξεκίνημα που είχε κατά την διάρκεια του θέρους ήταν ικανοποιητική για όλους όμως υπήρχαν προβλέψεις και μηνύματα για σαφώς καλύτερες τιμές.
Οι παραγωγοί φέτος που εμπιστεύτηκαν τον Συνεταιρισμό κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1.200 τόνους, σαφώς μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερα σιτάρια και παραγωγούς αλλά αυτό ήθελε και ρίσκο όταν το ξεκίνημα ήταν στα 25 λεπτά.
Το τελευταίο 15ήμερο τα σιτηρά παρουσίασαν μια στάση αναμονής δίχως κάποιο ενδιαφέρον και η αγορά άρχιζε να παρουσιάζει μια κάμψη και βλέπαμε τιμές παραγωγού στα 24 και 23 λεπτά.
Την εβδομάδα που διανύουμε ή έπρεπε να τα δώσουμε με ότι τιμή είχαμε στα χέρια μας η θα έπρεπε να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο τον Αύγουστο ως συνήθως δεν γίνονται πράξεις.
Αρχίσαμε τις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους και η Δημητριακή ΑΕ που στηρίζει τον συνεταιρισμό μας τα τελευταία χρόνια, μας έδωσε την καλύτερη τιμή.
Οι παραγωγοί μας από σήμερα θα αρχίσουν να τιμολογούν στην τιμή 25 λεπτων το κιλό και η εξόφληση θα γίνεται άμεσα.
Όπως σας προανέφερα η φετινή χρονιά είναι περίεργη, μπορεί φέτος να μην καταφέραμε να βγούμε με υψηλότερη τιμή στην αγορά (όπως σχεδόν κάθε χρόνο) αλλά πιστεύω καταφέραμε να κρατήσουμε την αγορά στα 25 λεπτά.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τους αγρότες των γειτονικών χωριών που εμπιστεύονται τον Συνεταιρισμό μας».
Παϊσιάδης Σταύρος -agrotypos.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.05.2026 | 14:26
Πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του αφθώδους πυρετού - ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 14:11
Θρίλερ στη Λευκάδα: Εκρηκτικό φορτίο 300 κιλών είχε το θαλάσσιο drone - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 13:50
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει λύση σε αρδευτικό πρόβλημα της Τσαριτσάνης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 13:48
Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση κατεδαφίσεων σεισμόπληκτων κτηρίων στον Δήμο Ελασσόνας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.05.2026 | 13:45
Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εκτεταμένη καρπόπτωση και ξήρανση δενδρωδών καλλιεργειών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 13:43
1η Πανελλήνια Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Βορείου Ηπείρου στη Λάρισα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 08.05.2026 | 13:32
ΕΛΣΤΑΤ: Εκτινάχθηκε στο 5,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 12:35
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη στη Λάρισα- δότης μυελού οστών ο δήμαρχος Λαρισαίων (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.05.2026 | 01:34
Οργιάζει η αγριοβρώμη στον κάμπο-Λύση η ελεγχόμενη καύση των σιτοκαλαμιών (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 09:16
Η Λάρισα σήμερα στο ρυθμό του «ΔΕΗ Tour of Hellas» – Πλήθος εκδηλώσεων-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 10:57
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Ηρώ Μαρούλη σε ηλικία 50 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 17:12
Θεαματικός τερματισμός στη Λάρισα με Σέρβο ποδηλάτη νικητή του 2ου εταπ του ΔΕΗ Tour of Hellas (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 16:14
Πλήθος κόσμου στον τερματισμό του ΔΕΗ διεθνή ποδηλατικού γύρου στη Λάρισα -Δυνατό μήνυμα από μαθητές και διοργανωτές - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.05.2026 | 09:49
Ερχονται τα μεταλλαγμένα «από την πίσω πόρτα» στην Ευρώπη -πλήγμα για την ελληνική γεωργία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 09:12
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 11:36
Λάρισα: Όλα έτοιμα σε κεντρική πλατεία και κεντρικούς δρόμους για την υποδοχή του «ΔΕΗ Tour of Hellas» (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed