ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πάει για ρεκορ σήμερα η Λάρισα με 41 βαθμούς -θα συνεχιστεί ο καύσωνας μέχρι Τρίτη
Διαλλειμμα την Κυριακή με μπόρες στα παράλια

Θα σπάσει ρεκόρ σήμερα ο υδράργυρος στη Θεσσαλία, καθώς αναμένουμε μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 40 και συγκεκριμένα 41 στη Λάρισα, 40 σε Καρδίτσα και Τρίκαλα και 37 στο Βόλο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο, με 40 βαθμούς στη Λάρισα, ενώ την Κυριακή θα υπάρξει σχετική υποχώρηση με τον υδράργυρο να φτάνει στους 36 με 37 βαθμούς και τη Δευτέρα στους 36 στη Λάρισα.
Την Τρίτη όμως ο καύσωνας επιστρέφει με 39 βαθμούς μέγιστη στη Λάρισα και 38 στην Καρδίτσα. Ο δείκτης δυσφορίας στη Θεσσαλία θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω του υψηλού ποσοστού υγρασίας με αποτέλεσα η αίσθηση τις απογευματινές ώρες σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα να είναι για θερμοκρασίες στους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.
Τα ξημερώματα της Κυριακής αναμένουμε ένα κύμα με βορειοδυτικούς ανέμους που θα φέρει μπόρες και καταιγίδες και θα επηρεάσει κυρίως τις ανατολικές περιοχές της Θεσσαλίας, τα παράλια Λάρισας και Μαγνησίας (Πήλιο) και τη Λάρισα με το Βόλο.
Χθες η μέγιστη θερμοκρασία στη Λάρισα ανήλθε στους 39,1 και στους 38,5 στην Καρδίτσα.
Η θερμοκρασία στην Λάρισα

Καμίνη όλη η Ελλάδα
Στα ύψη ανεβαίνει σήμερα το θερμόμετρο καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Οι θερμοκρασίες θα είναι ασυνήθιστα ψηλές και στα βόρεια της χώρας, που σήμερα θα είναι «καμίνι», με το θερμόμετρο μάλιστα να αναμένεται να μένει ψηλά και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Και χθες ωστόσο σημειώθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που «άγγιξαν», αλλά δεν ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.
Περιοχές όπως η Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα κ.α., θα δουν σήμερα θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 41 βαθμούς, ενώ πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και στα ανατολικά (κυρίως στην Αλεξανδρούπολη), αλλά και στα δυτικά. Παράλληλα, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Aίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 και στα ανατολικά μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr

- ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.01.2026 | 16:14
Οι καταθέσεις των υπαλλήλων της Βιολάντα για τη μυρωδιά και η παραδοχή του ιδιοκτήτη ότι νόμιζε πως είναι η αποχέτευση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.01.2026 | 15:26
Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Θρήνος στην κηδεία της 47χρονης Σταυρούλας Μπουκουβάλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.01.2026 | 13:26
Παρασκευή 6,2 εκατ. ευρώ για προκαταβολές παγετού στο 80%, Απρίλιο εξόφληση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.01.2026 | 13:19
Πατέρας δύο παιδιών ο 37χρονος που βρέθηκε νεκρός στο γήπεδο της Φαρκαδόνας που συνήθιζε να αθλείται - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:47
Εκδήλωση προβολής έργων μαθητών για το Ολοκαύτωμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:35
Ετήσια Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.01.2026 | 12:26
«Εσπασαν» τα ισόβια για το άγριο φονικό στον Βόλο με θύμα 41χρονο βιοτέχνη - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 11:46
Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα η συνάντηση της πανελλαδικής των μπλόκων στη Λάρισα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.01.2026 | 11:13
Τακούδης:Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας από το Σάββατο- Δευτέρα χιόνι και πιο χαμηλά - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 08:51
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:30
Βιολάντα: Επίθεση του Ρουβίκωνα με συνθήματα στο σπίτι του ιδιοκτήτη στα Τρίκαλα- Βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:14
Βιολάντα: Δεν υπήρχαν ανιχνευτές αερίου στο εργοστάσιο και το υπόγειο ήταν αδήλωτο- Τι αναφέρει το πόρισμα των ΤΕΕΜ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 21:24
Νεκρή τελικά η γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Φαλάνη το απόγευμα - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 19:40
Αυτοκίνητο παρέσυρε 45χρονη γυναίκα στη Φαλάνη και την τραυμάτισε σοβαρά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed