ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Xωρίς τις δράσεις του Open Mall τα καταστήματα της Λάρισας στις γιορτές
120 συμμετέχοντες αναμένουν την τελική έγκριση του Υπουργείου

13.12.2014 | 16:35
120 καταστήματα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο Open Mall της Λάρισας, με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης να έχει καταθέσει έναν πλήρη φάκελο, όπως σημειώνει και η διοίκησή του, αλλά ακόμη βρίσκονται όλοι στην αναμονή!
Ενώ όλοι περίμεναν να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, με την όλη διαδικασία να καθυστερεί από το αρμόδιο υπουργείο. Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων που έχουν δηλώσει συμμετοχή περιμένουν υπομονετικά, με όλα τα σχέδιά τους να πηγαίνουν προς το παρόν πίσω, μιας και το σχέδιο δεν υλοποιείται κατά την περίοδο των εορτών, όπως περίμεναν ότι θα γίνει, κάτι που θα ευνοούσε αρκετά την αγοραστική κίνηση.
Οι έμποροι πάντως αγωνιούν, καθώς, όπως τονίζει και ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Γιώργος Τσιαπλές, τα χρήματα που αναλογούν στο open mall της Λάρισας, ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, δεν θα πρέπει να χαθούν, κάτι που θα συμβεί αν το σχέδιο δεν υλοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Και όλα αυτά ενώ ο εμπορικός κόσμος εκφράζει ήδη τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι δράσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.
Τα 120 καταστήματα τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο κέντρο της πόλης, ωστόσο υπάρχει αρκετή διασπορά συμμετεχόντων και σε άλλες περιοχές. Και το ζητούμενο από τους εμπόρους είναι η διοργάνωση να λάβει χώρα και την κατάλληλη χρονική στιγμή και όχι σε ένα χρονικό πλαίσιο που δεν θα ευνοεί τη λειτουργία και την ανάπτυξη των δράσεων. Ιδανική στιγμή θα ήταν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο η συγκεκριμένη περίοδος βγαίνει εκτός σχεδιασμού τόσο για φέτος όσο και για του χρόνου, εκτός αν δοθεί παράταση στο πλάνο, ώστε να αναπτυχθούν δράσεις στα τέλη του 2015 και στην αυγή του 2016.
Η οργάνωση του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου» στη Λάρισα εξάλλου αφορά ένα κομμάτι συνολικά 1000 τ.μ. Στις ενέργειες που πρόκειται να αναληφθούν, σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
-Ενέργειες σήμανσης και ανάδειξης της τοπικής παραδοσιακής αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του κατάλληλου φωτισμού, καλλωπισμού της περιοχής, κλπ.
-Διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, π.χ. πολιτιστικών, θεματικών κ.λπ., που θα προσελκύσουν καταναλωτές στις τοπικές αγορές και θα αυξήσουν το χρόνο παραμονής τους σε αυτές.
-Αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για την προβολή της πρωτοβουλίας αλλά και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτή μέσω διαδικτύου (π.χ. με χρήση σχημάτων loyalty cards κλπ).
-Εγκατάσταση στην αγορά διαδραστικών σταθμών πληροφόρησης (info-kiosks) σε στοχευμένα σημεία της, που θα επιτρέπει την παροχή πλήθους υπηρεσιών στους καταναλωτές.
-Εγκατάσταση οθονών προβολής και ηχητικών εγκαταστάσεων στις εμπορικές περιοχές, τόσο για την καλύτερη διαφήμιση των τοπικών επιχειρήσεων όσο και για την υποστήριξη των εκδηλώσεων που θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής από τους καταναλωτές.
-Δράσεις προώθησης και προβολής του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στους καταναλωτές, όπως εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων προβολής, προβολή μέσω διαδικτύου κλπ.
Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 19:12
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 18:53
Βιολάντα: Το προειδοποιητικό καμπανάκι, η μηχανική της καταστροφής και η αόρατη παγίδα - ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 18:46
Η σφαγή στο Δομένικο της Λάρισας: Το μεγαλύτερο έγκλημα των Ιταλών στην Ελλάδα με 140 νεκρούς - ΒΟΛΟΣ | 31.01.2026 | 15:43
«Ανοιξαν» καφετέρια στην Κασσαβέτη σπάζοντας την είσοδο με βαριοπούλα – Τρίτη διάρρηξη σε κατάστημα στον Βόλο σε δύο 24ωρα - ΕΛΛΑΔΑ | 31.01.2026 | 15:27
Θρήνος στη Φθιώτιδα για τον μπασκετμπολίστα που «έφυγε» όταν κατέρρευσε την ώρα του αγώνα - ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 15:23
Θετικός ο Δ. Κουρέτας στην πρόταση Β. Κόκκαλη για δημιουργία κοινού μετώπου προς αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 15:20
Βιολάντα: «Υπήρχαν προφορικές και γραπτές καταγγελίες για τις συνθήκες», λέει το Εργατικό Κέντρο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 14:43
«Βιολάντα»: Διευρυμένη έρευνα για εγκληματικά λάθη και κενά σε ασφάλεια και αδειόδοτηση
- ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 11:21
Τακούδης: Προσοχή για ενδεχόμενο πλημμυρών σε Πήλιο, Βόλο την Κυριακή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:46
Θλίψη στα Τρίκαλα: Κηδεύεται σήμερα ο Λεωνίδας Λόϊος-Μπούρης – «Έφυγε» σε ηλικία 36 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:50
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η συγκινητική ανάρτηση για τη «Βιολάντα»: «Χρωστάμε σε αυτές τις γυναίκες να δούμε τι πήγε λάθος» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 20:25
Έρχονται επικίνδυνες ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 14:15
Επεισόδια με κρότου -λάμψης κατά φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο στη Σύνοδο των Πρυτανεων στην Αγριά (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 30.01.2026 | 20:58
Κρίσιμη Θεσσαλική κόντρα του Βόλου με την ΑΕΛ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.01.2026 | 10:00
Ευεργετικές βροχές και χιόνια: 2 μέτρα «ψήλωσε» η λίμνη Πλαστήρα μέσα στον Ιανουάριο!



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed