ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Εξόρμηση στις άγριας ομορφιάς παραλίες της Συκής: Ποτόκι και Πανταζή άμμος
Με θέα το Αιγαίο

Η σημερινή μας πρόταση για εξόρμηση στις άγνωστες παραλίες της Θεσσαλίας, είναι η Συκη, που διαθέτει δύο πανέμορφες παραλίες στο Αιγαίο, οι οποίες δεν ειναι οργανωμενες, αλλά θα σας αναταμείψουν με την άγρια ομορφιά τους. Το Ποτόκι και η Πανταζή άμμος.

Συκή ή πιο σωστά skế στα παλιοαρβανίτικα (άλλωστε οι περισσότερες ονομασίες, είτε το θέλουμε είτε όχι, των χωριών του Πηλίου είναι στα αρβανίτικα ή στα σλάβικα ή στα Τούρκικα, παραλέιποντας τη "νέα μόδα" που μας έκανε να "ανακαλύπτουμε" βαφτίζοντας ξανά ένα χωριό) οπού σύμφωνα με τον Ι. Κορδάτο προέρχεται από την έννοια σκλάβος, μια που η τοποθεσία του σημερινού χωριού χρησίμευε σε μέρος όπου είχαν εγκατασταθεί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας οι υπηρέτες-σκλάβοι που φρόντιζαν τα χωράφια-εκτάσεις του Πασά, με υποδιοίκηση-"βακούφι" την Αργαλαστή.

Απέχει 37.5 χμ από το Βόλο ή αλλιώς 57 λεπτά σύμφωνα με τη συνιστώμενη λειτουργία ταξιδιού του Google maps.

Παρόλο που το χωριό ακολουθεί το γνωστό κλισέ του Πηλίου βουνό θάλασσα, βρίσκεται σε υψόμετρο 300 περίπου μέτρων και με κοντά τη θάλασσα, έχει μια ατμόσφαιρα που αν σκεφτείς δε μοιάζει με τα άλλα κλασικά χωριά αλλά αναδύει μία αίσθηση πρωτόγονη και άγρια.

Δύο είναι οι κύριες του παραλίες. Η μία μπαίνοντας στο χωριό δεξιά με ταμπέλα "Ποτόκι" και η άλλη η μεγαλύτερη λίγο πιο κάτω με ταμπέλα "Πανταζή άμμος". Η πρώτη είναι μια παραλία πιο γραφική-οικογενειακή κλειστού τύπου μια που εκατέρωθεν "οχυρώνεται" από βράχια και σε αυτήν καταλήγει ένα ειδυλλιακο ρέμα που συνήθως ρέει κρυστάλλινο παγωμένο νερό. Η δεύτερη πιο άγρια πιο απόμακρη συνδυάζει ένα πιο ασκητικό τοπίο μαζί με εξωτικά νερά.

Εδώ θα συναντήσεις τους γνωστούς-γραφικούς ανθρώπους που συναντάς σε τέτοιου είδους χωριά ανά την Ελλάδα μαζί με κάποιους άλλους που σου βγάζουν αυτό το είδος cult (λατρείας) που βλέπεις σε κινηματογραφικές ταινίες που απεικονίζουν την επαρχία (είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στην Αμερική).
Τα τελευταία 20 χρόνια βρέθηκαν κοιτάσματα σχιστόλιθου στη περιοχή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προσθέτουν με την εξόρυξή της ένα σημαντικό κομμάτι στην οικονομία του τόπου και να μας δίνουν την γνωστή τώρα πια "Πλάκα Συκής" που ανταγωνίζεται σε όνομα με εφάμιλλο τρόπο την "Πλάκα Καρύστου".
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΤΟΚΙ ΣΥΚΗΣ..
Η παραλία Ποτόκι βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την ορεινή Συκή. Είναι ένας μικρός κολπίσκος με ψιλή άμμο, μικρά βότσαλα και τιρκουάζ νερά ενώ το μαγευτικό σκηνικό ολοκληρώνεται από το μικρό ποτάμι που φτάνει μέχρι την παραλία.
Η παραλία δεν διαθέτει καμία οργάνωση γεγονός που την καθιστά ιδανική για όσους αναζητούν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε ένα παρθένο τοπίο..
Παραλία Πανταζή Άμμος

Η παραλία Πανταζή Άμμος, βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιόμετρα από τη Συκή και η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη.


Στην παραλία , η οποία είναι αρκετά μεγάλη, επικρατεί το ψιλό βότσαλο και μέσα στη θάλασσα υπάρχουν μεγάλα βράχια.

Ένα άγριο και απόμακρο τοπίο σε συνδυασμό με εξωτικά νερά.Τις καθημερινές είναι σχεδόν ερημική.Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και την προτιμούν κυρίως αυτοί που αναζητούν το διαφορετικό.




- ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 20:30
Πλήθος πιστών στην υποδοχή της Τίμιας Χείρας του Βασιλείου στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 20:12
Πλήθος κόσμου για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα- δείτε live την εκδήλωση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.02.2026 | 20:02
Περισσότεροι από 800 έλεγχοι σε μια εβδομάδα στη Θεσσαλία για μη χρήση κράνους – Διαπιστώθηκαν 65 παραβάσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.02.2026 | 18:23
Ημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πολιτική άμυνα και ανθεκτικότητα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.02.2026 | 16:34
Τι είπε με το Γιάννη Αλεξούλη ο Αλέξης Τσίπρας για τη χθεσινή ισοπαλία της ΑΕΛ στη Λεωφόρο (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 16.02.2026 | 16:23
Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους - ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.02.2026 | 16:21
Τρίκαλα: Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής διενεργεί έκτακτο έλεγχο πυρασφάλειας στο δεύτερο εργοστάσιο της Βιολάντα [εικόνες] - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 15:50
«Άναψε φωτιές» το λείψανο του Αγίου Βασιλείου - Σκληρή απάντηση Μητροπόλεως Λαρίσης σε Τατσόπουλο
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.02.2026 | 12:18
Οδυνηρή για τους αγρότες η απώλεια των ζαχαρότευτλων-λίγες οι επιλογές στις ετήσιες καλλιέργειες, χαμηλή η πρόσοδος - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 01:51
Τύρναβος: Με τραγούδια γάμου αποχαιρέτησαν τον 28χρονο Θοδωρή Ζαμπόγια που έσβησε «ξαφνικά» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.02.2026 | 01:47
Βιολάντα: «Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του εγώ δεν υπέγραφα» είπε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 19:50
Στη Λάρισα από σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και συζήτηση με νέους στις καφετέριες -δείτε εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 16:02
Συμπαράταξη Λαρισαίων: Η προστασία της σχολικής κοινότητας δεν ταυτίζεται με τη βιντεοεπιτήρηση - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 12:03
Δύο Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 10:49
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 09:56
Σε γνωστό εστιατόριο στη Λάρισα δείπνησε ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα παρουσιάζει το βιβλίο του (ΦΩΤΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed