Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Πως Αγοραστός - Καραμανλής επιχειρούν να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια και να προχωρήσει ο Αχελώος

Ποιός είναι ο σχεδιασμός

Πως Αγοραστός - Καραμανλής επιχειρούν να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια και να προχωρήσει ο Αχελώος
18.07.2020 | 10:41
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα. Σχεδιάζουν την υλοποίησή ενός δύσκολου έργου, που απαιτεί συνεργασία πολλών συναρμόδιων υπουργείων, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια.


Το έργο του Αχελώου χωρίζεται σε δύο μέρη, ανέφερε στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός: Τα υδροηλεκτρικά παραγωγής ενέργειας της Μεσοχώρας και της Συκιάς. Στη Μεσοχώρα το έργο έχει ξεμπλοκάρει και είναι έτοιμο κατά 90%. Το έργο αυτό θα έπρεπε να αποδίδει «πράσινη» ενέργεια εδώ και χρόνια, αλλά δυστυχώς η ΔΕΗ καθυστερεί στις οριστικές απαλλοτριώσεις. Το ίδιο θα έπρεπε να έχει προωθηθεί και το υδροηλεκτρικό της Συκιάς. Η ΔΕΗ χάνει κάθε χρόνο 30 εκατομμύρια ευρώ δωρεάν «πράσινη» ενέργεια από τη Μεσοχώρα, ενώ με την προώθηση στον ενεργειακό σχεδιασμό ( ΕΣΕΚ) ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών έχουμε αντιδράσεις παντού για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

 

Πως Αγοραστός - Καραμανλής επιχειρούν να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια και να προχωρήσει ο Αχελώος


Το δεύτερο μέρος είναι τα έργα μεταφοράς νερού στη θεσσαλική πεδιάδα, που είναι πλέον απαραίτητο για να επιβιώσει περιβαλλοντικά η Θεσσαλία, ο κάμπος της οποίας καταρρέει και ερημοποιείται τα προσεχή χρόνια και αν δεν είχε κατασκευαστεί από την περιφέρεια και η Κάρλα από την οποία ποτίζονται πλέον 200.000 στρέμματα, η ερημοποίηση στο ανατολικό τμήμα της θεσσαλικής πεδιάδας θα είχε έρθει πολύ νωρίτερα.


Όπως ανεφερε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, έχει συνεννοηθεί με τον υπουργό Υποδομών να δημιουργήσουν μία επιτροπή η οποία θα «τρέξει» το έργο σα να μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα, ώστε να μη χαθεί ο χρόνος που απαιτείται για την αλλαγή των διαχειριστικών σχεδίων.Έτσι όταν αυτα αλλάξουν θα είναι έτοιμη απρόσκοπτα η ολοκλήρωση του έργου

Πως Αγοραστός - Καραμανλής επιχειρούν να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια και να προχωρήσει ο Αχελώος


Η προηγούμενη κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Αγοραστός είχε εξαιρέσει από τα διαχειριστικά σχέδια νερού για τη Θεσσαλία το έργο της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο και απαιτείται χρόνος για την αλλαγή αυτών των σχεδίων. Όμως με τον τρόπο αυτό της σύστασης επιτροπής που θα τρέχει τα έργα «πολιτικού μηχανικού» στο φράγμα της Συκιάς και στη σήραγγα της Δρακότρυπας μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όταν θα γίνει η αλλαγή τω διαχειριστικών σχεδίων, θα είμαστε έτοιμοι και δεν θα έχουμε απολέσει χρόνο για την ολοκλήρωση του έργου, κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Δείτε στο βίντεο τα όσα δήλωσε για το σχεδιασμό για το έργο του Αχελώου ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός από το 24,20 και μετά:

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^