ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων -Τι εισηγούνται οι ειδικοί, το «plan B» της κυβέρνησης
ΕΝΤEΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού, τόσο από εισαγόμενα κρούσματα όσο και από εγχώρια, έχει φέρει σε συναγερμό τους ειδικούς, αλλά και την κυβέρνηση.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται όλο και πιο συχνά χαλάρωση στα μέτρα που είναι απαραίτητα ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός. Αυτή η χαλάρωση σε συνδυασμό με την άνοδο των εισαγόμενων κρουσμάτων κρατούν σε υψηλά επίπεδα τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα, κάτι που προβληματίζει την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 58 νέα κρούσματα, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, κάτι που προφανώς περιλαμβάνει τα malls και τα εμπορικά κέντρα, όπου πρόσφατα καταργήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο.
Κικίλιας: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό
Η κατάσταση που εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα φέρνει στο προσκήνιο το plan Β της κυβέρνησης, η οποία έχει τονίσει πως δεν πρόκειται να πάει σε δεύτερο lockdown σε μεγάλη κλίμακα, αλλά μόνο τοπικά όπου κρίνεται απαραίτητο. Ήδη, επιπλέον μέτρα είναι σε ισχύ στα σύνορα της χώρας και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα, για την άφιξη των τουριστών, ενώ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνιζε χθες πως το δεύτερο πλάνο της κυβέρνησης είναι αυτό που θα τεθεί σε ισχύ ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
«Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε δεύτερο οριζόντιο lockdown. Ενα plan B, για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για PCR ενδεχομένως σε περισσότερους τουρίστες ή υποχρεωτικότητα είναι το δεύτερο πλάνο. Είναι πράγματα τα οποία εξετάζουμε καθημερινά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση», είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός, ο οποίος σημείωσε πως είναι στο χέρι του καθενός να τηρεί τα μέτρα, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και να μη χρειαστεί να επιβληθούν εκ νέου μέτρα.
«Είναι στο χέρι μας να έχουμε μια απλή αύξηση, την οποία θα ελέγξουμε. Νομίζω ότι είναι θέμα υπευθυνότητας των οργάνων της πολιτείας, αλλά και ατομικής ευθύνης και των τουριστών μας και των πολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση και να έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα», σημείωσε.
Αυξάνονται τα κρούσματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη
Μπορεί τα εισαγόμενα κρούσματα -από τον Προμαχώνα κυρίως- να έχουν φέρει επιπλέον μέτρα, όμως και τα εγχώρια κρούσματα προκαλούν ανησυχία, καθώς εμφανίζουν σημαντική αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες, από τα 58 κρούσματα, τα 24 ήταν εγχώρια, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να παρουσιάζουν τα περισσότερα. Οκτώ εντοπίστηκαν στην Αττική και επτά στη Θεσσαλονίκη, αριθμός όχι μεν μεγάλος, αλλά αυξημένος σημαντικά, καθώς μετά το τέλος της καραντίνας είχαμε συνηθίσει σε τέτοια νούμερα σε πανελλαδική εμβέλεια.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα κρούσματα, αυτά εμφανίζονται διάσπαρτα, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές.
Καταγράφηκαν κρούσματα σε Λέσβο (3), Ξάνθη (2), Ημαθία (1), Κοζάνη (1), Αρτα (1) και Χαλκιδική (1), ενώ αργότερα, το βράδυ, ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί της Πάρου, από Ελληνίδα που κατάγεται από το νησί. Αργά τη νύχτα, μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες για δύο κρούσματα στα Γρεβενά, περιοχή που έως τώρα δεν έχει καταγράψει κρούσματα, όπως, μέχρι χθες, και η Πάρος.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:13
Παπαφλέσσας: σε ποιό χωριό της Λάρισας γυρίστηκε το ιστορικό έπος του 21 - Οι άγνωστες πτυχές της ταινίας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:06
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες Λόγου στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:00
Αυτός είναι ο χώρος όπου θα διεξαχθεί η πολύκροτη δίκη των Τεμπών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 21:47
Έγκλημα στην Καρδίτσα: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του τραγουδιστή -16 ετών και 18 ετών, ομολόγησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 21:28
Παλικαρίσια λευκή ισοπαλία για την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 21:13
Τρομερή νίκη του Βόλου επί του ΠΑΟΚ (2-1) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 21:02
Όρθια η ΑΕΛ στο Φάληρο πήρε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό (0-0) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 20:07
Ολοκληρώθηκαν τα play off της super league 2
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 14:35
Αγριο έγκλημα στην Καρδίτσα - Νεκρός τραγουδιστής με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:01
Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή - Προσήχθη ένα άτομο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:26
Άγριο έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο 51χρονος τραγουδιστής είχε πάει με γυναίκα σε σπίτι γνωστού του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 21:47
Έγκλημα στην Καρδίτσα: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του τραγουδιστή -16 ετών και 18 ετών, ομολόγησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 09:02
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:13
Παπαφλέσσας: σε ποιό χωριό της Λάρισας γυρίστηκε το ιστορικό έπος του 21 - Οι άγνωστες πτυχές της ταινίας - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 22.03.2026 | 08:47
Στην «Φόνισσα» το βραβείο Α’ Παράστασης του 41ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 10:05
Οντόπουλος: Σε οικογένεια με δύο μισθούς ο ένας πάει γαι το μάρκετ και ο άλλος για ενοίκιο κοινόχρηστα (video)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed