ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Στον Εισαγγελέα οι γονείς του 27χρονου που βρέθηκε νεκρός εν αναμονή της νεκροψίας
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Την πόρτα του Εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν από λεπτό σε λεπτό οι συντετριμμένοι γονείς του άτυχου 27χρονου Βασίλη Μάγγου, που βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του, από την μητέρα του, χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου, γύρω στις 7 το απόγευμα.
Οι λόγοι που οι γονείς βρίσκονται έξω από την πόρτα του Εισαγγελέα δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με τον εκδοθέν δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας η νεκροψία- νεκροτομή θα γίνει παρουσία του Εισαγγελέα, αφού από χθες υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσαν αστυνομικοί, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, μια ημέρα δηλαδή μετά το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών. Τον ξυλοδαρμό είχε καταγγείλει ο πατέρας του και στην κάμερα της ΕΡΤ, αλλά και ο ίδιος ο 27χρονος μέσω των κοινωνικών δικτύων (υπάρχει βίντεο που συνοδεύει την καταγγελία περί βίας των αστυνομικών, φωτογραφίες, ιατρικές γνωματεύσεις, αυτόπτες μάρτυρες,κ.α)
Ο Βασίλης Μάγγος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, με σπασμένα έξι (6) πλευρά και με τραυματισμένα δυο εσωτερικά όργανα (σπλήνας, συκώτι), επί τετραημέρου, απ όπου έλαβε εξιτήριο με την οδηγία της αποθεραπείας και το επόμενο δίμηνο.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι για το θάνατο του 27χρονου ευθύνεται ο τραυματισμός του από αστυνομικούς, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία στην ουσία απαντάει στην καταγγελία και αναφέρει ότι:

“Σε ανακοίνωσή του για το θέμα το υπ. Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: “Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.
Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.
Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.
Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους”.
Η νεκροψία – νεκροτομή,θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.
“Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειάς του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες” αναφέρει η Διεύθυνση της Αστυνομίας στη Θεσσαλία”.
Οι γονείς θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να γίνει ιατροδικαστική στη Λάρισα την Πέμπτη και όχι στην Θεσσαλονίκη, καθαρά για λόγους οικονομικούς, επειδή δεν αντέχουν να πληρώσουν. Όπως δήλωσαν “το παιδί μας χάθηκε όλα τα άλλα δεν είναι άξια συζήτησης”.
Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας για το θάνατο του 27χρονου
“Λάρισα, 14 Ιουλίου 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στο Βόλο, 26χρονος ημεδαπός.
Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.
Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.
Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.
Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειάς του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες”.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 20:40
Κουρέτας: Ψέμματα ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για ευλογιά- η χώρα δεν έχει αιτηθεί έγκριση - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 20:30
Φυτικό κεφάλαιο Daniel 50 εκατ. ευρώ Νοέμβρη -120 εκατ. προκαταβολή ΕΛΓΑ για εαρινό παγετό, έως 15 Δεκέμβρη η πληρωμή - ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 19:52
Κινητοποιήσεις στον Τύρναβο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 19:50
Δημιουργείται “Πράσινο Σημείο” στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 30.10.2025 | 19:48
Σκηνικό τρόμου στον Αλμυρό: Γύρισε την κόρη του ανάποδα και έπιασε την πρώην σύζυγο από τον λαιμό - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 19:44
Με λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχθηκε η Καρδίτσα την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 16:45
Υπεγράφη η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό έργο στην Κοινότητα Σταυρού του Δήμου Φαρσάλων
- ΒΟΛΟΣ | 29.10.2025 | 09:39
Θλίψη στον Βόλο – Νεκρός 54χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 22:08
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε σε ηλικία 50 ετών η Αρετή Παπαμιχαήλ-Νταμάτη - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 29.10.2025 | 09:54
Το σπάνιο μονόλεπτο που μπορεί να πουληθεί έως 50.000 ευρώ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.10.2025 | 13:56
Αναστάτωση με χρηματαποστολή έξω από την Εθνική Τράπεζα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.10.2025 | 19:33
Κέλλας: Από Δευτέρα το πετρέλαιο, Νοέμβριο φυτικό κεφάλαιο, Δεκέμβριο πληρωμές ΕΛΓΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 09:24
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 15:30
Το Daikin On Tour σταθμεύει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας (ΦΩΤΟ)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed