ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προειδοποίηση διαγραφής σε Παπανδρέου και Καστανίδη από τη Γεννηματά
Η κα Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό και τον Χάρη Καστανίδη

«Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.
Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και προκλήθηκε ύστερα από τις χτεσινές ηχηρές διαφοροποιήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι έσπασαν τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ για υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και απείχαν της ψηφοφορίας.
Η κα Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό και τον Χάρη Καστανίδη λέγοντας ότι η στάση τους εξυπηρετεί τους πολιτικούς αντιπάλους του ΚΙΝΑΛ καθώς «τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».
Χρήσιμοι στον τόπο
Αναλυτικά η δήλωση της κας Γεννηματά έχει ως εξής:
«Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη. Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.
Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια.
Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική.
Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.
Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική.
Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.
Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο.
Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον. Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.
Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.
Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».
Πηγή in.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 09:35
Η Περιφέρεια προχωρά σε καταγραφή και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 09:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 08:09
Βιολάντα: Θρηνούμε 5 δικούς μας ανθρώπους, αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλίες στήριξης των οικογενειών, πέραν των αποζημιώσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 08:04
Σε συλλαλητήριο καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σήμερα Τρίτη με αφορμή την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:59
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Εργαζόμενη σώθηκε γιατί αρρώστησε το παιδί της - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 07:55
Νέες εργασίες για τον κυκλικό κόμβο Φαρσάλων-Ηρ.Πολυτεχνείου-Παναγούλη – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα Τρίτη - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:49
Τρίκαλα: Η μαύρη λίστα των εργατικών ατυχημάτων – «Είχαμε κάνει παρατηρήσεις για την ασφάλεια» λέει το Εργατικό Κέντρο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:42
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Έλιωσε μέχρι και ο χάλυβας από τη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα - Τα ερωτήματα για την τραγωδία
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 10:10
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:47
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βιολάντα, θρήνος για την Βασιλική, την Έλενα, τη Σταυρούλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:47
Τρίκαλα: Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο - Ακόμη μία αγνοείται(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
