ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κόκκαλης: Στη λάθος κατεύθυνση η εξαίρεση της κοινωνιολογίας από τις πανελλαδικές και τη Β’ Λυκείου
συνάντση με τους κοινωνιλόγους της Λάρισας

Αποδέκτης της έντονης δυσφορίας για την εξαίρεση του μαθήματος της κοινωνιολογίας από τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς επίσης και την εξαίρεση των μαθημάτων της Κοινωνιολογίας από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Β΄ Λυκείου, έγινε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κοινωνικών επιστημόνων του νομού Λάρισας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με τις κοινωνιολόγους κ.κ. Αγγελική Γράβαλου, Κατερίνα Ψυρογιάννη, Φωτεινή Κουτσοπούλου και Αναστασία Παπαδημητρίου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εξαίρεση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας, και δη χωρίς μακρά και ουσιαστική διαβούλευση, δεν συνιστά μια τυπική τροποποίηση των προγραμμάτων των σχολείων, των μαθητών και εν γένει της εκπαιδευτικής κοινότητας, που οι συνέπειες της θα εξαντληθούν στην αναμόρφωση της εξεταστέας ύλης. Αντίθετα, η βίαιη αποβολή της Κοινωνιολογίας από τα σχολεία, τόνισε ο Βουλευτής, συνιστά βίαιη αποστέρηση των μαθητών από το δικαίωμα, μέσω της μελέτης της Κοινωνιολογίας, να εξελιχθούν σε κοινωνικές οντότητες ολοκληρωμένες, σε υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες, με δυνατότητα κρίσης και αξιολόγησης των ριζικών τομών που υφίσταται η κοινωνία μας διαρκώς.
Πέραν τούτου, επεσήμανε ότι θίγονται σαφώς και ευθέως επαγγελματικά και επιστημονικά δικαιώματα του κλάδου των Ελλήνων κοινωνιολόγων, τα οποία θα έπρεπε να κατοχυρωθούν πριν η Κυβέρνηση εισάγει την εξαίρεση της Κοινωνιολογίας από τα σχολεία και πριν στην ουσία απαξιώσει την επιστήμη αυτή, με πολυσήμαντο και πολυσχιδές στίγμα στην ίδια την κοινωνία.
Ο κ. Κόκκαλης τόνισε τέλος ότι η προσπάθεια για την προάσπιση του κύρους της επιστήμης της Κοινωνιολογίας και της επαγγελματικής εξέλιξης των Κοινωνιολόγων, θα πρέπει να είναι διαρκής και άοκνη, στην οποία άπαντες οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.03.2026 | 23:19
Θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Ορφανών- Φύλλου με θύμα οδηγό μηχανής - ΔΙΕΘΝΗ | 26.03.2026 | 22:48
Τραμπ: Αναστέλλονται έως τις 6 Απριλίου τα χτυπήματα στις ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν -«Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες» - ΒΟΛΟΣ | 26.03.2026 | 22:44
Απίστευτο: 80χρονος στον Αλμυρό επέζησε όλη τη νύχτα εγκλωβισμένος σε φρεάτιο - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:54
Mαζική διαμαρτυρία στην Αγιά για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:51
Επιτυχίες του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας στην Οικονομική Ολυμπιάδα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 21:49
Με αναδρομική ισχύ από τις 15 Μαρτίου η επιδότηση 15% στα τιμολόγια λιπασμάτων - ΕΛΛΑΔΑ | 26.03.2026 | 21:25
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Μάλγαρα – Κλειστή η εθνική οδός λόγω του πυκνού καπνού (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:14
Τον κίνδυνο καθυστερήσεων στις αγροτικές ενισχύσεις λόγω ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ επισημαίνει με ερώτηση ο Β. Κόκκαλης
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.03.2026 | 23:19
Θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Ορφανών- Φύλλου με θύμα οδηγό μηχανής - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 08:51
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 09:39
Οι πληρωμές στους αγρότες που θα γίνουν έως τη Μεγάλη Πέμπτη-Τι θα πιστωθεί μετά το Πάσχα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 08:57
Πριν το Πάσχα η de minimis στη μηδική 30 εκατ. ευρώ διαβεβαιώνει ο Ανδριανός - ΒΟΛΟΣ | 26.03.2026 | 11:57
Βόλος: Τι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά που ξεκλήρισε οικογένεια – Κάηκαν ζωντανές μάνα και κόρη, σοβαρά τραυματίας ο γιος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.03.2026 | 12:27
Μαθητική πνοή στο αρχαίο θέατρο σήμερα-«Πρεμιέρα» με Αριστοφάνη για το Φεστιβάλ «Εφήβων Δρώμενα» (ΦΩΤΟ +video ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 10:03
Λάρισα: Ερωτήματα και ανησυχία μετά την κατάρρευση εκπαιδευτικού - ΕΛΛΑΔΑ | 26.03.2026 | 21:25
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Μάλγαρα – Κλειστή η εθνική οδός λόγω του πυκνού καπνού (video)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed