ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ε. Λιακούλη: «Υπερταμείο: Σκάνδαλο ολκής: Το 82,4% των ακινήτων που υποθηκεύθηκαν ήταν εξαιρετέα !
Πρώτα υποθηκεύθηκαν και μετά ξεκίνησε ο ..έλεγχός τους! Ακόμη το Υπουργείο ψάχνει να ταυτοποιήσει τα ακίνητα!»

Ε. Λιακούλη: «Υπερταμείο: Σκάνδαλο ολκής: Το 82,4% των ακινήτων που υποθηκεύθηκαν ήταν εξαιρετέα ! Πρώτα υποθηκεύθηκαν και μετά ξεκίνησε ο ..έλεγχός τους! Ακόμη το Υπουργείο ψάχνει να ταυτοποιήσει τα ακίνητα!»
Αποκαλυπτικός ήταν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, σε σχέση με τα ακίνητα που δεσμεύθηκαν με απόφαση του πρώην Υπουργού Οικονομικών, κ. Τσακαλώτου από το Υπερταμείο, για 99 χρόνια, αφού επιβεβαίωσε ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ αποτέλεσε πραγματική «βόμβα» για τις επιλογές της πρώην ηγεσίας του Υπ.Οικ..
Ο Υφυπουργός Οικονομικών πιστοποίησε ότι από τα 10.119 ακίνητα , με εργώδη προσπάθεια του υπουργείου, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τα 9.176, ενώ 943 ακίνητα παραμένουν ακόμη, μη ταυτοποιημένα. Το σημαντικότερο, ωστόσο, στοιχείο της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια ήταν πως από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε 8.339 ακίνητα, δηλαδή ποσοστό 82,40% ήταν εξαιρετέα, που σημαίνει ότι δεν έπρεπε να υποθηκευτούν εξαρχής, αφού αφορούσαν ακίνητα αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλίτιδας ζώνης, περιοχών NATURA, υδροβιότοπων κ.λπ. σε όλη την Επικράτεια!
Από την πλευρά της, η βουλευτής Λάρισας τόνισε ότι «η Ιστορία, εκτός από δεινός κριτής, παράλληλα πολλές φορές κραυγάζει ή στην εκκωφαντική της σιωπή καγχάζει, όπως σήμερα». Σημείωσε επίσης πως σε μια εκκωφαντική σημειολογία της ημερομηνίας, σαν σήμερα, στις 19/6/2018, ο κ. Τσακαλώτος δέσμευε τα 10.119 ακίνητα σε όλη την χώρα.
Η Λαρισαία βουλευτής αναφέρθηκε στον αγώνα του Κινήματος Αλλαγής με ερωτήσεις, επερωτήσεις και προτάσεις νόμου, τόσο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, όσο και του πρώην βουλευτή, Ιωάννη Κουτσούκου, που έδωσε μάχη εμπροσθοφυλακής για το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, υπενθύμισε πως «Ο κ. Τσακαλώτος ποτέ δεν ήρθε να απαντήσει στη Βουλή ο ίδιος και ποτέ δεν απάντησε στις επανειλημμένες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αντί για αυτό, στην Υπουργική Απόφαση της ‘’μισής σελίδας’’ που τότε εξέδωσε, πρόσθεσε δεκάδες σελίδες με χιλιάδες ΚΑΕΚ - ‘’αριθμοποιημένα σανσκριτικά της υποτέλειας’’ - προκειμένου να μην καταλάβει κανείς ποτέ, ποια είναι τα ακίνητα αντιστοιχούν στα 511.357.451 τετραγωνικά μέτρα, που υποθηκεύτηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια, μεταξύ των οποίων και 22.601 τετραγωνικά μέτρα οικισμών. Επρόκειτο κυριολεκτικά για μια μνημειώδη συσκότιση!».
Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη πρόσθεσε πως «από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να ψελλίζει πως ‘‘σκοπίμως η ηγεσία του Υπ.Οικ. έκανε λάθος, προκειμένου να υπάρχουν πλημμέλειες, που θα ακύρωναν την διαδικασία από το ΣτΕ (!)’’, ισχυρισμός που ωστόσο καταρρίπτεται πλήρως, καθώς από το Δ’ τμήμα του ΣτΕ και τις αποφάσεις 929 έως 934 αποκαλύφθηκε ότι έγινε παρέμβαση του Υπερταμείου, υπέρ της απόφασης του κ. Τσακαλώτου...».
Σε ό,τι αφορά τα 157 ακίνητα του ν. Λάρισας, ο Υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «27 ΚΑΕΚ ήδη εξαιρέθηκαν από το Υπουργείο ως αρχαιολογικοί χώροι, δασικές εκτάσεις, τμήματα αιγιαλίτιδας ζώνης και περιοχές NATURA, 90 ΚΑΕΚ βρίσκονται αυτή την στιγμή σε επεξεργασία και από ό,τι φαίνεται και αυτά οδεύουν προς εξαίρεση, γιατί είναι παρόμοιας φύσης με τα ήδη εξαιρεθέντα ακίνητα, ενώ σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ακίνητα ο έλεγχος συνεχίζεται, καθώς ούτε το ίδιο το Υπ.Οικ. γνωρίζει σήμερα ποια είναι αυτά…».
Στην ερώτηση της Ευαγγελίας Λιακούλη για το ποιος είναι ο περαιτέρω σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αποδέσμευση τους από το Υπερταμείο, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε: «είμαστε αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε την επιστροφή τους στον κατάλληλο χρόνο, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, κάτι που ουδέποτε σχεδίασε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
Μετά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής της στην Ολομέλεια, η Ευαγγελία Λιακούλη σε σχετική δήλωση τόνισε, πως θα συνεχίσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για την ταυτοποίηση όλων των ακινήτων της Λάρισας, προκειμένου να παραδοθεί στους Λαρισαίους η λίστα της ντροπής, των 157 ακινήτων που δεσμεύθηκαν στο Υπερταμείο για 99 ολόκληρα χρόνια.
Ακολουθεί το video της συζήτησης στην Ολομέλεια:
https://youtu.be/YOuzH9xL4mk
- ΒΟΛΟΣ | 02.01.2026 | 19:50
Ερχεται η Βραδιά των Φαναριών στην παραλία του Βόλου – Μια ευχή στον ουρανό, μια συμβολική πράξη αγάπης - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 19:12
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας αποχαιρετά τον Αθανάσιο Τζιαφάλια, Επίτιμο Προϊστάμενο της Εφορείας. - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.01.2026 | 19:02
Καντερές: Η πιο ψυχρή εισβολή από το 2016 παραμονή και νέο έτος, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλία (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.01.2026 | 18:48
Παραδοχή καθυστέρησης πληρωμών αλλά και υπόσχεση για επιπλέον 160 εκατ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους από Κωστή Χατζηδάκη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.01.2026 | 18:42
Αγρότες: Τα σενάρια για «ολικό black out» σε δρόμους και λιμάνια – Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.01.2026 | 18:35
Με τη νεαρή πρωταθλήτρια Γεωργία Σιαβάλα ο Δήμαρχος Λαρισαίων - ΕΛΛΑΔΑ | 02.01.2026 | 18:32
Ξάνθη: 9χρονος ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικό που έσκασε στο χέρι του - Κινδυνεύει να χάσει την όρασή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 16:54
Κέλλας από ΠΓΝΛ και ΕΚΑΒ: Ορατή απο τους πολίτες, η αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας.
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 09:25
Τροχαίο με δύο τραυματίες έξω από το Μακρυχώρι Λάρισας το απόγευμα της πρωτοχρονιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:29
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:37
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο αρχαιολόγος Αθανάσιος Τζαφάλιας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:23
Πολικό ψύχος το πρωί της Παρασκευής στην Π.Ε. Λάρισας - Που έδειξε -8 βαθμούς Κελσίου! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.01.2026 | 09:52
Πληρωμή για 102 εκμεταλλεύσεις στη Θεσσαλία λόγω απώλειας εισοδήματος από την ευλογιά - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:19
Σκέψεις για καθοδο των τρακτέρ στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα-σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας (video) - ΒΟΛΟΣ | 02.01.2026 | 11:20
«Έβρεξε» πρόστιμα σε καταστήματα στον Βόλο- «Καμπάνα» 6000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα - ΕΛΛΑΔΑ | 02.01.2026 | 09:51
2 Ιανουαρίου: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ, τράπεζες και καταστήματα










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed