ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Σταγιάτες: Ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ Α.Μπέου και κατοίκων του χωριού
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη -όπως λένε- ιδιωτικοποίηση του νερού

Ένταση επικρτάτησε σήμερα το μεσημέρι στις Σταγιάτες Πηλίου μεταξύ κατοίκων και του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για το θέμα του νερού. Ο κ. Μπέος πήγε στο χωριό συνοδεία αστυνομικών, στελεχών του δήμου και ζήτησε από τους κατοίκους να σεβαστούν τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με το θέμα της υδροδότησης του χωριού.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη -όπως λένε- ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ απαιτούν να υδροδοτείται η περιοχή τους από την τοπική πηγή “Κρύα βρύση”, η οποία όμως σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ είναι μολυσμένη.
Οι κάτοικοι του φώναζαν ότι είναι ανεπιθύμητος και χτύπησαν τις καμπάνες του χωριού για να συγκεντρωθεί ο κόσμος στην πλατεία. Όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, κάτοικος της περιοχής, “Εμείς του διαμηνύσαμε ότι είναι ανεπιθύμητος γιατί έχει βλάψει το χωριό, πήγε κόσμος στα δικαστήρια, μας έκοψε την υδροδότηση από την πηγή Κρύα Βρύση.
Στη συνέχεια συνοδεία της αστυνομίας στελέχη της δημοτικής αρχή άλλαξαν τις κλειδαριές στο παλιό δημοτικό σχολείο και στο πολιτιστικό κέντρο που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για εκδηλώσεις τους με τη δημοτική αρχή να τους κατηγορεί ότι έχουν κάνει κατάληψη.

Ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε από το χωριό λίγη ώρα αργότερα, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα αποκαθήλωσε τις μαύρες σημαίες που έχουν υψώσει κάτοικοι της περιοχής.“Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε μια χούφτα μπαχαλάκηδες να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους. Τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές έχουν ημερομηνία λήξης και η Δημοτική Αρχή κι εγώ θα επιβάλλουμε τη νομιμότητα όχι μόνο στις Σταγιάτες, αλλά και όπου αλλού εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα από ακραία στοιχεία”
Με την κατηγορηματική αυτή δήλωση ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος έδωσε το στίγμα της επίσκεψής του σήμερα στις Σταγιάτες, όπου επιθεώρησε τα κτήρια που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας αφού έχουν καταληφθεί από άτομα κατά των οποίων ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις και χρησιμοποιούνται για αλλότριες χρήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέος που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, κ Αθαν. Μπόγκα και συνεργάτες του, και είχε έντονο διάλογο με μια μικρή ομάδα κατοίκων, ανέφερε ακόμη:
“Είμαστε εδώ στο όμορφο παραδοσιακό χωριό των Σταγιατών, που δυστυχώς κάποια ακραία στοιχεία το θεωρούν ιδιοκτησία τους. Εχουν αποκλείσει από το γραφείο του τον πρόεδρο κ. Μπόγκα, που οι κάτοικοι του χωριού τον εξέλεξαν, τον τρομοκρατούν, τον προπηλακίζουν με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να κάνει πέντε πράγματα για την περιοχή. Παράλληλα έχουν κάνει κατάληψη στο Μουσείο, που είναι για τους πολίτες
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αποκατασταθεί η έννομη τάξη. Υπάρχουν Νόμοι και Αρχές και αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να αυθαιρετούν και μάλιστα με θέματα όπως το νερό, που έχει να κάνει άμεσα με τη Δημόσια υγεία και συνιστά Δημόσιο Αγαθό. Είπα και σε πολίτες της περιοχής που με επισκέφθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ και υποστηρίζουν ότι έχουν αναλύσεις που δείχνουν ότι το νερό είναι καθαρό ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αντίθετα έδωσα εντολή άμεσα η ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε νέα ανάλυση του νερού από την πηγή των Σταγιατών, που βεβαίως θα γίνει από πιστοποιημένο από την Πολιτεία εργαστήριο και με την αυστηρή διαδικασία που προβλέπεται για τη δειγματοληψία και την μεταφορά και όχι όπως τύχει και από όποιο τύχει, χωρίς να γνωρίζει κανείς.
Σήμερα καθαρίσαμε το γραφείο του Προέδρου από διάφορα αντικείμενα που έχουν αφεθεί εκεί, αντίθετα στο Μουσείο έχει γίνει κατάληψη από καμιά 20 άτομα. Θα αλλάξουμε τις κλειδαριές και αν συνεχίσουν να παρανομούν υπάρχουν οι αναφορές και το αυτόφωρο. Ας το καταλάβουν όλα αυτά είναι ιδιοκτησία της πόλης, δεν τους ανήκει τίποτα.
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 23:14
Τέθηκαν οι στόχοι από το Επιμελητήριο Λάρισας στην κοπή της πίτας- Κουρέτας: μοναδικά τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.01.2026 | 20:26
Πλήρωσε την αστοχία του στις βολές ο ΑΣΚ κι έχασε από την ΑΕΚ (71-79) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:21
Υπέρβαση ορίων συγκέντρωσης αέριων ρύπων στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 17.01.2026 | 19:17
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς σε 8 χώρες της Ευρώπης επειδή δεν στηρίζουν το πλάνο του για τη Γροιλανδία - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:11
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Θεός ζητά την αγάπη της καρδιάς μας» - Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:05
Σοβαρές ενστάσεις για τη Δράση μείωσης αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες θέτει ο Βασίλης Κόκκαλης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.01.2026 | 19:01
Αγρότες: Δυσπιστία για τη συνάντηση της Δευτέρας – Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Μητσοτάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 18:56
Ε.Λιακουλη : «Απαράδεκτες οι σκέψεις για κλείσιμο των ΕΛΤΑ σε Φάρσαλα και συνολικά στο νομό »
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 12:01
Τακούδης: «Κλειδώνουν» οι χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας - Τρίτη προς Τετάρτη χιόνι και μέσα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 17.01.2026 | 09:35
Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:40
Δύσκολες ώρες για τον «στρατηγό» του μπλόκου της Νίκαιας Ρίζο Μαρούδα-απεβίωσε ο πατέρας του - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:45
Βαρύ πένθος για το Ρίζο Μαρούδα- «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Κυριαζής Μαρούδας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:46
«Κόμματα μακριά από τα μπλόκα» – Ηχηρή παραίτηση Ιορδάνη Ιωαννίδη από το μπλόκο Νίκαιας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 15:01
Ιωαννίδης Ιορδάνης: «Πάω στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των αγροτών»

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
