ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Επιπλέον μέτρα στήριξης για το γαλλικό κρασί εν μέσω κρίσης
με προϋπολογισμό 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Η γαλλική κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά πως στηρίζει έμπρακτα ένα από τα πλέον σημαντικά εθνικά και εξαγώγιμα προϊόντα της, το γαλλικό κρασί, ανακοινώνοντας επιπλέον μέτρα στήριξής του. Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έρχονται να προστεθούν στο αρχικό νομοσχέδιο της 11ης Μαΐου με προϋπολογισμό 140 εκατομμυρίων ευρώ.
Εκείνο το νομοσχέδιο αφορούσε στην εκπόνηση πλάνου και στην οικονομική στήριξη του για απόσταξη του αδιάθετου κρασιού, με σκοπό την παραγωγή κυρίως αντισηπτικού υδροαλκοολικού διαλύματος. Οι υπολογισμοί αναφέρουν πως θα διατεθούν περίπου δύο εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού, με μέση τιμή πώλησης τα 70 ευρώ ανά εκατόλιτρο.

Επιπροσθέτως, το νομοσχέδιο εκείνο περιλάμβανε απαλλαγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα αίτησης για το επονομαζόμενο ταμείο αλληλεγγύης, το οποίο περιλαμβάνει δάνειο με κρατικές εγγυήσεις και αναβολές φόρων και κοινωνικών πληρωμών.
Έντονη κριτική όμως είχε εκφρασθεί για την απουσία εναλλακτικού σχεδίου στήριξης για τις επιχειρήσεις που δεν επιθυμούν να διαθέσουν το γαλλικό κρασί τους προς απόσταξη. Ως απάντηση σε αυτές τις φωνές φαίνεται πως ήρθαν τα επιπλέον μέτρα στήριξης της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα νέα μέτρα υπόσχονται στους παραγωγούς επιπλέον κεφάλαια 30 εκατομμυρίων ευρώ, 15 από τα οποία θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού καθεστώτος αποθεματοποίησης του αδιάθετου κρασιού, το οποίο θα μπορεί να καλύψει δύο εκατομμύρια εκατόλιτρα όγκου.
Από αυτά τα 30 εκατομμύρια, τα πέντε θα ενισχύσουν το αρχικό νομοσχέδιο για την απόσταξη, αυξάνοντας την τιμή διάθεσης για το γαλλικό κρασί με ΠΟΠ και ΠΓΕ στα 78 ευρώ ανά εκατόλιτρο. Τα αποστακτήρια θα λάβουν ένα συνολικό πακέτο δέκα εκατομμυρίων ευρώ και θα πληρώνονται 40 ευρώ για κάθε εκατόλιτρο καθαρής αλκοόλης που θα παράγουν.
Τέλος, με τα νέα μέτρα, ανακοινώθηκε πως πλέον θα εντάσσονται όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν σοβαρά από την κρίση του COVID (και όχι μόνο οι μικρές και μικρομεσαίες) σε πλήρη απαλλαγή από τις εισφορές κοινωνικής αλληλεγγύης.
Γιαννης Κοροβεσης•News
- ΕΛΛΑΔΑ | 01.01.2026 | 19:11
Νέα εποχή από σήμερα για τα πειθαρχικά των δημοσίων υπαλλήλων - ΕΛΛΑΔΑ | 01.01.2026 | 19:07
Τροχαίο με δυο τραυματίες στην Εθνική Οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης στο ρεύμα προς Λαμία - ΔΙΕΘΝΗ | 01.01.2026 | 19:00
Κραν Μοντανά: 47 νεκρούς επιβεβαιώνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών - Νέα στοιχεία - ΕΛΛΑΔΑ | 01.01.2026 | 18:41
Πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 12:08
Αρκετά χιόνια ακόμη και τα πεδινά και κρύο προβλέπει για τον Ιανουάριο ο Φάνης Χατζηγρίβας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.01.2026 | 11:05
Σε ποια ζώδια θα μπει το 2026 με το δεξί: Οι τυχεροί του νέου έτους - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 08:59
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 07:38
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό ψύχος-εξπρές -Καρδίτσα ,Τρίκαλα με χιόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 10:47
Με πληρωμές σε αγροτικό πετρέλαιο και υπόλοιπα Μέτρου 23 ανά 15ήμερο μπαίνει το 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 09:55
Χιονόνερο με αραιές νιφάδες στη Λάρισα- πολικές θερμοκρασίες- χιονίζει στα ορεινά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 09:42
Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία το 2025 (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 14:14
ΟΠΕΚΕΠΕ τέλος από αύριο, ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ -Ποιες Διευθύνσεις δημιουργούνται










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed