ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη στην Τουρκία: Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις
Yπάρχει ισονομία στη Θράκη- o διάλογος μπροστά στις κάμερες

Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός συναντώνται στο Προεδρικό Μέγαρο
Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με φόντο τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις τουρκικές προκλήσεις και για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ο διάλογος Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έχει ως εξής:
Κυρ. Μητσοτάκης: «Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση.
Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε».
Κατ. Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής.
Κυρ. Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».
Η συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαραπούλου έγινε στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ο οποίος κρατώντας χάρτες με τα σημεία στα οποία θα κάνει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, τόνισε προκλητικά πως οι ενέργειες της χώρας του είναι σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο!
«Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια», δήλωσε επίσης στο τουρκικό κανάλι 24 ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας έμμεσα στο αυστηρό μήνυμα που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία.
Ο Τσαβούσογλου, στην ίδια τοποθέτηση, έδειξε και το χάρτη με τις περιοχές στις οποίες ζητείται άδεια για έρευνες και γεωτρήσεις, στα ανατολικά των ελληνικών νησιών. Δείτε τους χάρτες που παρουσίασε:


Νέο μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο
Στο μεταξύ, παράλληλα με τις απειλές της Άγκυρας για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις στο Αιγαίο.
Ειδικότερα σήμερα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16, δύο CN-235 και ένα ελικόπτερο, προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις και έξι παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Μάλιστα σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες. Σημειώνεται ότι δύο από τα παραπάνω αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Στην Τουρκία την Πέμπτη ο Αλ Σάρατζ
Τέλος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την Τουρκία, στην γειτονική χώρα φτάνει αύριο ο Πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγιεζ Αλ Σαρατζ για επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα είναι η στήριξη που προσφέρει η Τουρκία ενάντια στον στρατάρχη Χαφτάρ καθώς και οι «εργασίες» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
- ΕΛΛΑΔΑ | 09.02.2026 | 10:19
Άρτα: Θλίψη για την 35χρονη νηπιαγωγό που πέθανε 20 ημέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 10:11
Στο εδώλιο 8 υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης, του ΤΟΕΒ και της Περιφέρειας για άδειες φωτοβολταϊκών - ΒΟΛΟΣ | 09.02.2026 | 09:56
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία στον Βόλο-απουσίαζε η ηλικιωμένη ένοικος - ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 09:50
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 09.02.2026 | 09:39
Βιολάντα: «Μύριζε σαν γκάζι, ήταν πολύ έντονο» – Πάνω από 25 καταθέσεις εργαζομένων του εργοστασίου - ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 09:33
Τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας σήμερα το απόγευμα - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 20:54
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είχε ατύχημα στο Μιλάνο και χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.02.2026 | 20:48
Τρίκαλα: Συνελήφθησαν τρεις περιπτεράδες για πώληση τσιγάρων σε ανήλικους
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 10:12
Εφάπαξ επιδότηση 20.000 ευρώ για τις μικρές εκμεταλλεύσεις σε ειδικό πρόγραμμα - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 09:52
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 08.02.2026 | 20:34
Συναγερμός στον Βόλο: Κόλαση φωτιάς πίσω από τον Άγιο Κωνσταντίνο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 16:42
Λακωνία: Προσπάθησαν να αποκρύψουν εργατικό δυστύχημα μεταφέροντας αλλού τη σορό – Μία σύλληψη - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 15:17
Τραγωδία στην Άρτα: Πέθανε 35χρονη μητέρα λίγες ημέρες αφού γέννησε το δεύτερο της παιδί - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 10:55
Τακούδης: Βελτιωμένη η εικόνα στη Θεσσαλία για το διήμερο Δευτέρα, Τρίτη κυρίως ως προς την ένταση των ανατολικών ανέμων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 09:33
Καιρός: Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 12:02
Έρχεται νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες συνομιλίες και πολιτικά ονόματα στον φάκελο



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed