ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παρέμβαση στο Δασαρχείο Καρδίτσας για τα αιολικά, μαζική επίσκεψη στον Τύμπανο την Κυριακή!
Από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα αιολικά στα Αγραφα”

Ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν εργασίες για την κατασκευή αιολικών πάρκων στον Τύμπανο (οι οποίες σταμάτησαν μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και παρεμβάσεις του κόσμου), το πρωί της Παρασκευής η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα αιολικά στα Αγραφα” πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δασαρχείο Καρδίτσας.
Ο λόγος της παρέμβασης αφορά στην έγκριση που έδωσε το Δασαρχείο, πριν λίγες ημέρες, για την διενέργεια ερευνητικών μετρήσεων σε ιδιωτική εταιρία η οποία σχεδιάζει να κατασκεύασει δύο αιολικά πάρκα στις θέσεις “Γραμμένη – Τούρλα – Καρνόπι” και “Μίχος – Βοϊδολίβαδο – Απέλινα” αντίστοιχα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.
Πρόκειται για τη δημόσια και δασικού χαρακτήρα έκταση 14,5 στρεμμάτων στη θέση “Παλούκια” στο Καροπλέσι του Δήμου Καρδίτσας.
Συμπεριλαμβάνεται ο χώρος, σ’ αυτόν που η Επιτροπή Δημοπρασιών του Δήμου Καρδίτσας παραχώρησε με την έντονη κατακραυγή και της κοινωνίας της Καρδίτσας, αλλά τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεν εγκρίθηκαν ακόμη από την οικονομική επιτροπή μετά τις μαζικές παρεμβάσεις και την αντίδραση του κόσμου στο Δημαρχείο!
Παρόλα αυτά, το Δασαρχείο Καρδίτσας, που υποτίθεται είναι ο θεματοφύλακας των δασικών εκτάσεων της περιοχής, έδωσε έγκριση.
Οι εξηγήσεις που έδωσε η διευθύντρια του Δασαρχείου (η κ. Δασάρχης απουσίαζε), ήταν ότι όλα έγιναν με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς! Τα μέλη της συνέλευσης τόνισαν πως πέρα από το γεγονός ότι κι αυτό αμφισβητείται εντόνως, κανένας νόμος και κανένας κανονισμός δεν ιεραρχείται πάνω από το δημόσιο συμφέρον.

Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και σχετικές καταγγελίες απο πολίτες και απο διάφορες συλλογικότητες που ζητούν να διερευνηθεί ο τρόπος που δόθηκε άδεια από το δασαρχείο.
Από τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο η ΑΠΑΙΤΗΣΗ να σταματήσει ΑΜΕΣΑ οποιαδήποτε διευκόλυνση σε ιδιώτες εργολάβους και έγινε σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η καταπάτηση και η εκμετάλλευση ελεύθερης γης!
Στο μεταξύ την Κυριακή διοργανώνεται μεγάλη και μαζική επίσκεψη στον Τύμπανο και στη θέση που σχεδιάζεται η τοποθέτηση αιολικών όπου προσφάτως ξεκίνησαν εργασίες απο μηχανήματα (ΦΩΤΟ).


- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.12.2025 | 09:22
Η ΚΥΑ για το φυτικό κεφάλαιο στη Θεσσαλία για τις ζημιές από το «Ντάνιελ» - τα ποσά ανά καλλιέργεια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.12.2025 | 09:13
Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.12.2025 | 09:04
Αγωνία για 11 οικογένειες στην Ελλάδα με παιδιά από το σπέρμα του Δανού δότη - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 12.12.2025 | 20:11
Θεσσαλικό Θέατρο: Με τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου γιορτάζει μισό αιώνα ζωής - ΒΟΛΟΣ | 12.12.2025 | 20:01
Απάντηση της προϊσταμένης Μάγδας Ηλιδάκη στον δήμαρχο Βόλου για τον έλεγχο στην εξέδρα της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 19:50
Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.12.2025 | 19:41
Ο Ανδρουλάκης διέγραψε τον κουμπάρο του: Τον είχε επαναφέρει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τον είχε διώξει η Φώφη Γεννηματά το 2019 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.12.2025 | 19:05
ΥΠΑΑΤ: 96 εκατ. ευρώ για μείωση αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες-37.1 εκατ. ευρώ για βαμβάκι
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 09:37
Θλίψη στην Kαρυά Ελασσόνας: 43χρονος «έφυγε» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 15:21
Τραγωδία στο κέντρο της Λάρισας – Νεκρός 54χρονος μετά από πτώση από ταράτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 09:33
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΒΟΛΟΣ | 12.12.2025 | 11:18
Θρήνος στον Βόλο- Έφυγε από τη ζωή 21χρονος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.12.2025 | 11:23
Τα χωριά της Θεσσαλίας «πονάνε»: Ένα απέραντο… σφαγείο, ούτε κέφι ούτε λεφτά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.12.2025 | 09:53
Καταργείται η βασική και αναδιανεμητική από το 2028. Από 14 έως 24 ευρώ η επιδότηση στο στρέμμα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 09:28
Στο κέντρο της Λάρισας στα βουλευτικά γραφεία το απόγευμα με τρακτέρ οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 17:59 | video
Οι αγρότες πέταξαν άχυρα έξω από τα γραφεία των τριών κυβερνητικών βουλευτών στη Λάρισα










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed