ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παρέμβαση στο Δασαρχείο Καρδίτσας για τα αιολικά, μαζική επίσκεψη στον Τύμπανο την Κυριακή!
Από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα αιολικά στα Αγραφα”

Ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν εργασίες για την κατασκευή αιολικών πάρκων στον Τύμπανο (οι οποίες σταμάτησαν μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και παρεμβάσεις του κόσμου), το πρωί της Παρασκευής η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα αιολικά στα Αγραφα” πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δασαρχείο Καρδίτσας.
Ο λόγος της παρέμβασης αφορά στην έγκριση που έδωσε το Δασαρχείο, πριν λίγες ημέρες, για την διενέργεια ερευνητικών μετρήσεων σε ιδιωτική εταιρία η οποία σχεδιάζει να κατασκεύασει δύο αιολικά πάρκα στις θέσεις “Γραμμένη – Τούρλα – Καρνόπι” και “Μίχος – Βοϊδολίβαδο – Απέλινα” αντίστοιχα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.
Πρόκειται για τη δημόσια και δασικού χαρακτήρα έκταση 14,5 στρεμμάτων στη θέση “Παλούκια” στο Καροπλέσι του Δήμου Καρδίτσας.
Συμπεριλαμβάνεται ο χώρος, σ’ αυτόν που η Επιτροπή Δημοπρασιών του Δήμου Καρδίτσας παραχώρησε με την έντονη κατακραυγή και της κοινωνίας της Καρδίτσας, αλλά τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεν εγκρίθηκαν ακόμη από την οικονομική επιτροπή μετά τις μαζικές παρεμβάσεις και την αντίδραση του κόσμου στο Δημαρχείο!
Παρόλα αυτά, το Δασαρχείο Καρδίτσας, που υποτίθεται είναι ο θεματοφύλακας των δασικών εκτάσεων της περιοχής, έδωσε έγκριση.
Οι εξηγήσεις που έδωσε η διευθύντρια του Δασαρχείου (η κ. Δασάρχης απουσίαζε), ήταν ότι όλα έγιναν με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς! Τα μέλη της συνέλευσης τόνισαν πως πέρα από το γεγονός ότι κι αυτό αμφισβητείται εντόνως, κανένας νόμος και κανένας κανονισμός δεν ιεραρχείται πάνω από το δημόσιο συμφέρον.

Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και σχετικές καταγγελίες απο πολίτες και απο διάφορες συλλογικότητες που ζητούν να διερευνηθεί ο τρόπος που δόθηκε άδεια από το δασαρχείο.
Από τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο η ΑΠΑΙΤΗΣΗ να σταματήσει ΑΜΕΣΑ οποιαδήποτε διευκόλυνση σε ιδιώτες εργολάβους και έγινε σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η καταπάτηση και η εκμετάλλευση ελεύθερης γης!
Στο μεταξύ την Κυριακή διοργανώνεται μεγάλη και μαζική επίσκεψη στον Τύμπανο και στη θέση που σχεδιάζεται η τοποθέτηση αιολικών όπου προσφάτως ξεκίνησαν εργασίες απο μηχανήματα (ΦΩΤΟ).


- ΔΙΕΘΝΗ | 14.12.2025 | 22:51
Πατέρας και γιος οι δράστες του μακελειού στο Σίδνεϊ -Σκότωσαν 15 άτομα σε εβραϊκή γιορτή - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.12.2025 | 22:01
Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 19:55
Στο μπλόκο της Νίκαιας η Κωνσταντοπούλου: Αξιοπρεπής η απόφασή τους να μην ενδώσουν στην κοροϊδία - ΔΙΕΘΝΗ | 14.12.2025 | 19:50
Σίδνεϊ: Επί 10 λεπτά πυροβολούσαν ανενόχλητοι οι μακελάρηδες -Πώς ένας ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ έσωσε δεκάδες ανθρώπους - ΕΛΛΑΔΑ | 14.12.2025 | 18:52
«Βόμβα» στη showbiz: Έρχεται καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση κατά κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή - ΕΛΛΑΔΑ | 14.12.2025 | 18:50
Τραγική κατάληξη: Πέθανε ξαφνικά ο άνδρας που γρονθοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου - ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 18:41
“Έφυγαν” από τη ζωή οκτώ Λαρισαίοι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 14.12.2025 | 18:34
Απόλυτα πετυχημένο το 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Καρδίτσα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 13:11
Θλίψη στη Λάρισα: -Έφυγε από τη ζωή 54χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 18:41
“Έφυγαν” από τη ζωή οκτώ Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 13:54
Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας -τρακτερ αύριο στα δικαστήρια και στη συνέχεια κλείσιμο στις σήραγγες Τεμπών! - ΤΡΙΚΑΛΑ | 14.12.2025 | 11:01
Σοκ στη Φαρκαδόνα: Νεκρός βρέθηκε 55χρονος στο σπίτι του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.12.2025 | 18:05
Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: «Αυτά είναι τα αιτήματα των παραγωγών που στείλαμε στον πρωθυπουργό» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 14.12.2025 | 17:44
Πολύτιμη νίκη για την Αναγέννηση που επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) - ΕΛΛΑΔΑ | 14.12.2025 | 18:50
Τραγική κατάληξη: Πέθανε ξαφνικά ο άνδρας που γρονθοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.12.2025 | 12:53
Παιχνίδι επικοινωνιακής επικρατησης αγροτών- κυβέρνησης με... φόντο τα Χριστούγεννα










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed