ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Λιακούλη: «Η κ. Βαγενά προφανώς ντρέπεται…»
Απάντηση στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Ανταπαντά στην ανακοίνωση της κ. Άννας Βαγενά η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σέβομαι την κ Βαγενά ως άνθρωπο και ως ηθοποιό. Έχω την προσωπική μου άποψη για την σχέση της με την πολιτική και το νομό μας και την κρατώ για τον εαυτό μου .
Φαίνεται όμως ότι θίχτηκε η κ Βαγενά (ή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα), από ερώτησή μου – που σήμερα υιοθετείται από ολόκληρο το Κίνημα Αλλαγής – και με την οποία, μετά από σχετική πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώ από την κυβέρνηση την άμεση επιστροφή των 157 ακινήτων του ν. Λάρισας, όπως και των 10.119 δημόσιων ακινήτων σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, από το κατάπτυστο και δείγμα υπέρτατου ραγιαδισμού, υπερταμείο.
Το ίδιο, διαβόητο υπερταμείο, στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε την υποθήκευση όλης της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές, και που εξειδικεύθηκε με τον εφαρμοστικό νόμο 4389/2016 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του τρίτου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Θίχτηκε η κ. Βαγενά για όλα αυτά που…ψήφισε και εξέδωσε «πύρινη» ανακοίνωση εναντίον μου…
Είναι βέβαια γνωστό πως οι καλλιτέχνες, συνήθως διακρίνονται για τον συναισθηματισμό τους.
Το κατανοώ και μου αρέσει αυτό.
Αλλά στις θεατρικές παραστάσεις .
Ο συναισθηματισμός είναι πολλές φορές κακός σύμβουλος σε έναν χώρο, όπως η πολιτική, που απαιτείται η γνώση , η λογική, αλλά κυρίως η ιστορική μνήμη.
Και στην πολιτική οι «αρετές της τέχνης» πολλές φορές μετουσιώνονται με άσχημο τρόπο: παραμορφώνουν την εικόνα, επιτρέπουν καραμπινάτες αντινομίες, καλύπτουν λογικά χάσματα και πάνω από όλα αρέσκονται στις βολικές αποσιωπήσεις.
Την «οργισμένη της αντίδραση» δεν μπορώ να την εξηγήσω αλλιώς, από το να της δικαιολογήσω ότι :
Η κ. Βαγενά προφανώς ντρέπεται, για όλα όσα η ίδια και οι συνάδελφοί της ψήφισαν τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής τους μαζί με τους ΑΝΕΛίτες, τους ακραίους συντηρητικούς πολιτικούς συνεταίρους τους.
Η κ Βαγενά προφανώς ντρέπεται , για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 ολόκληρα χρόνια. Για αυτό και αντέδρασε με τέτοιον τρόπο. Εφαρμόζει το παλιό «η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση»
Ωστόσο όμως , αποσιωπά και ξεχνά ότι η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση των ακινήτων δεν πρωτο-διατυπώθηκε το 2015. Είχε γίνει προσπάθεια επιβολής της και την περίοδο 2009 – 2012, αλλά απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Εν αντιθέσει βέβαια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που από το “Go back Angela Merkel!” διολίσθησε πολύ γρήγορα στην άνευ όρων υποταγή. Για να μην θυμηθούμε τα δημοψηφίσματα και το Βατερλό τους ….
Και το σπουδαιότερο:
Η κ. Βαγενά μαζί με ολόκληρη την παράταξή της αποκρύπτει το ποιος πραγματικά πτώχευσε την χώρα, που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του. Τα μέλη των οποίων ακόμη η ίδια και η παράταξή της υπερασπίζονται στη Βουλή, όπως στην υπόθεση Novartis, μιας και θεωρούν ότι η «Καραμανλική συνιστώσα» της ΝΔ, αποτελεί μια ιδιότυπη «πέμπτη φάλαγγά» τους.
Η κ. Βαγενά δεν μπορεί ή δεν θέλει , ακόμη και μετά από 10 χρόνια να διαχωρίσει ότι η πτώχευση έφερε το Μνημόνιο, κι όχι το Μνημόνιο την πτώχευση.
Ας κάνει τον κόπο λοιπόν, μια και έχει τη δύναμη της βαθιάς παρατήρησης και ανάλυσης …λόγω τέχνης, να μιλήσει για την «ταμπακιέρα»:
Στηρίζει ακόμη την απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να υποθηκεύσουν τη δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια με μια απόλυτα παράνομη απόφαση, όπως λέει το ΣτΕ ;
Συμφωνεί να μείνουν τα ακίνητα της χώρας υποθηκευμένα στο υπερταμείο ή να επιστρέψουν στον ελληνικό λαό ;
Μας καλεί να αντιδράσουμε στην απόφαση του ΣτΕ, που κήρυξε παράνομη την απόφαση του υπουργού Οικονομικών της παράταξής της και δικαιώνει τους δημάρχους που προσέφυγαν;
Τι θέλει η ίδια ; Να μην κάνουμε ενέργειες;
Να αφήσουμε υποθηκευμένα τα 157 ακίνητα του νομού Λάρισας στο υπερταμείο;
Τι επιτέλους μας λέει, αν λέει;»
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 14:22
Τι «βλέπουν» για τα αίτια της φονικής έκρηξης με τις 4 νεκρές στη Βιολάντα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 14:11
Εικόνες από drone δείχνουν την καταστροφή μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 14:04
Τσίπρας για τραγωδία στα Τρίκαλα: «Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν για μεροκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 13:56
Βιολάντα: Λαμβάνουν δείγματα DNA από συγγενείς για να ταυτοποιήσουν τις σορούς των νεκρών εργατριών στο εργοστάσιο - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 13:50
Συνέδριο Αειφορικής και Βιώσιμης Γεωργίας στη Λάρισα την Πέμπτη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.01.2026 | 12:28
Δέσμευση περιουσιών σε υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12 - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.01.2026 | 11:43
Επιδότηση 50 ευρώ το στρέμμα για μικρούς καλλιεργητές και χωρίς ελέγχους αντικαθιστά την άμεση ενίσχυση - ΛΑΡΙΣΑ | 25.01.2026 | 09:35
Γαμπρός πήγε να παντρευτεί με πομπή από τρακτέρ σε χωριό της Λάρισας! – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:47
Τρίκαλα: Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο - Ακόμη μία αγνοείται(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:46
Τρίκαλα: Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ – Αγωνία για πέντε αγνοούμενους - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:26
Στις φλόγες η μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» στα Τρίκαλα -Ακούστηκε έκρηξη πριν τη φωτιά, αγνοούνται πέντε εργαζόμενες (ΦΩΤΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
