ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για αποφάσεις του ΣτΕ για μεταβιβάσεις ακινήτων στο «Υπερταμείο»
¨ηταν ο πρώτος δήμος που είχε αντιδράσει στην απόφαση

Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για αποφάσεις του ΣτΕ
για μεταβιβάσεις ακινήτων στο «Υπερταμείο»
Οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνονται οι αποφάσεις με τις οποίες μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα του Δημοσίου στο λεγόμενο «Υπερταμείο» και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αποτελεί τη συνέχεια μιας μεγάλης προσπάθειας φορέων της Αυτοδιοίκησης να αποτρέψουν την μεταβίβαση σημαντικών ακινήτων σε όλη την χώρα.
Ως γνωστόν, το θέμα είναι ανακύψει τον Σεπτέμβριο του 2018 με λίστα ακινήτων σε όλη τη χώρα να μεταβιβάζονται στο «Υπερταμείο» στην οποία περιλαμβάνονταν ακόμα και αρχαιολογικά μνημεία παρά τις αντίθετες σχετικές προβλέψεις του σχετικού νόμου.
Η αντίδραση του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής ήταν άμεση, Με δηλώσεις του ο δήμαρχος είχε ταχθεί κατά της απόφασης μεταβίβασης σημαντικών ακινήτων στην πόλη, ενώ σε άμεσο έλεγχο που έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου κατεγράφησαν 47 ακίνητα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Λάρισας.
Επίσης, σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητήσει να μην μεταβιβαστούν στο ΕΤΑΔ κανένα από τα παραπάνω 47 ακίνητα, σε σύνολο 121 ακινήτων που βρίσκονταν στα όρια του Δήμου μας.
Μάλιστα, ο Δήμος Λαρισαίων ήταν ο πρώτος Δήμος στην χώρα που προέβη σε ενέργειες και έστειλε έγκαιρα την σχετική λίστα με τα ακίνητα που έπρεπε να εξαιρεθούν, στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
Πράγματι, λίγο καιρό αργότερα ακολούθησε η ονομαστική εξαίρεση από τη λίστα μεταβίβασης όλων των σημαντικών ακινήτων που περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα γεγονός που καταδεικνύει ότι η αρχική προσέγγιση του Υπουργείου Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν τουλάχιστον πρόχειρη.
Σήμερα με την απόφαση του ΣτΕ το ΕΤΑΔ οφείλει να αποδεσμεύσει όλα τα ακίνητα δικαιώνοντας τις κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμος Λαρισαίων, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει μαζί με τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης όπου χρειαστεί.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 11:20
Καμπανάκι από Κουρέτα για σημαντικές υπερβάσεις στην ατμόσφαιρα στις 4 θεσσαλικές πόλεις - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 10:00
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 09:57
Τέσσερις τραυματίες από τροχαίο στο Πολυδάμειο Φαρσάλων- αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.01.2026 | 09:54
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - ΒΟΛΟΣ | 09.01.2026 | 09:52
Επαναλειτουργούν τα δρομολόγια υπεραστικού ΚΤΕΛ από Βόλο - ΕΛΛΑΔΑ | 09.01.2026 | 09:50
Θυελλώδεις άνεμοι και έντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία – Έπεσαν κολώνες και δέντρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 09:46
Μια Θεσσαλία να την πιεις στο ποτήρι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 09:39
Φάνης Τακούδης: Έρχονται χιόνια από Σάββατο και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στη Θεσσαλία
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.01.2026 | 09:34
Τακούδης: Χιόνια στα ορεινα Τρικάλων και στο Πήλιο Κυριακή- μέχρι μείον 10 οι ελάχιστες θερμοκρασίες - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 09:38
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 08.01.2026 | 09:45
Βόλος: Νεαρός κυκλοφορούσε γυμνός στο κέντρο της πόλης «τραβώντας» πάνω του τα βλέμματα των περαστικών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.01.2026 | 17:21
Αποδέχονται την συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη οι αγρότες -Ανοίγουν αύριο οι δρόμοι με τα τρακτερ στην άκρη - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 14:54
Για 48 ώρες ο αποκλεισμός στα Τέμπη -θα ανάψουν φωτιές τη νύχτα- επιμένουν για συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ+ video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 13:37
Έκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη οι αγρότες και καίνε άχυρα στην είσοδο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 11:31
Ξεκίνησαν τα τρακτερ από το μπλόκο Νίκαιας για τον αποκλεισμό των σηράγγων στα Τέμπη (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.01.2026 | 16:41
Σε συζήτηση με ανοιχτούς δρόμους καλεί η κυβέρνηση τους αγρότες-κλείνουν στις 5 τον παράδρομο προς Ελασσόνα

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed