ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Άννα Βαγενά εναντίον Ευαγγελίας Λιακούλη για το υπερταμείο ΤΑΙΠΕΔ
Η κόντρα των δύο βουλευτών της Λάρισας

«Απάντηση της Άννας Βαγενά στη δημόσια παρέμβαση της βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛ. Ευαγγελίας Λιακούλη σχετικά με το Υπερταμείο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις παρεμβάσεις των συναδέλφων βουλευτών και σέβομαι τη γνώμη όλων. Όμως, κάποιες εκφράσεις είναι πολύ βαριές για να μένουν αναπάντητες.
Αναφέρομαι στη δημόσια τοποθέτηση της συναδέλφου κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με τη δέσμευση δημόσιων ακινήτων στο Υπερταμείο επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στους απαράδεκτους, κατά τη γνώμη μου, χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, όπως «πολιτικά επαίσχυντα», «απόφαση υποτέλειας και ντροπής», «ανατριχιαστικό, πρωτοφανή ραγιαδισμό».
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί θα πρέπει μάλλον να επιστραφούν στη δική της παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία του με τη ΝΔ, γιατί ήταν ακριβώς αυτοί που μας έβαλαν «εν μία νυκτί» στα μνημόνια και που ανάγκασαν τη χώρα να σέρνεται επί δέκα χρόνια χωρίς καμία εθνική αξιοπρέπεια, ζητιανεύοντας στα ταμεία των ισχυρών.
Μιλάει η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. για ραγιαδισμό. Και δεν μας λέει ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Δεν μας λέει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015 παρέλαβε άδεια τα δημόσια ταμεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από τις κυβερνήσεις που υπέγραφαν απανωτά μνημόνια και έσφιγγαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της Τρόικας περιχαρείς. Από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ – επαναλαμβάνω - και της ΝΔ, που ευθύνονται για το έγκλημα του PSI, που αποδεκάτισε τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και που έπληξε ανεπανόρθωτα ολόκληρη την ελληνική οικονομία.
Όλα αυτά ήταν που ανάγκασαν την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υφίσταται εκβιασμούς κάθε φορά που έπρεπε να περάσει μία αξιολόγηση και να κάνει επώδυνους συμβιβασμούς, τους οποίους, όμως, ποτέ δεν έκρυψε από τον ελληνικό λαό. Έτσι κράτησε τη χώρα και την κοινωνία όρθια και στο τέλος με επιτυχία την έβγαλε από τα μνημόνια.
Δεν ήταν, επομένως, ο Τσακαλώτος που εν μια νυκτί υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία. Ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εν μια νυκτί μας έβαλε στα μνημόνια με όλες τις συνέπειες που υφιστάμεθα μέχρι και σήμερα.
Όσο για τα «ιερά και τα όσια», εάν εννοεί τους αρχαιολογικούς χώρους, η κ. Λιακούλη ξέρει πολύ καλά πως αυτοί έχουν εξαιρεθεί από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο. Αρκετά, λοιπόν, με τη σπέκουλα.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με την αγαπητή συνάδελφο, πλην όμως, μερικά πράγματα δεν γίνεται να μένουν αναπάντητα.
- ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 01:12
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι οι 3 νεαροί για τον θάνατο της Μυρτούς - ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 00:44
Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 23:34
Πήλιο: 35χρονος λήστεψε και απείλησε τους γονείς του - «Μου έκαναν μάγια και βουντού, είναι μασόνοι» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 23:17
Ivan Greko: Αναφέρθηκε στη φυλακή και την τραυματική εμπειρία του - «Οι χειρότερες είναι στη Λάρισα» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 21:05
Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση στον Βρυότοπο – Νέα παρέμβαση για την οδική ασφάλεια στον Δήμο Τυρνάβου - ΔΙΕΘΝΗ | 17.04.2026 | 20:55
Πόλεμος των άστρων: Προειδοποίηση- σοκ των ΗΠΑ για ρωσική πυρηνική επίθεση στο διάστημα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 20:43
Καταγγελίες για «εξαγορά ψήφων» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τι υποστηρίζει ακαδημαϊκός - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 17.04.2026 | 20:36
Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου μετά το άνοιγμα του Ορμούζ: Φθηνότερη βενζίνη και αγαθά πρώτης ανάγκης
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 11:17
Λαρισαίος ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ; Ο πατέρας της τον χαρακτηρίζει εγκέφαλο του κυκλώματος - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 17:56
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη επισκέφτηκε το ΙΑΣΩ στη Λάρισα λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας- πλέον νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 11:43 | video
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα- παρουσία Χρ. Δήμα η τελετή των εγκαινίων (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 10:56
Τακούδης: Βροχές και τις επόμενες ημέρες ευεργετικές για καλλιέργειες στο θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 20:14
Εορταστικό κλίμα με εκατοντάδες πιστούς στη λειτουργία της Ζωοδόχου πηγής στα Ταμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 09:59
Αναπτερώνονται οι ελπίδες αγροτών των δήμων Τεμπών, Τυρνάβου που είχαν θέμα με τα φερτά υλικά του Ντάνιελ - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:38
Πλήθος πιστών στο λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 18:42
Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο επιθεωρητής της ΕΑΔ που δικαζόταν για τη Σύμβαση 717













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed