ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ασ. Σκόνδρα: «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όλες οι επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας»
Kατέθεσε αναφορά στη Βουλή

Καθολική εφαρμογή μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων του Νομού Καρδίτσας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς από τον κορωνοϊό, ζήτησε η Βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.
Στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Βουλευτής αναφέρει ότι:
«κ. Υπουργοί, μέσα σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που βιώνει η χώρα μας, είναι σαφής και δεδομένη η προτεραιότητα της Κυβέρνησης στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Αυτό αναγνωρίζεται και επικροτείται από όλη την ελληνική κοινωνία.
Με τον ίδιο τρόπο αναγνωρίζεται και η μεγάλη προσπάθεια, για την στήριξη της οικονομίας και τα μέτρα ενίσχυσης της αλυσίδας επιχειρήσεων, εμπόρων, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων.
Υπάρχει όμως μερίδα επαγγελματικών κλάδων που πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα προστασίας τους από την πολιτεία.
Όπως οι επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα στήριξης, όμως αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα , λόγω της δραματικής μείωσης του αγοραστικού κοινού, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Οι εν λόγω επιχειρήσεις, επί της ουσίας υπολειτουργούν, κυρίως λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, για τη μη διασπορά του ιού στο γενικό πληθυσμό και ο τζίρος τους είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
Οι επιχειρήσεις αυτές καλούνται να μείνουν ανοιχτές και ενώ επιβαρύνονται με τα τρέχοντα έξοδα λειτουργίας, τα έσοδα είναι μηδενικά και παράλληλα έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα στήριξης.
Εύλογα, λοιπόν, ζητούν παρόλο που τυπικά δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους , να ενταχθούν στους μηχανισμούς στήριξης που εξαγγέλθηκαν, για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η βιωσιμότητά τους, όσο και οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν.
Κύριοι Υπουργοί, οφείλω να σας ενημερώσω, ότι το αίτημα αυτό είναι καθολικό όλων των επιχειρήσεων της Καρδίτσας, μικρών, μεσαίων και μεγάλων, οι οποίες εκπροσωπούνται από το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Καρδίτσας, του οποίου επιστολή σας επισυνάπτω.
Παρακαλώ, όπως εξετάσετε επειγόντως το παραπάνω δίκαιο αίτημα, ώστε να μην πληγεί ο Νομός Καρδίτσας περεταίρω, απ’ αυτή την πανδημία.
Τέλος, ζητώ να με ενημερώσετε άμεσα, σχετικά με τις ενέργειές σας».
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 21:52
Συγκινητική η ανταπόκριση των Λαρισαίων για τον αγώνα «Run for autism» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 21:27
Περίπατο στη Γεωργική Σχολή διοργανώνει η Κίνηση «Λάρισα η πόλη μου» - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:53
Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από αλλοδαπούς στην Κάτω Τιθορέα – Τι λέει ο δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:47
Στους Νερόμυλους Αγιάς για ιδιωτική επίσκεψη ο πρόεδρος της Εσθονίας-ποιόν συνάντησε - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:45
Δήμος Λαρισαίων: Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Ψηφιακή Πύλη - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:41
Θρίλερ στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:24
Νέα τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή 47χρονη έπειτα από χρήση ναρκωτικών - Νοσηλεύεται ο σύντροφός της - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:17
Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε μετασχηματιστές
- ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.04.2026 | 12:49
Τουρνάς, Κουρέτας: Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος λόγω βροχών και πυκνής βλάστησης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.04.2026 | 14:29
Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα 500 εκατ. από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ - Τα σενάρια στο τραπέζι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed