ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών: Ψευδή τα δημοσιεύματα για τις αποζημιώσεις
Tο κράτος έχει έμμεσα δεσμεύσει μεγάλο μέρος των κλινών μας

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών εξέδωσε ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την αποζημίωση που προβλέπει ΠΝΠ για τις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν.
Ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει τα σχετικά δημοσιεύματα ανακριβή και αναληθή, ενώ τονίζεται ότι «οι Ιδιωτικές Κλινικές ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τους Αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια στην απειλή του νέου κορωνοϊού».
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Με αφορμή πρόσφατα ανακριβή και αναληθή δημοσιεύματα και αναφορές στα social media εναντίον των Ιδιωτικών Κλινικών, τη στιγμή που δίνεται από όλους η πιο κρίσιμη μάχη για την υγεία και την ασφάλεια ενός ολόκληρου έθνους, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ενημερώνει ότι:
Οι Ιδιωτικές Κλινικές ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τους Αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια στην απειλή του νέου κορωνοϊού, έχοντας ανταποκριθεί άμεσα σε οτιδήποτε μας έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί. Αποτελεί χρέος μας.
Οι Ιδιωτικές Κλινικές, μαζί με το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών επιχειρήσεων έχουν υποστεί τεράστια ζημιά: Η υποχρεωτική αναστολή όλων των τακτικών ιατρικών εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί βαρύ πλήγμα για την λειτουργία μας. Ωστόσο, διατηρούμε όλα μας τα τμήματα στελεχωμένα και σε πλήρη ετοιμότητα.
Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο που πηγάζει από την πανδημία και το θεωρούμε αυτονόητο καθήκον μας προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο των έκτακτων αυτών συνθηκών, το Ελληνικό Δημόσιο έχει έμμεσα δεσμεύσει ένα μεγάλο μέρος των κλινών μας. Μικρό κομμάτι αυτών, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο για την ζωή των συμπολιτών μας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες των ΜΕΘ μας. Οι κλίνες αυτές, υποστηριζόμενες από το πλέον έμπειρο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήδη αποφορτίζουν το δημόσιο σύστημα και παράγουν κενές κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό ονομάζεται έγκαιρος προγραμματισμός και πρόληψη σε μια έκτακτη και απρόβλεπτη κατάσταση.
Σε όλους όσους ενεργούν με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, απαντάμε με υπευθυνότητα, ενότητα και ομοψυχία. Γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και διοίκηση, παραμένουμε όλοι στις επάλξεις, λειτουργούμε σε πλήρη ετοιμότητα και με ασφάλεια στο πλευρό της Πολιτείας, συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί επιπλέον στη μάχη που έχουμε μπροστά μας».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.01.2026 | 13:26
Παρασκευή 6,2 εκατ. ευρώ για προκαταβολές παγετού στο 80%, Απρίλιο εξόφληση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.01.2026 | 13:19
Πατέρας δύο παιδιών ο 37χρονος που βρέθηκε νεκρός στο γήπεδο της Φαρκαδόνας που συνήθιζε να αθλείται - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:47
Εκδήλωση προβολής έργων μαθητών για το Ολοκαύτωμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:35
Ετήσια Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.01.2026 | 12:26
«Εσπασαν» τα ισόβια για το άγριο φονικό στον Βόλο με θύμα 41χρονο βιοτέχνη - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 11:46
Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα η συνάντηση της πανελλαδικής των μπλόκων στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.01.2026 | 11:13
Τακούδης:Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας από το Σάββατο- Δευτέρα χιόνι και πιο χαμηλά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.01.2026 | 10:32
Στ. Μπουκοβάλα - Αγάπη Μπουνόβα, σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις δύο Καρδιτσιώτισσες θύματα της Βιολάντα
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:30
Βιολάντα: Επίθεση του Ρουβίκωνα με συνθήματα στο σπίτι του ιδιοκτήτη στα Τρίκαλα- Βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:14
Βιολάντα: Δεν υπήρχαν ανιχνευτές αερίου στο εργοστάσιο και το υπόγειο ήταν αδήλωτο- Τι αναφέρει το πόρισμα των ΤΕΕΜ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 21:24
Νεκρή τελικά η γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Φαλάνη το απόγευμα - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 19:40
Αυτοκίνητο παρέσυρε 45χρονη γυναίκα στη Φαλάνη και την τραυμάτισε σοβαρά - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 00:24
Λαρισαίος φίλαθλος του Δικέφαλου πέθανε από ανακοπή στο άκουσμα της είδησης του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 08:51
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed